|  | Farkındalık Ne Değildir? |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Farkındalık Ne Değildir?Farkındalık ile sinirlenmenin hiçbir alakası yoktur arkadaşlar  Farkındalık sadece egomuzu kontrol eden şeytandan kontrolü geri almamızdır  Bakınız insanları doğal tepkileri vardır  Bunlar ego çipinde kayıtlıdır  Biz farkjındalık uygulamaları ile egoyu silmiyoruz  Sadece egonun kontrolünü geri alıyoruz  Eğer tepkilerimiz olmasa yani ego olmasa biz yaşayamayız   Bir örnek verelim; sıcak bir cisim elimize değince elimzi çekeriz  Bu bir tepkidir ve egoda kayıtlıdır  Eğer biz sıcak cismin elimize değdiğini izlersek oradan bir enerji alırız doğrudur ama elimizin zarar görmesini engelleyemeyiz  birisi size hakaretlerde bulunduğunda ona tepki vermeniz sizin doğal halinizdir  bu egoda kayıtlıdır çünkü size çocukluktan itibaren öyle yüklemişlerdir  öğle çevrenizden öğrenmişsinizdir  tepki verdiğinizi izlerseniz enerjiyi alırsınız ama tepkiyi yinede verirsiniz  AMA SİZ TEPKİ VERİRSİNİZ ŞEYTAN SİZİ KULLANARAK TEPKİ VERDİRMEZ   izlediğiniz hiçbir uygulama sizin onayınız olmadan gerçekleşmez  bu durumda ağzından çıkan herşeye onay verdiğini gösterir  yani farkında bir insan tepki de verir küfür de eder  çünkü farkındalık tamamen başka birşeydir  FARKINDALIK , İYİ BİR İNSAN OLMAK FİLAN DEĞİLDİR  Edison farkındadır  Ampülü keşfettiğinde rakibi Teslaya neler yaptığını herkes biliyor   Farkındalık ve Aydınlanma yine karışıyor  Bnu hep dini duygularınızla düşündüğünüzü gördüm  1)Farkındalığın din ile bir ilgisi yoktur 2)Farkındalık sadece bir oyundur  yani izleyerek düşünce ve duygularını yönetmenin adıdır  düşünce ve duyguların iyi veya kötü olması diye birşey olmaz  çünkü iyi verya kötü kavramı sonradan uydurulur  kime ve neye göre iyi veya kötü  Aydınlanma ise; Farkındalığın sonsuz hale gelmesi ile duygu ve düşüncelerinin hakimi olmaktan daha da ötesinde özvarlığına (yaratıcıya) ulaşıp kontrolü ona bırakmandır  Kıddesurruh evliyaların anlatımlarına göre aydınlandığında sana bir melek daha verilir ve senin düşünce ve duyguların o melek tarafından korunarak tepki vermen dahil herşey daha ağzından çıkmadan engellenir  bir örnek ile açıklayalım; "Peygamber efendimize bir düğün haberi gelir  Çalgılı bir eğlencedir  Peygamber efendimiz bu daveti kabul eder ve düğüne gitmek için hazırlanır  Fakat daha sonra yolda uyuyakalır ve oraya ulaştığında düğün bitmiştir  " (Kütübü Sitte) Bakın peygamber düğüne gitmek istiyor ama istesede gidemiyor çünkü melekler onu kontrol ediyor  Çünkü aydınlanma var burada   Ben aydınlanmış değilim  Aydınlanma zordur  Yıllar sürer   Lütfen bir kez daha bana aynı şeyi söylemeyin yok sen tepki verdin kızdın sen farkındalığı bilmiyorsun vs  Farkındalık sadece bir oyundur  Bir kişisel gelişim egzersizidir  Fakat aydınlanma İnsanı kamil olmaktır  farkındalığı bilip farkındalık üzerine yıllarını vererek zamanla sinirin ve öfken azalır  mesela ben ayda 30 kez kızan biriyken farkındalık uygulamalaıyla bu sayıyı ayda 5 keze düşürebilirim  Ama 0 a düşüremem  0 olduğunda zaten Aydınlanma gerçekleşiyor  Ki ben ne evliyayım nede aydınlanmış biriyim  Sadece tepkilerimi ve düşüncelerimi izleyebiliyorum gereksiz yere sinirlenmiyorum  Mesela eskiden trafik sıkışıkken öff derdim daral gelirdi şimdi gelimyor gülüyor geçiyorum gibi  Ama adam gelip bana yumruk atarsa bende ona atarım yani  Bunlar farklı şeyler   Bunu iyi anlayın  Bir sürü aramızda yeni site açmış burada aklı sıra bizi kötüleme gayretinde olan insanlar oldu  Çok şükür Allah onların oyunlarını bozdu onlara fırsat vermedi  Siz de bu oyunlara daha fazla alet olmayın  Bu iddayı ortaya atanlara söyledim  Madem farkındalık benim anlattığım gibi değil siz anlatın dedim cevap yok =) çünkü birşey bildiklerinden değil sadece kötülemek onların derdi   Ben sıradan biriyim  Sizde öylesiniz  Farkındalık da herkesin yapabileceği sıradan bir uygulama  Kafaya takmıyorsun sadece gereksiz  şeyleri bu kadar  Yazının başndada söyledim  FARKINDALIĞI BAŞARINCA BİRŞEY OLMUYOR DEDİM  SİZ YİNE AYNI SİZ OLUYORSUNUZ DEDİM SADECE DAHA RAHAT VE DAHA AZ KAFAYA TAKAN DAHA GÜÇLÜ BİRİ OLUYORSUNUZ  Aydınlanma durumunda ise ki evliyaların başardığı uygulamalardır o zaman sizin hata yapmanızı engelleyen melekler görevlendiriliyor  Bunuda batı felsefesei baş melek ile irtibat vs  gibi başka yollar ile anatmaya çalışsada tasavvufi bir boyuta hakim olmadan aydınlanmanın imkansız olduğunu söyleyebiliriz  yani normalde kontrol panelimzi şeytan yönetiyor  farkındalık olunca kontrol panelimizi biz yönetiyoruz aydınlanma olunca kontrol panelimizi melekler yönetiyor ve istesek de hata yapamıyoruz  , | 
|   | 
|  | 
|  |