![]() |
İmgelemenin Gücü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İmgelemenin GücüGeçen ay sizlere çakralarınızı açabilmeniz için uygulayabileceğiniz bazı imgeleme tekniklerinden bahsetmiştim ![]() ![]() ![]() Her şey aslında önce düşünceyle başlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Nesneler, bize katı ve birbirinden ayrı görünürler ancak daha ince ve hassas düzeylerde, atomik ve atom-altı düzeylerde görünüşteki katı madde, partiküller içindeki daha küçük partiküller olarak görünür; ve giderek küçülen bu zerrecikler sonunda saf enerjiye dönüşür ![]() Fiziksel olarakta hepimiz enerjiyiz ve bizlerde bu enerjinin birer parçasıyız ve başkalarına şifa verirkende sadece bu enerjiye kanallık yaparak bu enerjileri aktarabiliyoruz ![]() Enerji manyetiklik özelliğinden dolayı belirli bir titreşime ve niteliğe sahip enerjileri çekme eğilimindedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatımızdaki olumsuzlukarın hayatımızda olmasının bir sebebi var, bu olmusuzlukların bir kısmını düşüncelerimizle yaratıyoruz ve bunun farkına vardığımız zaman onlardan kurtulabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İmgelemenin temeline bakacak olursak, belki şöyle açıklarsak kafanızda daha iyi bir algılama yaratabilirim: Bilim adamları bazı testler yapmışlar, bir nesneye baktığımız anda gördüğümüz nesne doğrultusunda beynimizin belli bir kısmının aktif hale geçtiğini tespit etmişler ![]() ![]() Bunu örnekle açıklayacak olursak; rengarenk çiçeklerin olduğu bir tarlayı gerçekte gördüğünüzde de beyninizin aynı kısmı aktif hale geliyor, tamemen farklı alakasız bir yerde olduğunuzda, ama bu rengarenk çiçekli tarlayı imgelediğinizde de beyninizin aynı kısmı aktif hale geçiyor ![]() ![]() “Kısacası vücudunuz aslında gerçek ile imgelemeyi ayırt edemiyor ![]() ![]() Yani gerçekten çiçeklerle dolu bir tarlada olmasanız dahi onu imgelemek size gerçektenden orda bulunmuş gibi etki edecektir ![]() ![]() Peki bunu en iyi nasıl yapabilirim diyebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Ben genelde meditatif imgelemelerimde uçtuğumu imgeliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Korunma Çemberi: Her gece yatmadan önce ve her sabah kalktığımda bu korunma çemberini uyguluyorum ![]() ![]() Bunu ise gene imgeleme yöntemiyle yapıyoruz ![]() ![]() ![]() Olumlu Onaylamalar: Onaylamalar yaratıcı imgelemenin en önemli unsurlarından biridir ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün bu imgelemelerle birlikte bazı olumlu onaylama cümleleri hergün tekrarlayarak, isteklerimizin gerçekleşmesini sağlayabilir, korkularımızdan, saplantılarımızdan, bağımlılıklarımızdan, hastalıklarımızdan kurtulabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onaylamalarla ilgili bazı uygulayabileceğiniz örnekler: -Bu yaşamı ben seçtim ve her şey istediğim gibi oluyor ![]() -Kendimi olduğum gibi seviyor ve takdir ediyorum ![]() -Gittikçe güzelliğim artıyor, kendimi sağlıklı ve sevgi dolu hissediyorum ![]() -Doğal bir biçimde öğreniyor, aydınlanıyorum ![]() -Herşeyi kolayca ve çabasızca elde ediyorum ![]() -Öğrendiğim şeyleri aradan aylar geçsede kolaylıkla hatırlayabiliyorum ![]() -Kendi hayatımın