Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
astral, düşünürlerinin, görüşleri, hakkındaki, islâm, seyahat

İslam Düşünürlerinin Astral Seyahat Hakkındaki Görüşleri

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İslam Düşünürlerinin Astral Seyahat Hakkındaki Görüşleri




Mevlana Celalettin Rumi, ruhun uykuda bedenden ayrıldığını söyler ve Mesnevi'sinde bu düşüncesini şöyle belirtir: "Can; atlarınızı eğersiz koyar, bu sır ölümün kardeşidir, sırrıdır Ama gündüzün geri gelmesi için ayaklarını uzun bir bağla bağlar Can; boşlukta astar gibi gizlidir, bedense yorgan altında döner durur Sen bedensiz bir bedene sahipsin"

İbni Sina, insanın ruhla bedenden oluştuğunu belirtir Ve şöyle der: "Beden nefsin çalışmasına uygun bir hale gelince, ruh bedene gönderilir, istenirse bedenden ayrılır Tamamen ayrılınca bir daha yok olmaz"

Tasavvufi çalışmalarda ruh ve beden ilişkisinin üzerinde özellikle durulur Mesnevi'nin birçok yerinde, Ahmed Efla-ki'nin "Ariflerin Menkıbeleri" adlı eserinde ve sayısız evliya, ermiş ve veli öykülerinde; ruhun gerek istenildiğii anlatılmıştır Genellikle bu olay keramet ve mucize olarak nitelendirilir Şeyh Bedrettin, "Varidat" adlı eserinde bunu açıkça anlatır:

"Bazen kendimi latifleşmiş hissederim, fizik bedenim o varlığın bir kopyasıdır Bu latif varlık, beden şeklinde görülür Tıpkı buharın yoğunlaşmadan evvel görülememesi gibi, buhar yosunlanınca bulut olur, görülür"

Alıntı zaman, gerekse istemeden bedenden ayrılabildiğ

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.