![]() |
Müslümanın Müslüman Üzerindeki 5 Hakkı... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müslümanın Müslüman Üzerindeki 5 Hakkı..."Müslümanın, müslüman üzerindeki hakkı beştir: -Selamı karşılamak, -Hastayı ziyaret etmek, -Cenazelerin ardından gitmek, -Davete icabet etmek, -Aksırana dua etmek ![]() Abdullah İbni Ömer (r ![]() ![]() ![]() "Davet edildiğiniz zaman, bu davete icabet ediniz!" (7) Kendisi davet edildiği takdirde, mü'min Müslümanların davetine icabet ettiğini beyan buyuran Rasulullah (s ![]() ![]() ![]() Ebu Hureyre (r ![]() ![]() ![]() "Eğer ben, sığır ve davar ayağından yapılmış bir paça yemeğine bile davet olunsaydım, muhakkak ona icabet ederdim ![]() ![]() İbni Ömer (r ![]() ![]() ![]() ![]() "Paça yemeğine çağırılırsanız hemen icabet edin!" (9) Ebu Hureyre (r ![]() ![]() ![]() "Her kim davete icabet etmezse Allah'a ve Rasulüne isyan etmiştir ![]() Böyle buyuran Rasulullah (s ![]() ![]() ![]() ![]() Abdullah ibn Ömer (r ![]() ![]() ![]() ![]() "Sevdiği veya sevmediği hususlardaki emirleri dinlemek ve masiyet emrolunmadıkça itaat ve icayet etmek, Müslüman kişi üzerine vacib bir haktır ![]() ![]() Alıntıdır ![]() ![]() Aksıran din kardeşimiz 'Elhamdülillah' der ise 'Yerhamükellah' demek zorundayızdır yoksa borç olarak üstümüzde kalır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Müslümanın Müslüman Üzerindeki 5 Hakkı... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müslümanın Müslüman Üzerindeki 5 Hakkı...Yazıyı okuyunca aklımda eklemek istediğim bir madde geldi ![]() ![]() ![]() Arkadaşlar ![]() ![]() ![]() Bir davete gittiğinizde,misafir olduğunuz evde yapılan yiyeceklerin temizce hazırlanmadığından şüphe duyuyorsanız,"Ben bunu hayatta yemem vb ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Çok güzel görünüyor fakat bana dokunuyor,Öğlen çok yedim alırsam hastalanırım,Teşekkür ederim"gibi ifadeleriniz ile ikramı reddede bilirsiniz ![]() ![]() ![]() Bu gibi yalanlar islamda müsaade görmüştür ![]() ![]() ![]() Lakin yalan söylemek yerine yiyeceklerin helal olmadan hazırlandığını biliyorsanız böyle mekanlara davete gitmemek daha Hayırlıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|