Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çok, edin, kafam, karışık, lütfen, yardım

Kafam Çok Karışık Bana Lütfen Yardım Edin

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arkadaşlar bu konu hakkında bunalım yaşıyorumKendim elhamdurullah müslümanım fakat
Aynı zamanda bir Türk milliyetçisiyim ilk Türk müslümanlarınında tarkan ve curcan katliamı ile olduğunu biliyorum
sorunum şudur ki Allah(Tengri) tektirBuna hiç şüpe yok fakat neden arapça Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim evrensel bir kitap
neden Arapça gibi bir dile bağlımlı hale getiriyorSonra Yüce yaratıcı Allah'a Neden Tanrı(Tengri) Demek şuç ve günah olarak karışılanıyor
Fakat Farsça olan Mevla(ilah) kelimesi bu kadar tuhaf karşılanmıyorBana bunu açıklarmısınız kafam çok bulanık kaç günden beri kendimi yiyorum
Bir sorum ise
Tengricilik semavi bir din mi? Hikayeler islamiyet ile uyumlu aynı hikayeler neredeyse sonra Macar bir bilim adamının keşfettiği bir bilgiye göre İlahi kitap gibi vahiyli yazılar bulunmuş isimlerini biliyordumda unuttum Yaglı bu tarz bir şeydi yazıtların ismi lütfen yardım edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Değerli kardeşim;

Arapça bağımlı hale getirilmiyorKuran indiği dönemde indirilen peygamberimiz Arap kökenli ve Arapça dilini kullandığı için Arapçadır

Allah'a bir müslüman olarak Allah dememizin sebebi 99 isminin içinde olmasıdır ve islamda onun 99 ismi vardırTengri içinde yokturTengri dediğin zaman ismi sabit bir varlığı kastetmiş oluyorsunAynı sana isminle seslendikleri zaman sabit isimli olman gibiSabit isimle dua ederken 99 ismini kullanmak zorundasın ama hitap ederken istediğini söylersinMevla sabit bir isim değil kavramdırMevla derken yaratan,var eden anlamı ortaya çıkarMevla derken sabit bir isimle söylenmezOnun için sabit isim dışında yani dua vs dışında var'lık,yaratan,sonsuz vs diyebilirsinBir sorun teşkil etmez

Allah'ın rahmeti üzerinize olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

İyide Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerimi anlamadıktan sonra namaz kılarken ne dediğimi bilmedikten sonra bunun ne anlamı var ki tamam islamiyet ilk Araplara indirildi arapçadır bunu anladım fakat Hristiyanlıkta Latinlere indirildi fakat incil latince değil almancasıda var latinceside ingilizceside Tevrat bir tek ibranice o da sadece İbraniler inandığı için iyide Tengri de bir Özel isimdir ismin kökü Teng(Deng) den gelir dengi olmayan anlamındadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Bir iki şeye değinebilirim sanırımİlk olarak Türkler Müslümanlığa bir katliam sonucu girmediBilirsinki İslamiyet de hoşgörü vardır zorlama yokturBu tamamen saptırılmış bir konuO zaman ki Müslüman olan arap komutan böyle bir katliam yapmış olamazZaten çoğu tarihi olay saptırılarak anlatılıyor

İkinci olarak Arapçada birçok kelimenin karşılığı varYani mesela Türkçe meallerde bile tam olarak anlatılamıyo bazı Arapça kelimeler yada sayfalarca tanımlama gerekiyorBirde her ses bir enerji yayarArapça ise diller arasında en yoğun titreşimli enerjiyi yayanm dilYani bir dua Arapça okunduğu zaman etkisi daha hızlı oluyorBundan dolayı olduğunu düşünüyorum

Üçünçü olarak tanrı ve Allah çok farklı kavramlarBir sürü uydurma tanrı(lar) vardırAma Allah tektirKi tanrı denildiği zaman insan aklı o tanrıyı bir cisme büründürmeye çalışıyo ki bu o zaman şirke dönüşürÇünkü Yaratıcıyı bir cisme büründüremezsinİşte biz o Yaratıcının adına Allah diyoruzUmarım birazda olsa yararı olmuştur

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

evet muhtemelen taşlanıcam sonunda ama yine de;

üç semavi dini de incelerseniz sonra haydi biraz daha gerisine bakalım derseniz üç dinin de şiddetle paganizmden etkilendiğini görürsünüz Daha da ilginci örneğin Antik Mısır da tanrı ra insanı yaratmak için mısırdaki kuma nilin suyunu katmış ve çamurdan insanı yaptıktan sonra içine üfleyerek (ruhu üflemek) insanı yaratmıştır Hadi daha da geriye gidelim antik sümerlerde Enki mezapotomyanın çamurunu almış insan şekline getirmiş ve içine üfleyerek insanı hayata getirmiştir

Üç semavi dinde de ama özellikle yahudilik ve müslümanlıkta kurban adamak vardır, elbetteki paganlarda da vardı Tanrılar kurban istiyorum farklı bir yorumu gibi

Benzerlikler bu kadarla da bitmez ama bu oldukça uzun, netametli hele bizim ülkemizde tehlikeli konulardır maalesef

Biliyorum kafa karışıklığınıza çare değil yazdıklarım ama demem o ki karışması çok normal O yüzden inancın doğası devreye girer eğer kuşkucu ve araştırmayı seven bir insansan şunu bil ki din konusunda hep açık noktaların boşlukların olacaktır İnançlı bir kimse içinse kitapta yazan net doğru olduğundan boşluklar yoktur Allah ol dedi ve oldu açıklaması yeterlidir, kuşkucular için ise bunun altında yatan dinamiği bulmak

Şu doğru bu yanlış diyemem, diyebilecek kimse olduğunu da sanmıyorum Sonuç olarak herkesin doğru yolu kendine ve onu bulmanın yolu ya beyninizden ya da kalbinizden geçiyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Kuran-ı Kerim'i indiren Allah onun dilini öyle belirlemiş bunu değiştiremeyizEğer islami bir şekilde dua vs ediyorken 99 isminden birisini kullanmak zorundasın çünkü islamda 99 ismi vardırTengriciliği din demek doğru olmayabilir çünkü din yaratan tarafından indirilirAncak hiçbir kutsal kitapta Tengriciliği biz indirdik yazmazİnanç biçimi demek daha doğru olurSemavi olarak yatkındır çünkü tek tanrı inancını benimser ama tam semavi değildirÇünkü içinde Animizm,Şamanizm ve Totemizm'i temel almaktadırSadece benzerdir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Kardeşim burada Türk gibi bir milletten bahşediyoruz sen kimi hoşgörü ile dininden vazgeçirilsin ki bu dini kaç bin yıldan beri taşıyorsunKi Tanrı kelimesi Tengri'nin şimdiki söyleme şeklidirBu başka dilden meal ile bozulmuşturTengri özel bir isimdir dengi olmayan yaratıcı anlamındadırOrhun alfabesinde Tengri ismini 180 derece çevirirsen Allah isminin arap alfabesiyle yazılışına yakın bir şekil çıkıyorTanrı(lar) kavramıda sonradan çıkmıştır hiç bir eski yazıtda Tengri(ler) diye bir şey geçmez Yerin ve göğün yüce yaratıcısı Tengri olarak geçer

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com