efendisiyim ![]() -Artık, kusursuz, doyurucu ve karşılığında iyi bir ücret aldığım bir işim var ![]() -Daima açık ve etkin bir biçimde iletişim kurabiliyorum ![]() -Bolluk benim doğal olma halimdir ![]() ![]() -Artık yaptığım herşeyden zevk alıyorum ![]() -Canlı bir sağlığa ve ışık saçan bir güzelliğe sahibim ![]() -Çok iyi bir ücret aldığım harika bir işim var ![]() ![]() Onaylamalarla ilgili unutmamanız gereken önemli şeyler: 1)Onaylama cümleleriniz daima, gelecek değil şimdiki zamanda kullanın ![]() 2)Onaylamaları daima en olumlu biçimde yapın ![]() Örneğin:”Artık sabahları fazla uyumayacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3)Genelde en etkili onaylamalar en kısa ve basit olanlardır ![]() 4)Her zaman sizin için en doğru ve içtenlikle yapacağınız onaylamalar ve cümleler seçin ![]() ![]() 5)Onaylamalarınızı kullanırken onları güçlü bir şekilde gerçek olduğunu o anda gerçekleşmiş gibi hissetmeye çalışın ![]() Akışa Uymak Taoculuğun özünü teşkil eden “Akışa Uymak” imgelemeninde özünü oluşturur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İmgelemenin Gücü |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İmgelemenin GücüAkışa uymak, hedeflerine hafifçe bağlanmak ve bu arada daha uygun ve doyum verici olanlarla karşılaşırsanız başlangıçtaki hedeflerinizi değiştirmeye gönüllü olmaktır ![]() ![]() ![]() Eğer kendinizi bir hedefe duygusal olarak çok bağlanmış hissediyorsanız, önce bu konuyla ilgili duygularınız üzerinde çalışmanız yararlı olur ![]() ![]() Herhangi bir zamanda imgeleme yaparken, aslında olmak istemeyen bir şeyi zorladığınızı, oldurmaya çabaladığınızı hissederseniz, bir süre geri çekilip Yüksek Ben’inize, ulaşmak istediğiniz şeyin sizin için gerçekten en iyi şey olup olmadığını ya da onu gerçekten arzu edip etmediğinizi sorun ![]() ![]() ![]() ![]() Yüksek benliğimle yaptığım iletişim sonucu aslında basitçe onun sesine kulak vermenin ne kadar kolay olduğunun farkına vardım ![]() ![]() ![]() Şifa Verme: Sağlıklı olmanın ilkelerinden biride bedensel sağlığımızla ruhsal sağlığımız arasındaki bağı kabul etmek ve bunun bir bütün olduğunu anlamaktır ![]() İnsanlar, hastalığın bazı durumlarda uygun ya da kaçınılmaz bir tepki olduğuna içsel bir düzeyde inandıkları için hastalanıyorlar ![]() Örneğin; Ebeveyni ya da ailesiyle aynı hastalıktan ölen kişi; bunun kaçınılmaz veya yüksek bir olasılık olduğuna inanmıştır, İşten kaçabilmek için hastalanan ya da bir kaza geçiren kişi; ya işte göğüs geremediği bir durum vardır, ya da gereksindiği dinlenme ve huzuru ancak hastalandığı takdirde layık görmektedir, Yaşamı boyunca duygularını bastırıp kanserden ölen kişi; biriktirdiği duyguların baskısıyla, kendini ifade etmesinin doğru olmadığı inancı arasındaki çatışmayı bir türlü çözemez ve en sonunda kendini öldürür ![]() Biz imgelemenin gücünü kullanarak, olumsuz “hasta edici”, düşünceler yerine olumlu düşünce ve imgeler yaratarak bu hastalıklardan kurtulabilir ya da önleyebiliriz ![]() ![]() Eğer fiziksel olarak bir rahatsızlık çekiyorsak bu bilincimizde araştırıp tanımamız gereken bir şey olduğunu bildiren bir mesajdır ![]() ![]() ![]() Tüm Hastalıkların Zihinsel nedenleri adlı kitabı (Tüm Hastalıkların