![]() |
Tanrı Ve Cin, İnsan Meselesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tanrı Ve Cin, İnsan Meselesiİnsanlık bakış açısıyla cinler uzak durulması gereken ve biz insanlara zarar verebilecek varlıklar olarak görüyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Onlar bize bulaşır, bizi çarpar, çıkarcıdırlar bir şey verir karşılığında istediğini alır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinler insan gözünde hem aşağılık varlık olarak gözükür hem de türlü isteklerimiz için onları kullanmaya çalışırız ve bunu yaparken hem cini varlıklara hem de kendi ırkımızdan olan yani insanlara zarar vermekten kaçınmayız ![]() Dini kitaplarda keşke cinler için de insan şerrinden korumak için bir iki duada olsaymış ![]() ![]() ![]() ![]() Sanki Tanrı cinleri şeytanın zulmüne ve kendi kaderlerine bırakmış ![]() ![]() ![]() ![]() YumaYuma?,, |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tanrı Ve Cin, İnsan Meselesiinsan alemi ile cinler alemini birbirine kışkırtan bir tanrı yokki hata olsun ‘Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım ![]() ’ (Zariyat surêsi ayêt: 56) yazınızdaki ilk cümle ile son paragrafı anlayamadım ![]() ''onların kutsal kitabı da derki'' derken, sanırım cinler aleminden bahsettiniz cinler alemine gönderilen kutsal bir kitap varsa peygamberleride olmali ![]() Peygamberimiz(s ![]() ![]() ![]() enbiya suresinde 107 ![]() (Biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tanrı Ve Cin, İnsan MeselesiBen cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım ![]() Sadece bunu der ![]() ![]() ![]() ![]() bu ayetin dışında cinlerle ilgili birşey yok ![]() ![]() ![]() Kaç yerde cinlere inanmamak gerektiğini, uzak durulması gerektiği ve onlardan korunmak için ne yapmak gerektiği yazıyor ![]() ![]() Yani Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım ![]() ![]() ![]() ![]() tanrı cinleri yaratmakta hata yaprı ve insanı yarattı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tanrı Ve Cin, İnsan MeselesiYumaYuma Nickli Üyeden Alıntı Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım ![]() Sadece bunu der ![]() ![]() ![]() ![]() bu ayetin dışında cinlerle ilgili birşey yok ![]() ![]() ![]() amacımız elbette kitabımızı tartışmak konuyu saptırmak değil fakat yirmisekiz ayetten oluşan cin suresi mevcuttur öncelikle bunu belirtmek isterim ![]() YumaYuma Nickli Üyeden Alıntı tanrı cinleri yaratmakta hata yaptı ve insanı yarattı hata yapabiliyor olsaydı zaten tanrı olmazdı ![]() ![]() YumaYuma Nickli Üyeden Alıntı Tanrı cinleri şeytanın komutasında yer yüzünden silmek için emir verdiğinde Tanrı Cinleri defterinden silmişti zaten ![]() böyle bir tanrı yunan mitolojisinde dahi yok ayrıca tanrı ile nasıl empati kuruyorsunuz merak ettim doğrusu ![]() Bunların haricinde eğer düşündüğünüz şey ''tanrı adem a ![]() ![]() biz insandan sonra başka bir alem yaratıp hepberaber(biz ve diger alemler) hayde bakalım bu üstün alemi yarattı tanrı secdeye gidelim'' gibi bir şey ise , ki ''papucumuz dama atılır'' tabirinizden bunu anladım ![]() O herşeyi hakkıyla bilendir ![]() bizim varsayimlarımız zihnimizin ürünüdür ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tanrı Ve Cin, İnsan Meselesidostum, Tanrı hakkındaki düşüncelerin sanıyorum küçüklükten kaynaklanan Allahtan kork Allah yakar gibi yanlış imajların ürünü gibi geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|