![]() |
Kafam Çok Karışık Bana Lütfen Yardım Edin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kafam Çok Karışık Bana Lütfen Yardım EdinArkadaşlar bu konu hakkında bunalım yaşıyorum ![]() ![]() Aynı zamanda bir Türk milliyetçisiyim ilk Türk müslümanlarınında tarkan ve curcan katliamı ile olduğunu biliyorum sorunum şudur ki Allah(Tengri) tektir ![]() neden Arapça gibi bir dile bağlımlı hale getiriyor ![]() ![]() Fakat Farsça olan Mevla(ilah) kelimesi bu kadar tuhaf karşılanmıyor ![]() ![]() Bir sorum ise Tengricilik semavi bir din mi? Hikayeler islamiyet ile uyumlu aynı hikayeler neredeyse sonra Macar bir bilim adamının keşfettiği bir bilgiye göre İlahi kitap gibi vahiyli yazılar bulunmuş isimlerini biliyordumda unuttum Yaglı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kafam Çok Karışık Bana Lütfen Yardım EdinDeğerli kardeşim; Arapça bağımlı hale getirilmiyor ![]() ![]() Allah'a bir müslüman olarak Allah dememizin sebebi 99 isminin içinde olmasıdır ve islamda onun 99 ismi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'ın rahmeti üzerinize olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kafam Çok Karışık Bana Lütfen Yardım Edinİyide Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerimi anlamadıktan sonra namaz kılarken ne dediğimi bilmedikten sonra bunun ne anlamı var ki tamam islamiyet ilk Araplara indirildi arapçadır bunu anladım fakat Hristiyanlıkta Latinlere indirildi fakat incil latince değil almancasıda var latinceside ingilizceside Tevrat bir tek ibranice o da sadece İbraniler inandığı için iyide Tengri de bir Özel isimdir ismin kökü Teng(Deng) den gelir dengi olmayan anlamındadır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kafam Çok Karışık Bana Lütfen Yardım EdinBir iki şeye değinebilirim sanırım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci olarak Arapçada birçok kelimenin karşılığı var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üçünçü olarak tanrı ve Allah çok farklı kavramlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kafam Çok Karışık Bana Lütfen Yardım Edinevet muhtemelen taşlanıcam sonunda ama yine de; üç semavi dini de incelerseniz sonra haydi biraz daha gerisine bakalım derseniz üç dinin de şiddetle paganizmden etkilendiğini görürsünüz ![]() ![]() ![]() Üç semavi dinde de ama özellikle yahudilik ve müslümanlıkta kurban adamak vardır, elbetteki paganlarda da vardı ![]() ![]() Benzerlikler bu kadarla da bitmez ama bu oldukça uzun, netametli hele bizim ülkemizde tehlikeli konulardır maalesef ![]() Biliyorum kafa karışıklığınıza çare değil yazdıklarım ama demem o ki karışması çok normal ![]() ![]() ![]() Şu doğru bu yanlış diyemem, diyebilecek kimse olduğunu da sanmıyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kafam Çok Karışık Bana Lütfen Yardım EdinKuran-ı Kerim'i indiren Allah onun dilini öyle belirlemiş bunu değiştiremeyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kafam Çok Karışık Bana Lütfen Yardım EdinKardeşim burada Türk gibi bir milletten bahşediyoruz sen kimi hoşgörü ile dininden vazgeçirilsin ki bu dini kaç bin yıldan beri taşıyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|