Kuantum Olumlama Ve Oruç İbadeti |
08-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuantum Olumlama Ve Oruç İbadetiOruç İbadeti ve Kuantum Mekanizması "Sen farkında değilsin ama, yemek yediğin vakit, için pislikle dolar Oruç hamama benzer Seni maddî ve manevi kirliliklerden, bütün kötülüklerden temizler" (Mevlana) Günümüzde tüm dünya kuantum düşünme mekanizmasını konuşuyor Kısaca bu mekanizma için isteklerimiz ve düşüncelerimiz ile gerçeklikleri yönlendirebilme kabiliyetimiz diyoruz Kuantum mekanizmasında en önemli aşama kuantum olumlamalardır Olumlama aslında “dua etmenin” eş anlamlısıdır Burada olumlama kuralları çerçevesinde isteklerimizi sanki şimdi sahipmişiz gibi olumlu cümleler vasıtası ile şimdiki zaman veya geniş zaman kullanarak kurarız Oluşturduğumuz istek cümlelerimizi düzenli olarak tekrar ederiz İsteğimizin gerçek olduğuna ne kadar inanırsak o kadar ona yaklaşırız ve kuantum sıçramalar ile isteğimiz bize hayatın bir döngüsü içinde verilir Burada olumsuz düşünmemek önemlidir İsteklerimizin olduğuna inanmalı ve başımıza gelen her olayın bizi isteğimize götürdüğüne inanmamız gerekir Düşünceler bilindiği üzere beynimizdeki ilgili merkezlerden oluşur Bunun için ise yemek yememiz protein ve karbonhidrat almamız gerekiyor Hücrelerimizdeki enerji önceki olumsuz düşüncelerimizle yaptığımız isteklerimizi de depolamaktadır Bu sebeple oruç tutarak yemeği azaltıp düşünce faaliyetini yavaşlatmak ve hücrelerimizdeki farkında olmadan gerçekleştirdiğimiz olumsuz isteklerimizin temellerini silmemiz gerekir Olumsuz düşünceler için İslamiyet “isyan etme” tabirini kullanır İsyan edenlerin, olmuyor işte şeklinde tepki verenlerin istekleri geri çevrilir Ramazan ayı boyunca oruç tutarak; - Bilinçaltımızda önceden farkında olmadan “isyan ederek” oluşmaya başlayan negatif gerçeklikleri ve düşünce kirliliklerini hücrelerindeki enerjiden arındırarak temizleriz - İkinci aşamada ise yeni olumlalar yaparak yeni hücreler sayesinde bilinçaltımızı yeniden düzenleriz - Bu isteklerimizi düzenli olarak tekrar ederiz ve bu süre zaafında yeniden “isyan etmeyiz” - Süreç tamamlandığında isteğimizi ulaştırmış oluruz İsteğimizin gerçekleşme süresi o isteğimize ne kadar inandığımıza bağlıdır - Oruç tutan insanlar öfkelerini ve düşüncelerini izlemek zorunda kalırlar ve farkındalıklarında atış gözlenir Ramazan ayında yardımlaşma duygusu artar ve bumerang yasası gereğince paylaşılan şey artacaktır - Farkındalık artması ile bilinç düzeyi artacağından algımız da artacak ve odaklanmamızda artış görülecek, bu da işlerimize ve ilişkilerimize odaklanmamızı sağlayacaktır - Toplu halde yapılan ibadetlerle aynı anda yapılan olumlalar daha etkili olacağından gönderilen fotonlar daha yoğun olacak ve isteklerin gerçekleşme süresi kısalacaktır Amerika’da yapılan bir araştırmada binlerce insan aynı anda Haiti depreminde yaralanan insanların iyileşmesi için toplu halde olumlada bulunmuşlar ve sonuç olarak hastalarda belirgin şekilde iyileşmede hızlanma görülmüştür Olumlama süreci bilinçaltının alışkanlıkları değiştirme döngüsünün yaklaşık bir ay olmasına dayalı olarak en az bir ay düzenli yapılmalıdır Ramazan ayı bu sebeple islamiyette bu ibadete ayrıldığını düşünmekteyiz Bilinçaltı değişimi için üç kez peşpeşe olumlalar yapıldığında daha muazzam sonuçlar görülmüştür Kişisel gelişim eğitimlerinde üç döngü tavsiye edilir Bu da üç aylara tekabül eder Üç ayların tamamını oruçlu geçiren bireylerde isteklerin (duaların) kabulü daha hızlı olacaktır Özellikle sabah kalkınca ve gece yatmadan önce hatta gece belirli bir saatte uyanıp yapılan olumlaların daha verimli olduğu biliniyor Oruç ibadeti aslında bilimin bugün geldiği noktayı çok önceden belirtmiştir Oğuzhan Korkmaz Reem Nöropsikiyatri Merkezi Kişisel Gelişim Uzmanı |
|