Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cin, insan, meselesi, tanrı

Tanrı Ve Cin, İnsan Meselesi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İnsanlık bakış açısıyla cinler uzak durulması gereken ve biz insanlara zarar verebilecek varlıklar olarak görüyoruz Bunda dini kitapların büyük bir rolü var Böyle düşünmekte insanlık haklı, sonuçta dini kutsal kitaplarda ve hadislerde bu varlıklardan nasıl korunması gerektiği, üzerine basılarak vurgulanmış Bir zamanlar Hz Süleyman?ın cinlerle nasıl dost olduğu ve insanlık için çalıştıkları aklımıza gelmezde, daha çok olumsuz yönlerden konuyu bakarız

Onlar bize bulaşır, bizi çarpar, çıkarcıdırlar bir şey verir karşılığında istediğini alır Cinler böyledir değil mi Ya insanlar, insanlar bir dilek tutmak için, sevgilisini veya eşini kendine bağlamak için, hazine için, insanlara zarar vermek için, insanlara en kötü büyüleri yapmak için cinleri kullanmaya çalışırız Az bir zararını gördüğümüzde onları ilim sahibi biri tarafından yaktırırız( öldürürüz)

Cinler insan gözünde hem aşağılık varlık olarak gözükür hem de türlü isteklerimiz için onları kullanmaya çalışırız ve bunu yaparken hem cini varlıklara hem de kendi ırkımızdan olan yani insanlara zarar vermekten kaçınmayız

Dini kitaplarda keşke cinler için de insan şerrinden korumak için bir iki duada olsaymış Dini kitaplar insana hitap ediyor Bu yüzden varlıkların çok ama çok az bir kısmı bir semavi dine mensup ve çok küçük bir kitle Müslüman Daha İslam?ı duymamış cinler var

Sanki Tanrı cinleri şeytanın zulmüne ve kendi kaderlerine bırakmış Başarısız varlıklar olarak görüyor olabilir cinleri Tanrılarda hata yapar?insanoğlunun başarısızlığı ikinci hatayı kabulletir ve üçüncü bir kul yaratılmasına davet çıkarır? Onların kutsal kitabı da der ki İnsan oğlundan sakının onlara güvenmeyin, size bulaştığında falancı ayeti okuyun

YumaYuma?,,

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

insan alemi ile cinler alemini birbirine kışkırtan bir tanrı yokki hata olsun

‘Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım
’ (Zariyat surêsi ayêt: 56)

yazınızdaki ilk cümle ile son paragrafı anlayamadım

''onların kutsal kitabı da derki'' derken, sanırım cinler aleminden bahsettiniz
cinler alemine gönderilen kutsal bir kitap varsa peygamberleride olmali
Peygamberimiz(sav) hem bizim hem cinlerin peygamberidir
enbiya suresinde 107 ayette denildiği gibi

(Biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik) [Enbiya 107]

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım

Sadece bunu der bunun nedenide ahirette cinlerinde sorguya çekileceğini göstermek

bu ayetin dışında cinlerle ilgili birşey yok Yani o koc koca kitap insanlardan bahsediyor

Kaç yerde cinlere inanmamak gerektiğini, uzak durulması gerektiği ve onlardan korunmak için ne yapmak gerektiği yazıyor Hem kuran da hemde hadislerde

Yani Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım Bu ayet ban pek samimi gelmiyor zaten Tanrı cinleri şeytanın komutasında yer yüzünden silmek için emir verdiğinde Tanrı Cinleri defterinden silmişti zaten Bu yüzden cinlerin çok büyük bir kısmı şeytanın emrinde çalışıyor

tanrı cinleri yaratmakta hata yaprı ve insanı yarattı Bir gün insanında hata olduğunu düşünürse,,, üstünlük papucumuz dama atılabilir İnsan ikinci varlık olarak yaratılmışsa başka varlıklar neden olmasın Şeytan Ademin yaratılacağını bilseydi, tanrının hizmetinde çalışırmıydı Bize söylenmedi ama söyleme gereği neden duysun ki O tanrı ol deyince olur öl deyince ölür

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

YumaYuma Nickli Üyeden Alıntı

Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım

Sadece bunu der bunun nedenide ahirette cinlerinde sorguya çekileceğini göstermek
bu ayetin dışında cinlerle ilgili birşey yok Yani o koc koca kitap insanlardan bahsediyor

amacımız elbette kitabımızı tartışmak konuyu saptırmak değil fakat
yirmisekiz ayetten oluşan cin suresi mevcuttur öncelikle bunu belirtmek isterim

tanrı cinleri yaratmakta hata yaptı ve insanı yarattı

hata yapabiliyor olsaydı zaten tanrı olmazdıO bütün noksanlıklardan münezzehtir

Tanrı cinleri şeytanın komutasında yer yüzünden silmek için emir verdiğinde Tanrı Cinleri defterinden silmişti zaten

böyle bir tanrı yunan mitolojisinde dahi yok ayrıca tanrı ile nasıl empati kuruyorsunuz merak ettim doğrusu

Bunların haricinde eğer düşündüğünüz şey

''tanrı adem as yarattığı zaman nasıl diğer alemlere secde emrettiyse
biz insandan sonra başka bir alem yaratıp hepberaber(biz ve diger alemler) hayde bakalım bu üstün alemi yarattı tanrı
secdeye gidelim''
gibi bir şey ise , ki ''papucumuz dama atılır'' tabirinizden bunu anladım

O herşeyi hakkıyla bilendir
bizim varsayimlarımız zihnimizin ürünüdür

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

dostum, Tanrı hakkındaki düşüncelerin sanıyorum küçüklükten kaynaklanan Allahtan kork Allah yakar gibi yanlış imajların ürünü gibi geliyorben bütün kutsal kitabları okudum hepsinin temeli sevgi kaynaklı Allahtır Allah melekleri cinleri yaratmıştır Ama insanı da yaratcağını zaten bilmektedir zamanı geldiğinde onu da yaratmıştır ve Benim halifem demiştir insana Kuranı kerimde şimdi, sen diyorsunki Tanrı yarın sözünden döner başka halife yapar yani sen Tanrı yalancı diyorsun Tanrı cezalandırıcı Tanrı acı verici diyorsun ben de sana sen varmısın diyorum sen varsan eğer Tanrı da vae ve onun sevgisi sayesinde sen varsın Cinleri Üstelik tamamen silmiş değil ben diyor Allah , iyi insan ve cinleri cennetime alcam ya biraz açıp okusan diyoru Kuranı ama şüyle anlayarak ve iyi bir çeviriden hatta mümkünse Arapça öğren herşeyi tam öğren cinlerin de iyisinin kötüsünü olduğu ibadet edeninin inkar edeninin olduğu zaten bütün kutsal kitaplarda var ben senin diretmeni sadce okumadan yorumlamadan düşünmeden hatta irdlemeden edindiğin yanlış inanç ve fikirler yüzünden hatta korku yüzünden olduğunu vaesayıyorum lütfen oku oku oku diyorum sonra işin içinden çıkamazsan tartışılır ve doğrusu sana anlatılır Teşekkür ederim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com