Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dostlar, edinmek, gerçek, hisse, kıssadan

Gerçek Dostlar Edinmek. Kıssadan Hisse....

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gerçek Dostlar Edinmek. Kıssadan Hisse....

Allah kullarını yaratırken özgür iradesi ile onu baş başabırakmış, gönderdiği uyarılar, elçiler ile de onları doğru yolda tutmayaçalışmıştır Yaradan insanı öyle bir özellikle yaratmıştır ki, bir ben var bende,benden içeri dizelerinin anlatmaya çalıştığı, nefsi ile aklı birbirine adetahasımdır Nefsin istediğine genelde akıl karşı çıkmış, aklın önerisine de nefispek yaklaşma eğilimi göstermemiştir İşte bu Dünyada imtihanımızın neticesi de buna bağlıdırNefsimiz mi ağır basacak, yoksa akıl mı?

Zorlu bir imtihanın içinde oluşumuzun, bizler hiç farkındaolmadan yaşamaya devam ediyoruz Allah bizlere gönderdiği kitabında aklı ön planaçıkardığı halde bizler, sen Kur’an dan anlayamazsın diyenlere inanacak kadarnefsimizin esiri olmuşuz Çünkü Rabbin gerçekleri nefis ile değil, akıllaanlaşılacaktır Nefsin her istediğini gönlümüz, vicdanımız razıgelmeye bilir, ama aklımızın onayladığı her şeyi, vicdanımız onaylayacaktır

Bizler kendi menfaatlerimizi, çıkarlarımızı, hem aklın hem deinancımızın hep önünde tuttuğumuz sürece, asla doğru ve mutlu yaşayan birtoplum olamayacağımızın bilincinde olmalıyız Bizler Rabbin yarattığı insanı,sevmesini öğrenemediğimiz sürece, onun rızasına ve şefaatine de nailolamayacağımızın farkında olmalıyız Birbirimize katlanmasını bilmiyor, birbirimizegüvenmeyip toplumda zıt kutuplar yaratıyorsak eğer, bunun kötü sonuçlarına dakatlanmasını bilmeliyiz

Dost, arkadaş, kardeş gibidir Eğer birbirimize saygımızı,güvenimizi yitirmiş isek, o toplumda ne huzur kalır nede mutluluk Günümüzde ülkeler artık silahla, topla, tüfekle değil,toplumları birbirine düşürmekle yıkılıyor Bizler önce birbirimize güvenmesinive saygı duymasını bilmeliyiz ki, en büyük silaha sahip olalım Sizlere bir hikâyeaktarmak istiyorum bu hikâyeden çıkaracağımız çok ama çok büyük derslerolduğuna inanıyorum Ben bu hikâyeyi okuduğumda gözlerim doldu Eğer sizlerde okuduğunuzda aynı duyguyu yaşadıysanız, buülkeyi kimse yıkamaz, bu ülkeyi kimse birbirine düşüremez demektir

(Savaşın en kanlı günlerinden biriydi Asker, en iyiarkadaşının az ilerde kanlar içinde yere düştüğünü gördü İnsanın başını birsaniye bile siperin üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru altındaydılar Tamsiperden dışarı doğru bir hamle yapacağı sırada, başka bir arkadaşı onuomzundan tutarak tekrar içeri çekti,
—Delirdin mi sen? Gitmeye değer mi? Baksana delik deşik olmuşBüyük bir ihtimalle ölmüştür Artık onun için yapabileceğin bir şey yok Boşunakendi hayatını tehlikeye atma
Fakat asker onu dinlemedi ve kendisini siperden dışarıya attıİnanılması güç bir mucize gerçekleşti, asker o korkunç ateş yağmuru altındaarkadaşına ulaştı Onu sırtına aldı ve koşa koşa geri döndü Birlikte siperiniçine yuvarlandılar Fakat cesur asker yaralı arkadaşını kurtaramamıştıSiperdeki diğer arkadaşı;
—Sana değmez demiştim Hayatını boşu boşuna tehlikeye attın
—Değdi, dedi, gözleri dolarak, -değdi…
—Nasıl değdi? Bu adam ölmüş görmüyor musun?
—Yine de değdi Çünkü yanına ulaştığımda henüz sağdı Onun sonsözlerini duymak, dünyalara bedeldi benim içim
Ve hıçkırarak arkadaşının son sözlerini tekrarladı:
—Geleceğini biliyordum…Geleceğini biliyordum… )

