![]() |
Kuantum Anlamı Ve Kullanım Alanları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuantum Anlamı Ve Kullanım AlanlarıAdını sıkça duyduğumuz fakat anlaması cok zor gibi görünen kuantum, nasıl birşey ve günlük hayatta kullanımı nasıl? Atom altı parçacıklarının tamamı kuantum olarak nitelendirilebilir ![]() ![]() ![]() Kuantum adı verilen bu parçacıklar evrenin her yerinde bulunmakta, sabit ve cansız olarak gördüğümüz her maddenin varlığı atomlara ve bu parçacıklara dayanmakta ve hareket halindedirler ![]() Kuantumun bize ne gibi faydası var dersek de: Şu an geniş çaplı alanlarda kullanımdadır ![]() ![]() Atom altı parteküllerinden kuarklarla leptonlar, kuvvet taşıyıcı parçacıklar aracılığı ile etkileşime girerler ve görünür maddenin tümüne vücut verirler ![]() Madde moleküllerden, moleküller atomlardan, atomları oluşturan elektron ve çekirdektir ![]() ![]() Moleküller, çeşitli atomların birbirine eklenmesiyle ortaya çıkar ![]() ![]() ![]() Görünen evrenin sabit duran tüm maddelerinin temelinde hareketli ve enerjik atomlardan oluşmuş bir bütünlük yatmaktadır ![]() Kuantum bize, baktığımız ve gördüğümüz herşeyin aslında bir de görünmeyen tarafı olduğunu ve bunları geniş alanlarda kullanma olanağı tanıma imkanı vermiştir ![]() www ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|