Pozitif İmgeleme |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pozitif İmgelemeOnaylamak, "kesinleştirmek, pekiştirmek" anlamına gelmektedir Bir onaylama yapıldığında, istenilen ve onaylanan şeyin şu anda oldugu konusunda güçlü, olumlu bir bildiri yapmadır (alıntı) Pozitif düşünmeye ve pozitif imgelemelerde bulunmaya başladıktan sonra, hayatımızın da o yönde degiştigini görebiliriz Pozitif imgeleme, sahip olmak istedigimiz herhangi bir şeye ya da duruma, zaten sahipmişiz gibi güçlü bir şekilde düşünmektir Kullandigimiz kelimeleri ve evrene yolladığımız cümleleri daha dikkatli seçersek, evrenden bize yansıması da o kadar kolay olacaktır Pozitif imgelemede basit, sade, kısa ve o an içinde oldugunuz zamanı kullanacağınız cümleler kurmak gerekir Kurdugunuz cümleler önce sizi iyimser duruma getirecek, düşünce kalıplarını ve diğer insanlarla olan irtibatınızı düzeltecek şekilde auranıza yansıyacak, beyninizin atomlarına kadar işleyecek ve düşünceleriniz artık bu yönde otomatikman akmaya başlayacak İlk başlarda anlamsız ve manasız geliyor insana, ama her zaman yeniye karşı tepkiler oluşabilmektedir Her yerde ve her insanda Zamanla beyin bunu kabul etmeye ve o şekilde imgelemelerde bulunmaya başlıyor Önce kendinize sonra başkalarına yardımcı olmaya başlıyorsunuz Genelde şöyle dua ederiz ya da istekte bulunuruz: "Allahım neden bu benim başıma geldi Allahım ne olur kurtar beni bu durumdan" Ama biliyoruz ki kimse bizi kurtarmayacaktır Bunun yerine "Bu yaşamı ben seçtim ve her şey istediğim gibi oluyor" "Kendi hayatımı yönetiyor ve yönlendiriyorum" "Herşey yolunda" Evet biraz zor olacaktır, hatta saçma gelecektir Ama siz evrene pozitif bir enerji yollayın, bakın enerjiniz yükseldikçe, enerjisi yüksek seviyeli şeyleri kendinize çekmeye başlayacak, hayatınız yavaş yavaş değişecektir En çok "Allahım neden kilo alıyorum ben, su içsem yarıyor, ömür boyu aç mı kalacağım? Zayıflayayım ne olur?" da diyoruz Ama "Kendimi olduğum gibi seviyor ve takdir ediyorum" "Sağlıklı besleniyorum, sağlıklıyım ve huzurluyum" "Bedenim, sağlıklı, zinde" "Sağlıklı besinler yiyorum" Genelde maaşımızdan yakınırız ve "Allahım ne olur borçlarımı ödemede bana yol göster" "Allahım ne olur daha çok para kazanacağım bir iş istiyorum" "Biraz maaşım artsa ne olur sanki" gibi dualar ve sitemlerde bulunuruz Oysa evrene şöyle bir mesaj yollasak, pozitif imgelemede bulunsak: "Para bana geliyor" "Para bana akıyor" "Daima açık ve net bir iletişim kuruyorum" "Bolluk ve bereket içindeyim" "İşimi seviyorum" Pozitif imgelemede cumlemiz şimdiki zamanda olacak Kısa ve net anlaşılır olacak Olumlu olacak İstedigimize sahip oldugumuzu belirtecek Yani istemeyecegiz yalvarmayacağız, ve gelecek fiili kullanmayacağız "Keşke sabahları erken kalkabilsem" yerine "Artık her sabah zamanında ve enerji dolu olarak uyanıyorum" diyelim Zamanla beynimiz, daha az fakat daha kaliteli uyku uyuyacak ve sabahları zinde kalkacağız |
|