![]() |
Cinler İnsanlarla Nasıl İrtibat Kuruyorlar? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cinler İnsanlarla Nasıl İrtibat Kuruyorlar?Cinler insanlarla nasıl irtibat kuruyorlar? Şeytanın insanı aldatma yolları çok çeşitlidir ![]() ![]() Alimlere şeyhlere abidlere cincilere ve diğer Müslümanlara hepsinin mizaçlarına göre aldatacağı yollardan gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyüklerden birisi bir gün şeytanı gördü ve ona marufukerhi ile aran nasıl diye sordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi asıl mevzumuza gelelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir de ne görsün bir gece oda bembeyaz bir nur ile dolar ve nuranî görünüşlü bir adam zuhur eder ![]() ![]() ![]() Bu şeytan o cinciyi mizacına göre bazılarını bilerek küfre sokar bazılarını küfür olduğunu bilmeden küfre sokar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bir kimse Rahman Teâlâ'nın zikrinden i'raz ederse ona biz şeytanı musallat kılarız ![]() ![]() Fahri Razi'nin beyanına göre şeytanın insana yakın olmasının sebebi Kur'an-ı Kerim'den ir'az etmesi; (yüz çevirmesidir ![]() ![]() ![]() Hasılı kelam cinci İslamî ölçüler dışında halvet (yalnız kalmak) riyazetle bazı kelimeleri tekrarlayarak şeytana arkadaş oluyor ona yapacaklarını yaptırdıktan sonra "ben senden uzağım" diyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine Allah'u Teâlâ cehennem ehli ile şeytan arasında olan hadiseyi şöyle anlatıyor: "Cennetliklerin cennete cehennemliklerin cehenneme girmeleri ile şeytan cehennemliklere şöyle dedi; Allah size gerçek vaad etti ben de vaad ettim ama ben sözümden döndüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Sevgimle kalın) (Kaynak: İslamseli ![]() |
![]() |
![]() |
|