Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşk, yıllık

5.000 Yıllık Aşk

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

5.000 Yıllık Aşk

İtalyan arkeologlar, bir çifte ait olduğu sanılan ve 5 bin yıldan fazla süredir birbirine sarılmış bir biçimde yatan iki iskelet buldular

Arkeolog Elena Menotti, Montova şehrinin kuzeyinde yaptıkları kazıdan çıkan çift için "Bu inanılmaz ve harikulade bir olay" yorumunu yaptı

"Bu güne kadar Neolitik dönemlerden kalma "ikili gömülme" vakasına hiç rastlamamıştık Bu çift resmen sıkı sıkı sarılmış bir halde gömülmüş" dedi

Menotti, sağlıklı dişlerinden göründüğü kadarıyla genç yaşta öldüklerine inanılan iskeletlerin cinsiyetlerinin kesin olarak belirlenmesi için testler yapılacağını fakat deneyimli bir arkeolog olarak bunların ayrı cinsiyette olduklarından şüphe duymadığını da belirtti Menotti, şöyle devam etti:

"Onları
bulduğumuz zaman bütün ekip çok heyecanlandık 25 yıldır kazılara katılıyorum Pompei ve diğer ünlü kazı alanlarında çalıştım fakat itiraf etmeliyim ki daha önce böyle etkileyici bir sahneyle hiç karşılaşmamıştım Bu benim için de çok özel bir kazı oldu"

Bölgede geçici olarak kurulan bir laboratuar, çiftin öldüklerinde kaç yaşında olduğunu ve kaç yıldır gömülü olduklarını tespit edecek

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com