Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alanları, anlamı, kuantum, kullanım

Kuantum Anlamı Ve Kullanım Alanları

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuantum Anlamı Ve Kullanım Alanları

Adını sıkça duyduğumuz fakat anlaması cok zor gibi görünen kuantum, nasıl birşey ve günlük hayatta kullanımı nasıl?

Atom altı parçacıklarının tamamı kuantum olarak nitelendirilebilir Bu gruba giren birçok parçacık bulunmuştur ve halen araştırmaları devam etmektedir İçlerinde en fazla bilinen ve herkesin yakından bildiği elektronlardır
Kuantum adı verilen bu parçacıklar evrenin her yerinde bulunmakta, sabit ve cansız olarak gördüğümüz her maddenin varlığı atomlara ve bu parçacıklara dayanmakta ve hareket halindedirler

Kuantumun bize ne gibi faydası var dersek de:
Şu an geniş çaplı alanlarda kullanımdadır Özellikle evlerde kullanılan, TV, bilgisayar ekranları, teypler, elektronik malzeme içeren tüm cihazlar hep kuantumların belli dış etkilere karşı gösterdiği tepkilerden yararlanılarak oluşturulmuştur

Atom altı parteküllerinden kuarklarla leptonlar, kuvvet taşıyıcı parçacıklar aracılığı ile etkileşime girerler ve görünür maddenin tümüne vücut verirler

Madde moleküllerden, moleküller atomlardan, atomları oluşturan elektron ve çekirdektir Atomun isim babası Demokritos bölünemez dediği atomlar da bölünebilir çekirdek ve elektronlardan oluşmaktadır
Moleküller, çeşitli atomların birbirine eklenmesiyle ortaya çıkar Kimya dilindeki element sözcüğü farklı atom yapısını belirtmek için kullanılır Her elementin farklı atom yapısı vardır

Görünen evrenin sabit duran tüm maddelerinin temelinde hareketli ve enerjik atomlardan oluşmuş bir bütünlük yatmaktadır

Kuantum bize, baktığımız ve gördüğümüz herşeyin aslında bir de görünmeyen tarafı olduğunu ve bunları geniş alanlarda kullanma olanağı tanıma imkanı vermiştir

wwwspatyomcom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com