Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gerçekleşti, işınlanma, kısmen

İşınlanma Kısmen Gerçekleşti

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İşınlanma Kısmen Gerçekleşti

Bilim adamları atomlar arası özellik iletimini, 1 milimetreden kısa bir mesafede de olsa başardılar"Teleportasyon' adı verilen bu yöntemle, atomlar, enerji, hareket, manyetik gibi kuantum özelliklerini birbirlerine aktarıyorlar "Işınlama' ya da atomlar arası "kuantum aktarımı'nın başarılması, gelecekte üretimi öngörülen kuantum bilgisayarlarını mümkün kılacak Son derece hızlı çalışacak olan kuantum bilgisayarlarının raflara çıkmasının 10 yıldan fazla sürmesi bekleniyorABD'den National Institute of Standards and Technology öğretim üyesi David J Wineland ve Avusturya'dan Innsbruck Üniversitesi'nden Rainer Blatt başkanlığındaki ekibin çalışması, atomların fiziksel özelliklerinin birbirleri arasında alışverişini sağlıyor Çalışma üzerine Nature dergisinde bir makale yayımlayan Dr Wineland, aktarımın şimdilik sadece 1 milimetre'den küçük bir mesafe içinde yapılabildiğini, ancak gelecekte daha uzun mesafeler arasında da aktarım yapılabileceğini belirtti

EŞLENEN ATOMLAR ÖZDEŞLEŞİYOR

Dr Wineland "Kuantum aktarımı' çalışmasını beril atomları arasında gerçekleştirdi Avusturyalı ekip ise, aynı işlem için kalsiyum atomu kullandı Her iki çalışmada da, bir atomun içinde bulundurduğu kuantum özellikleri diğer eş-atoma aktarıldı

EİNSTEİN'I "KORKUTAN' YÖNTEM

Bilim adamları, laboratuvar ortamında atomları birbirleri ile "entaglement' denen, Albert Einstein'ın el yazmalarında"korkutucu" diye tarif ettiği, bir yöntemle eşliyorlar Bu eşlemenin doğası gereği, bir atomun edindiği özelliği, ya da tam tersini, eş-atomu da otomatikman üstleniyor Özelliklerin iletimi için, eş-atomlar arasındaki mesafe önem taşımıyor Atomlar teorik olarak kilometrelerce uzakta olasalar dahi, özelliklerini "Kuantum aktarımı' ile değiş tokuş edebiliyorlarIşınlama süresi sadece milisaniyelerle ifade ediliyor

Kaynak:Gençbilim Haber

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com