Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bolluk, zenginlik

Bolluk Ve Zenginlik

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bolluk Ve Zenginlik




Günümüzde yardımseverlik ne halde ?



Hayattan bolluk istiyorsunuz bu çok güzel elbette Peki almadan önce kendinizden vermeyi düşündünüz mü?? Yoksa siz hala sadece hayal kurularak maddi kazanç çekilebileceğine mi inanıyorsunuz ? The Secret efsanesi bitti !!! Zaten bize olayları gözlemletmekten başka hiçbir faydasıda olmadı?



İçinde ?yardımseverlik, iman, dürüstlük, kendinden karşılıksız verme? olmayan bütün yaratımlar kısa süreli ve faydasız olacaktır



Bir tarafta tatil köyleri ve gece klüplerine binlerce ytl harcama yapılabilirken, diğer tarafta insanlar halk ekmek kuyruğunda birkaç ekmek alabilmek için böbreklerinden kan gelinceye beklemektedir Türkiyede kimsesiz çocuk sayısı bir milyonken korunmaya alınanlar bunların sadece 25 binidir Fakirlik sınırındaki çocuk sayısıda 10 milyondur



4-5 ay sonra kış gelecek belki yemeyecek içmeyeceksin, alacağın çanta ve çizme ile iş ya da okul arkadaşlarına hava atacaksın? belki yemeyecek içmeyeceksin bir kız daha fazla ayarlayabilmek için gece klüplerin de bir sişe daha enerji-votka açtıracaksın? Bunları kendini değersiz hissettiğin için yapıyorsun? Bunları bugüne kadar hep yapmadın mı ? ama hala arayış ve değer arayışı içindesin beklide belki ilişkilerin kötü, belki ailenle aran kötü? belki iş bulamıyorsun? beklide arkadaşların tarafından hala dışlanıyorsun? Sende hep aynı şeyleri yapıp ?neden hala neden hayatım değişmiyor? diyenlerdesin misin ?



Çok dürüst olduğum için üzgünüm? Yazının başlığını biraz egosal yaptım ki okuyan kişi sayısı fazla olsun Değişimini ertelediğinde, başkaları için bir değer yaratmadığında çekim yasası senin egonu desteklemek için çalışmaya devam edecektir Sen bir süre sonra mutsuz olacağın bir ilişki çektiğinde sağa sola ?denedim oluyor? diyeceksin?



Olmuyor? Uyan?!



Sen verme egonu yenemediğinde sana bolluk GELMEYECEK? gelirsede gelmiş gibi olacak?



Ben inşallah 30 gün orucumu tamamlayacağım ama tabiî ki size bu yaz günleri bunu yapmanızı ısrarla tavsiye etmiyorum? Çünkü bir sürü bahane sıralayabilirsiniz? Sigara içiyorum, yemeden duramıyorum, agresif oluyorum, ilaç kullanıyorum BU yüzden tutamıyorum? tamam eyvallah? irade olarak kendinden veremiyorsanız ozaman maddi olarak verin? çünkü aç kalmayacaksın, agresif olmana gerek yok, ilacını içmeye devam edebilirsin?



Evrenin eşzamanı on bin kere indirilirken, düşler sahnesi löseve 10 tl bağış karşılığı sadece 30 defa indirildi 10 TL? bir öğle yemeği parası? Bakma öyle veremedin işte



Facebook ruhsal gelişim grupları ile dolup taşıyor? Sevgi yayıyorum, uçuyorum, hayatı öpüyorum diyerek sevgi pıtırcığı rolü oynamak çok güzel? Evrenin temel dinamiklerini anlatan kuantumcular da çoğaldı? buda çok süper? anlatması, yazması, güzel sözler kopyalayıp yapıştırması çok güzel?



E HADİ BİRAZ DEĞER ÜRETELİM OZMAN? Varmısınız



Dolabınızdaki kullanmadığınız eşyanızı dağıtın? muhtarınızla konuşun ramazan paketleri alın dağıtın? sadaka verin? ne bileyim yapın işte bişeyler?



Bende paramı dağıtırken ilk başlarda zorlanıyordum? sonra zamanla bana koymamaya başladı? hem mislini geri aldım hemde bu konudaki egomu yendim?



Cömertlik, güzel bir çekim yasası melekesidir



Yardımlaşma ve cömertlik Mevlana celalettini Rumi nin arzu ettiği gibi tüm insanları kaplasa insanlar birbirine yardımda sınırsız olsalar, asla terör, işsizlik, hırsızlık olmayacaktır? Bu gerçekliği ancak ve ancak kendimizden başlamak suretiyle dileyebiliriz? Kahve köşelerinde, gece klüplerinde, kadın günlerinde işsizlik ve terör sonlanmaz? Bilmek cennete götürmez? OLMAK GÖTÜRÜR? Allaha inanıyorum diyerek işin içinden sıyrılamasın? İnsan-ı Kamil olmak için bu dünyaya geldin çünkü? İbadet edeceksin ve aynı zamanda kendinden vereceksin?



Sana bunu kuantumcu gözüyle mi anlatayım?peki ozman

Merak etme paran ya da yaptığın yardımlar boşa gitmeyecek? Sadaka verdiğin dilenci o parayla şarap alsa da, yardım yaptığın hayır kurumu parayı iç etsede senin paran boşa gitmeyecek? Senin parayı verme niyetine göre evrensel düzende bir akaşik kayıt tutulacak ve sana misli gelecek şekilde yeni düzenlemeye gidilecek? birkaç ihtimal var? birincisi sana misli şeklinde geri dönecek, ikinici para geri dönmesse önceden yediğin bir hak vardır ona kefaret olacak başka bir ihtmal ise günahlarını çözecek ve seni ruhsal olarak düzeltecek? ama asla kaybolmayacak?



Facebook gruplarında ?Türkün gücünü gösterelim 1 milyon olalım? gruplarıyla ne vatan kurtulur ne de kıtlık düzelir Toplumun rahatı ve huzuru için önce kendimizden başlayacağız Dünya milletleri arasında millet olarak, şerefli haysiyetli ve onurlu yaşayabilmek için ?önce kendimizden vermek? anlayışını elde etmemiz gerekir?



Eğer yinede kendimden verecek bişeyim yok ama destek olurum diyenlerden iseniz bu mesajın yayılmasına bile vesile olarak kendinize ve diğer insanlara faydalı olacaksınız?



Akarsu ne kadar sakin ve mütavazi bir şekilde mecrasına doğru süzülüp gider Oysa ırmağın olduğu yerde tabiat hayat bulur Toprak verimlidir Bolluk hep akarsu ve çevresindedir? Bu yüzden dememiş mi Mevlana:



Cömertlik ve yardımlaşma da Akarsu gibi ol?



İyi bir ramazan geçirmeniz dileği ile?



Akın Berk Sürücü

Evrenin Eşzamanı "Çekim Yasası" VE "Kuantum" (AkınBerkCom)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.