Zihinsel Nedenleri Ve İyileşmenizi Sağlayacak Düşünce Modelleri Yazarı:Louise L ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sebeple günde en az yarım saat ya da 1 saatinizi kendinize ayırıp çeşitli imgeleme meditasyonları ve olumlu onaylamalar yapıp, kendizi dinlemeye çalışmanın size büyük faydaları olacaktır ![]() ![]() ![]() Örnek Uygulama: Benim kendime uyguladığım ve kendimde oldukça etkili bulduğum bir uygulamayı sizlerle paylaşmak istiyorum; Gözlerinizi kapatın ![]() ![]() ![]() Gevşememizi tamamladıktan sonra bir nehir imgeleyin ve bu nehirin bir şelale ile sonlandığı yeri gözünüzün önüne getirin, sular yüksek bir tepeden büyük bir tazyikle akıyor, su o kadar berrak ve safki suların sesiyle huzur buluyorsunuz ![]() ![]() ![]() Sonrasında gene aynı şelalenin size şifa ve pozitif enerji veren bir ışık şeklinde aktığını düşünün ![]() ![]() ![]() Bu işlemi tamamen vücudunuzu temiz ve şifalanmış hissedene kadar yapın ![]() Bu işlem bitince kendinizi kusursuz, parlak, doğal güzellikte bir sağlığa kavuşmuş olarak görün ![]() ![]() ![]() Bir dahaki çalışmalarınızda kendinizi sürekli bir ışık çemberi içinde sağlıklı ve mutlu bir şekilde imgeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Bu çalışmayla birlikte aşağıdaki olumlu onaylamaları kullanabilirsiniz: -Artık her türlü hastalığı aştım ![]() ![]() -Artık ışık saçan sağlıklı bir enerjiyle doluyum ![]() -Enerji ve canlılık doluyum ![]() -Giderek daha sağlıklı, güzel ve canlı olduğum için şükrediyorum ![]() -Bedenim dengeli, evrenle kusursuz bir uyum içinde ![]() Başkalarına Şifa verme: Öncelikle kendinizi ve çakralarınızı ne kadar iyi dengelerseniz başkarınada şifa gönderirken o kadar başarılı olursunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu kafanızda yeterince oturttuktan sonra çalışmamıza başlayabiliriz ![]() ![]() ![]() Şifaya başlamadan önce niyet etmenizde fayda vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yalnız burda belirtmem gereken bir şey var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaldığımız yerden devam edelim, niyetimizi ettikten sonra gevşeyin ve korunma çemberinizi oluşturun ![]() Şimdi gözünüzde o kişinin görüntüsünü mümkün olduğunca net bir biçimde oluşturmaya çalışın, düşünün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan sonraki çalışmalarda gene aynı aşamalardan geçerek evrensel ışığı hastalıklı bölgelere uygulamadan (hastalığa daha fazla zihinsel enerji ya da güç vermeyin), artık hastalığın tamamen iyileşmiş olduğunu düşünerek hastanın tüm bedeninin şifa ve sevgi ışığıyla kaplandığını, hastanın gayet sağlıklı ve mutlu bir şekilde olduğunu imgelemeye devam edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu yaptığınız sırada hastanın haberi varsa, hastanın mümkünse rahat bir yere uzanıp tüm dış faktörlerden arınmış bir yerde istirahatta olmasını sağlarsanız daha etkili olacaktır ![]() İmgelemenin gücüyle ilgili daha söylenecek çok şey var fakat daha fazlası için Yaratıcı İmgeleme adlı kitabı alıp okumanızı önerebilirim ![]() ![]() ![]() Bir dahaki aya reikiye geçiyoruz ![]() ![]() İçinizdeki sevgiyi keşfedin, size güç katan şeyin o olduğunu anlayacaksınız ![]() |
![]() |
![]() |
|