Bizler bu hikâyeden çok dersler çıkarmalıyız Eğer böyle bir dostumuz hiç olmadıysa hayatta, geçenyıllarımızın muhasebesini çok iyi yapmalı ve nerede hata yaptım diyedüşünmeliyiz Her şeyden önce yaşadığımız toplumda birbirimize güvenmeyi,kenetlenmeyi, hatta birbirimiz için canımızı dahi verecek dostluklar edinmeyibilmeliyiz

Geçmişte böyle dostluk örneklerini görmek, bizlerişaşırtmazdı ya şimdi, ne dersiniz çevremizde çok fazla örnekleri var mıdırdersiniz? Bu örneklerin azalması demek, bizlerin Rabbin rehberinden uzaklaşmasıdemektir Sanırım Peygamberimizin hesap günü söyleyeceği o acı ve üzüntü vericisözü gittikçe gerçek oluyor

(Benim ümmetim bu KUR’ANI devre dışı bıraktılar?)

Ne yazık ki bizler Rabbin kitabını anlaşılması zorve herkezin anlayamayacağı bir kitap yapınca, toplum iyice bilinçsizleşti,KUR’AN DAN UZAKLAŞTI Beşerin, Kur’an ın onay vermediği sözlerine inanınca da,sonuçtan elbette hiçbirimiz memnun olamıyoruz Elbette bunun cezasını da bizlerçekeceğiz, çekiyoruz da Kur’anın adaleti yerine, beşerin adaletini seçersek nehuzur, nede mutluluğu bulmamız mümkün olmayacaktır

Gerçek dostlar edinen asla yalnız kalmaz Gerçekdost edinen, kendisini ne durumda olursa olsun güvende hisseder Gelin hikâyedeanlatılmak istenen, gerçek dostlar edinelim Dostu için riske atılan, kendisi içinde riske atılandostlar bulacaktırGüzel günün dostları değil, zor günün dostluklarınıçevremizde edinenlim

İbn_i Sina ya sormuşlar
_Dünyada devası olmayan bir dert varmıdır diye sorduklarında
_Derdin devasızı, iyinin kötüye muhtaç olmasıdır, cevabınıvermiş

Bizlerde zor anlarımızda gerçek dostlarımızıyanımızda bulmak ve kötüye muhtaç olmak istemiyorsak, nefsimizin değil,aklımızın yolundan gidip, güvenebileceğimiz gerçek dostlar edinmeliyiz Aklınyolu Kur’an ın yoludur

Bizleri Kur’an dan uzaklaştırıp beşerinkitaplarına yönlendirenler, söyledikleri sözlerin, verdikleri bilgilerin Kur’ana uymadığının anlaşılmasını istemeyenlerdir Lütfen bu insanların oyununubozalım ve Rabbin rehberini, Kur’anı anlayarak bolca okuyalım Bakın o zamangöreceksiniz güneş nasıl daha parlak doğacak

Bunların bilincinde olmayanlar, Kur’an a müracaatetmeyenler, onu anlayarak okuyup ayetler üzerinde düşünmeyenler, gönlünü Kur’annuruyla değil de, beşerin sözleri ile dolduranlar, gerçek dost edinemezlerBunun sonucunda bir gün mutlaka, ZOR BİR ANIMIZDA, KÖTÜYE MUHTAÇ OLMAKTAN DAASLA KURTULAMAZLAR

Rabbim cümlemizi, böyle bir durumdan korusunBizleri Kur’an ın nuruyla nurlanan, onu anlamak ve yaşamak adına çırpınan,bahtiyar kulları arasına alması dileklerimle

Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com