Peygamberimizin Vefatı - Hikaye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peygamberimizin Vefatı - HikayePeygamber Efendimizin Vefatı Peygamber Efendimizin vefatından bir gün önceydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herkes nefesini tutmuş bekliyordu Çünkü az evvel Hazreti Peygamber, ?Bende bir hakkı olan varsa gelsin alsın? dediğinde, orada bulunan sahabelerden biri; ?evet, benim bir alacağım var Bir gün kırbacınızın ucu o sıra açık olan sırtıma değmişti de, canım yanmıştı? dedi![]() Hz Peygamber hiç tereddüt etmeden üstündeki kıyafeti sıyırdı, arkasını döndü ve ?vur? dedi![]() Herkes şaşkındı O sahabe hemen koşturdu ve elini yüzünü Hz Peygamber?in mübarek sırtına sürdü, doyasıya öptü![]() Hz Peygamber bu davranışıyla, kul hakkının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu![]() Vefatına çok az bir süre kala göz nuru kızı Hz Fatma?yı yanına çağırdı ve kulağına bir şeyler söyledi![]() Hz Fatma?nın önce üzüldüğü sonra sevindiği görüldü![]() Hikmeti sorulduğunda; ?Babam bana yakında vefat edeceğini söyleyince çok üzüldüm Fakat benim yanıma ilk sen geleceksin dediğinde ise sevindim? cevabı verdi![]() Nitekim Hz Fatıma Peygamber Efendimizden 6 ay sonra vefat etti![]() Peygamber Efendimiz vefat etmeden az önce eşi Hz Ayşe?nin dizine uzandı ve mübarek başını Hz Ayşe?nin çenesi ile göğsü arasına yasladı![]() Misvak istedi ![]() Takatsiz olmasına rağmen, zaten inci tanesi gibi olan dişlerini temizledi ![]() Rabbi?nin huzuruna tertemiz gitmek istiyordu ![]() Son anları ![]() ![]() ![]() Peygamber Efendimiz vefatından az önce son sözleri olarak; Namaza dikkat edilmesini, kadın haklarının korunmasını, idare altındakilere iyi muamele edilmesini, emanetlerin yerlerine ulaştırılmasını istedi " (Câmiü's-Sağîr, c 3, s 188/3190)İnsanlık sırf bu öğütlere kulak verse, daha yaşanılabilir bir dünya oluşturmak işten bile değildir ![]() Son cümlelerini tamamlamıştı ki, bir ara kapı çaldı ![]() Gelen Hz Cebrail?di Selam verdi Peygamberlik görevinin sona erdiğini söyledi![]() Ardından, kapıda bekleyen bir misafir daha olduğunu ve eğer izin verirse ancak içeri girebileceğini söyledi ![]() Hz Peygamber ?o kim?? diye sordu![]() Hz Cebrail, ölüm meleği Hz Azrail dedi![]() Hz Peygamber, ?gelebilir, ben hazırım? cevabı verdi![]() Şahadet parmağını yukarı kaldırdı; ?Yüce Dosta" gittiğini söyleyerek ruhunu teslim etti ![]() Hz Ayşe seslendi, cevap alamadı![]() Hz Peygamber?in mübarek gözünden bir damla yaşın yanağına süzüldüğünü gördüalıntı ![]() |
|
|
|