Wicca Güç Kanunu |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Wicca Güç KanunuHer inanışta, her uygulamada olduğu gibi, neo-pagan olan wicca cadılarının da bir büyü etiği vardır Bu etiğe göre; 1-Güç asla zarar getirmek yaralamak veya başkalarının kontrolünü ele geçirmek için kullanılmamalı 2- Güç yalnızca prensipler çerçevesinde kullanılmalı 3-Güç, kendi kazanımlarınız için kullanılabilir ancak bu kazanımlar asla başkalarına zarar getirmemeli 4-Güçler, asla para için kullanılmamalı Para kendini alanı kontrolüne alan bir olgudur Bu yüzden bunu yapmak aptallıktır Asla “diğerleri”nden olmayın 5-Gücünüzü asla gurur için kullanmayın Bu kadar ucuz bir hareket büyünün doğasına aykırıdır 6-Hiçbir zaman unutmayın ki; güç, Tanrı ve Tanrıça’nın bize hediyesidir Asla kötü amaçlı olarak veya çarpıtılarak kullanılmamalı 7-Tüm bu kanunlar “Güç Kanunu”nu oluşturur |
Wicca Güç Kanunu |
08-20-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Wicca Güç KanunuÖncelike teşekkürler paylaştığın için Bu yasa hatırladığım kadarıyla Scott Cunningham'ın bir kitabında ilk olarak geçmişti Hangi kitabı hatırlamıyorum ama Guide for the Solitary Practitioner olabilir Yani öyle geçmişi olan bir yasa değildir Ama yanlış olduklarını da söylemiyorum Bunlar sözel olarak var olanların, yani Wicca hakikatlerinden bir kısmının yazıya geçirilmiş halidir Aslında çok şey anlatırlar Yine de Scott Cunningham gibi bilgili biri bile olsa ''diğerleri'' terimiyle ne ifade ettiğini anlamış değilim Sanki biraz dışlama gibi gördüm, acaba yanılıyor muyum? Umarım yanılıyorumdur Ne olursa olsun Tanrıça'nın ışığı ona mutlak gerçeklikte yol göstersin |
|