Kuantum Ve Yeni Çağ |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuantum Ve Yeni ÇağÜçüncü bine başladık, 2000'li yıllardayız, ve artık bu çağa '"Bilgi Çağı' diyoruz Bilgiler yenileniyor, yenilendikçe anlayışlar değişiyor, anlayışlar değiştikçe bizler değişiyoruz Artık bilgi ve bilim kavramlarına daha farklı bakıyoruz Eski klasik fizik anlayişinin temelleri yavaş yavaş, kuantum'un keşfi ve ortaya konması ile yıkılmaya başladı Eskisi gibi bilgi ve bilim anlayışı materyalist ve mekaniklikten çıktı ve daha mistik ve spirit hal almaya başladı Bunu yine kuantum fiziğinin ortaya konmasına borçluyuz Kuantum fiziği ve izafiyet teorisinin katkıları, sadece fizik bilimine değil, tüm bilim dallarına da benzer gelişmeler katmıştır Ayreten de enerji anlayışına katkılarından dolayı(herşeyin aslının enerji olduğunun keşfi), spirit çalışmalara yönelimi arttırmaktadır Madde, enerji, neden sonuç ilişkileri (determenist), mistik anlayışlar, uzay, zaman, mekan, boyutlar gibi anlayışlarının değerlendirilmesi de farklı bir hal almaya başladı Yaşadığımız bu değişim, (1950'lerde başlayan bu değişim) Yeni Çağ daki Yeni Dünya Insanlık Realitesi'nin oluşumuna katkı sağlayacak, köklü değişimler yaşayacağı bir çağ özelliği taşıdığını ispatlar durumdadır Kuantum fiziğinin anlaşılır hale gelmesiyle, toplumsal, ekonomik, zihinsel, duygusal ve ruhsal yönlerden değişimler kaçınılmaz olmaktadır Bu değişim süreci herkesi etkilemekte, en tutucu toplum tarafından bile görmezlikten gelinemez hale gelmektedir |
|