![]() |
Cagliostro Ve Kehanetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cagliostro Ve KehanetleriBilim Araştırma Grubu ![]() 1797 yılının ilk günlerinde Napolyon?un ordusu papanın topraklarına saldırmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Bir zindanı gezen Fransız subayları dehşete düşmüşlerdi burası kurtulmuş eski bir sarnıçtı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ?18 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılan araştırmalar sonunda tarihi bilginleri Cagliostro?nun 1743 yılında Palermo?da doğan ?Guiseppe Balsamo? adında bir ressam olduğunu kabul etmiş bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ?Annenizi uzun bir süre önce kaybettiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sözlerden alınan Baranes prens Rohan?ın ısrarları üzerine Cagliostronun anlatılarının doğru olduğunu itiraf etmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ablan ne yapıyor? Diye sordular ![]() -Kırmızı üniforması sırtında eve dönen ağabeyim Charles i kucaklıyor ![]() ![]() Strasbourg?da herkes Cagliostronun sonsuz bilgisini övüyordu ![]() ![]() Hatta hiçbir araca başvurmadan bir hanıma söyledikleri harfi harfine çıktığında tanıdıkları hayretten şaşırttı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kraliçenin uzak tuttuğu Rohan buna sonsuz üzüldüğünü hayatının bunla zehirlendiğini iddia etmekteydi ![]() ![]() Cagliostro kendisine güvenen prense yardım etmek için Kontes De La Motte addan entrikacı bir kadına başvurmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1785 yılının 3 Ağustos gününde Rohan dostuna bir meseleyi açmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra kuyumcuların imzaladıkları makbuzları Cagliostro?ya göstermişti ![]() Cagliostro bu imzadan şüphelenmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gerdanlık ne olmuştu? Cagliostro dostuna sormuştu: ?Gerdanlığın kraliçeye verildiğinden emin misiniz?? Rohan buna itiraz etmişti ![]() ![]() Prens birkaç gün geçmesine rağmen kraliçenin boynunda armağan ettiği gerdanlığı görmeyerek kuşkulanmıştı ![]() Cagliostro gerçeği anlamakta gecikmişti ![]() ![]() ![]() -O sizi aldattı beni dinleyin prens, kralın ayaklarına kapanın gerçeği anlatın ancak böylelikle kurtulabilirsiniz ![]() Ben masum bir kadını nasıl felakete sürükleyebilirim? Hayır, aldatıldığımı biliyorum ne yapalım bunu da sineye çekeriz dedi ![]() Hikâyenin daha sonrasını herkes bilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cagliostro?nun Londra?da yayımladığı ?Fransız halkına mektup? Paris?te bir anda kapışıldı bu mektupta gelecekteki olaylar ilgili olarak kehanetler de yer alıyordu ![]() ![]() ![]() ??bakanlarının başına geçmekle yetinmeyip Fransızların en önde gelen kişisi olmayı amaçlayacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|