|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
edildiği, gün or şemseddin, hüseyin’in, imami, yeşil or hutbeler or, şehid |
![]() |
İmam-İ Hüseyin’İn Şehid Edildiği Gün/Şemseddin Yeşil/Hutbeler/ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İmam-İ Hüseyin’İn Şehid Edildiği Gün/Şemseddin Yeşil/Hutbeler/Ey müslümanlar! İçinde yaşadığımız bu günler Muharrem ayıdır ve Muharrem ayı müslümanların sene başıdır ![]() Aynı zamanda bu günler: Hazret-i Peygamberin; öperek, severek, koklayarak omuzunda gezdirdiği torunu Cenab-ı Hüseyin’in ‘’Kerb ü bela’’ denilen mevki’de para mukabilinde şehid edildiği günlerdir ![]() Binaen’aleyh her sene başı; aynı zamanda müslümanların matemlerini tazelendiği günlerdir ![]() Hadise şöyle olmuştur: İmam-ı Hüseyin’e: (Yezid kasdedilerek) ‘’Bizi zalimin elinden kurtar’’ diye binlerce mektup yazılmıştı ![]() Bu noktada bazı kimseler derler ki: ‘’Kendisine nasihat edildi,gitme dendi, niye gitdi?’’ Şunu çok iyi bilmek lazımdır ki: Ehl-i Beyt-i Nübüvvet, Al-i Aba, akılları ile değil, şuhudları ile iş görürler ![]() ![]() Nitekim: Çağırıldığı yere gitmek üzere atına bindiği vakit: Muhterem kerimeleri Sükeyne, hemşiresi Hazret-i Zeyneb: ‘’Dedemize yapılanı biliyorsun, amcamıza yapılanı da biliyorsun, bizim boynumuzu büktürüceksin? Nereye gidiyorsun?’’ diye önüne geçmek istediklerin de Hazret-i Hüseyin, hızla atından indi, ikisini de kollarının arasına alıp: ‘’İleriye bakın!’’ dediği zaman, Kudret filmini çevirdi: Hazret-i Sükeyne: ‘’Baba! Filmin çevrildi, seni parçalıyorlar’’ diye heyacanlanınca Hazret-i Hüseyin: ‘’Ben bunu görerek gidiyorum’’ diye cevap verdi: Nihayet Cenab-ı Hüseyin davet edildiği ‘’Kerbela’’ mevkiine geldi fakat kendisine o mektupları yazıp davet edenlerin hepsi kaçmışlardı ![]() ![]() ![]() “Cihanın sahibinden bir içim su kıskanılmış aah! ![]() ![]() Fırat ağlar, Murad ağlar, zemin ü asüman ağlar… Ayak bastı o mel’un kalb-i gah-ı sırr-ı Kur’na’a Aliyy ü Fatıma, Peygamber-i ahir zaman ağlar,” Ok atılmazdan evvel İmam-ı Hüseyin, mini mini yavrusu kucağında olduğu halde: ‘’Beni siz çağırmadınızmı? Davet etmadiniz mi? İçinizde hiç hacib yok mu? Beni tanımıyor musunuz? Ben kimim? Hazret-i Fatıma’nın oğlu, Peygamberinizin torunu değil miyim? Birinize bir tokat vurdum da intikamını mı almak istiyorsunuz?’’ dedi ![]() Cevap: Evvela kucağındaki yavrusuna ok atarak düşürmek oldu ![]() Bunun üzerine İmam-ı Hüseyin de mukabeleye başladı, önüne geleni seriyordu ![]() Bu esnada kendisinin sırrına şöyle bir hitab-ı izze sadır oldu: ‘’Ey sevdiğimin sevgilisi! Ben senden şehadet bekliyorum, sen şecaat gösteriyorsun…’’ Bu tecelli-i ma’na karşısında bir darbe ile düştü yere… “Düştü Hüseyin atından sahra-yı Kerbela’ya, Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiyaya ![]() Hazret-i Hüseyin’in vücud-i saadetinde yetmişüç darbe izi bulunmuştu… Hazret-i Hüseyin’i vurmaya gelenler ‘’müslümanız’’ iddasıyla yaşıyorlar, namazda kılıyorlardı ![]() Hadise esnasında birbirlerine: ‘’Acele edin öğle namazı kazaya kalacak’’ diyorlardı ![]() Ah şu madde yok mu? Şu cah… İnsanı çok şaşırtır… Bu hadise, biz müslümanlar için çok büyük bir karadır ![]() ![]() Hristiyanlar, Hz ![]() ![]() ![]() Bugün de hususiyetle bu hadiseyi arzetmekten maksadım şudur: Günü gelince gönüllerimizin mahzun olması; bizim için vesile-i şefaat olabilir ![]() ‘’İslamda matem yok’’ denir ![]() Haşa… Komşusunun birine bir felaket gelecek olsa, ayıp der, radyoyu kısarız ![]() Ya… Peygamberin kucağında taşıdığı, bol bol öptüğü , hakkında tahsin edici bir çok cümleler söylediği, daha ötesi var mı? Dedesi: Ücretsiz, külfetsiz, minnetsiz beşeriyyeti zulmetden nura çıkaran Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasıl olmaz? ![]() ![]() İşte şu hadis-i şerif bu şefaatin bir delilidir: Yarın hepimizin şah da olsak geda da olsak müsavat ile toplanacağımız bir yer var ![]() ![]() “Ey ehli mevkıf ! Ey toplan kumandası ile toplananlar! Gözlerinizi kapayın bakalım Hz ![]() ![]() Filhakika Hz ![]() ![]() ![]() -Allahım! Oğlum ile oğlumun katilleri arasındaki hükmünü ver diyecek ![]() Hükmü ilahi verilecek ![]() Cenabı Hak hükmünü verdikten sonra Hz ![]() ![]() Ki işin nezaketi inceliği de buradadır ![]() -Ya Rabbi bizim müsibetimize gözünde nem gönlünde hüzün olanı bana bağışla diye niyaz edecek ![]() Cenabı Hüda -Derhal istediğin kadar buyuracak ![]() Ey Müminler! İşte biz bu vesile ile olsun bağışlanırsak, bizim için en büyük bir lütuf değilmidir ![]() Ya Rabbi bu sözler hürmetine o anda arşın titrediği titreme bahşi için kalbi Muhammedinin Alemi arştan ne bekliyorsa o bekleme aşkı için bizi affeyle ![]() ![]() Ya Resulallah! Hikmeti: Ümmeti Muhammede ağlama kapısı açmak olan bu hadisenin hikmetinden bizi de nasibedar et de yakamızı kurtaralım Makamı Zilletten Makamı İzzete çıkalım ![]() MUHAMMED ŞEMSEDDİN YEŞİL HZ ![]() ![]() ![]() http://www ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|