![]() |
Reenkarnasyon Hikayeleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reenkarnasyon HikayeleriAdı ve Soyadı: Müge Yıldız Doğum Tarihi: 10 ![]() ![]() Konuştuğumuz Tarih: 22 ![]() ![]() Konuştuğumuz Yer: İskenderun Arşiv NO: 001 Müge'nin annesi Sevim Yıldız, hamileliğinin son haftasında bir rüya görüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müge 3 yaşına geldiğinde, ailesine: " Siz benim annem ve babam değilsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aradan sıkıntılı ve huzursuz iki yıl geçiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müge 5 yaşına geldiğinde bir gün aniden, daha önceki hayatında nasıl öldüğünü hatırlıyor ve 19 yaşındayken elektrik çarpması sonucu öldüğünü söylüyor ![]() Bu gelişmeden iki ay sonra ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün ailesiyle çarşıda dolaşırken, tanımadıkları bir bayanın arkasından " Hala " diye bağırıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müge gidilen adresteki evin bütün fertlerinin isimlerini teker teker saymaya başlıyor ![]() ![]() ![]() Müge rahatlamışı ![]() ![]() ![]() Seher Hanım bütün bu olup bitenlerden şaşkın bir halde biraz kendisini toparlayabildikten sonra, Müge'ye yaklaşarak bazı sorular sorma ihtiyacı hissediyor: - Önceki yaşamında benim kızım olduğunu iddia ediyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() Müge başını sallayarak olur cevabını veriyor ![]() ![]() ![]() ![]() - Peki, o zaman söyle bakalım ![]() ![]() ![]() ![]() Müge tereddütsüz anlatmaya başlıyor: - Sen komşuya kahve içmeye gittikten sonra, senin daha önce temizlediğin buzdolabının altında biriken suyu temizlemek istedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu doğru cevaplardan sonra Seher Hanım, yalnız ailesinin bildiği, aileye ait çok özel sorular sormaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seher Hanım'ın şaşkınlığı her geçen dakika artıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Kızım ölmeden bir gün önce çarşıya çıktık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müge geçmiş yaşamındaki annesine bakarak gülümsedi: ![]() ![]() " Kırmızı kadife terlik ![]() ![]() ![]() Müge şu anda iki ailesiyle birlikte yaşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adı ve Soyadı: Hasan Buhayri Ünal Doğum Tarihi: 1956 Konuştuğumuz Tarih: 21 ![]() ![]() Konuştuğumuz Yer: İskenderun Arşiv NO: 002 Doğumdan yarım saat önce dedesi rüyasında; genç bir erkeğin, kayığın küreklerini hızlı hızlı çekerek kıyıya yaklaştığını görüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uyanın rüyasını, erkek bir torun sahibi olacağım diye yorumluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ünal ailesine göre dedenin rüyası çıkmıştır ![]() Aile fertleri dedenin isteği üzerine bebeğin ismini Hasan Buhayri olarak koyup, nüfusa geçiriyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() 3-4 yaşlarına gelince ailesinin sosyal yapısını yadırgamaya başlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aile endişe duymaya başlıyor artık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karısının ve iki çocuğunun yalnız kalmaması için Mısır'a gitmesi gerektiğini ısrarla aileye söyleyerek, onlara kendisini Mısır'a göndermesi için yalvarıyor ![]() ![]() ![]() 9-10 yaşlarına gelince evden kaçma planları yapmaya başlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() 13-14 yaşlarına gelince daha fazla ailesinin baskılarına dayanamayarak, Mısır'a gitme sevdasından vazgeçmek zorunda kalıyor ![]() ![]() Hasan Buhayri Ünal şu anda 38 yaşında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Deniz, Hasan Buhayri Ünal'ı alabildiğine ürkütüyor ![]() ![]() ![]() Adı ve Soyadı: Mevlüde Büyükaşık Doğum Tarihi: 19 ![]() ![]() Konuştuğumuz Tarih: 18 ![]() ![]() Konuştuğumuz Yer: İskenderun Arşiv NO: 003 - Burası benim evim değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sözler Mevlüde Hanım'ın 4 yaşıma girdiği güne rastlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() O yıllarda Antakya'nın girişinde merkeze oldukça uzak bir semtte oturuyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Annesi: " Sus bakalım ![]() ![]() ![]() ![]() Annesi çok şaşırıyor ve korkuyor ![]() ![]() Aradan yıllar geçiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mevlüde 11 yaşına bastığı yıl, Antakya'nın merkezine, yeni bir semte taşınıyorlar ![]() ![]() Bir gün teneffüste arkadaşlarıyla oynarken, yoldan geçen bir ortaokul öğrencisini görüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün aile verilen adrese gidiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük kıza sarılıp: " Çok entresan bir olayla karşı karşıyayız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İki aile bu gün hala görüşmeye devam ediyorlar ![]() ![]() Üstünden bir türlü atamadığı bir korkuyla yaşamaya devam ediyor: Doğum yaptıktan sonra hastalanıp, bir önceki yaşamında olduğu gibi ölmek ![]() ![]() Alıntı ![]() Kaynak:Berrin Türkoğlu'ndan Reenkarnasyon Hikayeleri |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reenkarnasyon Hikayeleri5 yaşında İngilizce konuşuyor, İngilizce şarkılar söylüyordu!… 1985 yılının Mayıs Ayı’nda Tarsus’ta yaşayan Taşkıran Ailesi’nde çok garip olaylar gelişmeye başladı… Çok fakir bir aile olan Taşkıranlar’ın en küçük kızları 5 yaşındaki Ela ,adının Elmita olduğunu,bundan önceki yaşamının ise ABD’de geçtiğini,evli ve iki çocuk annesi olduğunu iddia ediyordu!… Hemen konunun uzmanları Ela’yı incelemeye aldılar ![]() Ela’da garip davranışlar 2 yaşından itibaren başlamıştı ![]() ![]() Tarsus Amerikan Koleji’nde okuyan bir grup öğrenci piknik yapmak amacıyla Ela’nın yaşadığı bölgeye gitmişlerdi ![]() ![]() ![]() Aile ise tüm olup bitenden habersizdi… Kızlarının kullandığı kelimelerin hayatlarında hiç duymadıkları yabancı bir dil olduğunu,ozaman öğrendiler ![]() Ela’daki gariplikler aradan geçen zaman süresince daha da arttı ![]() ![]() ![]() Ela 5 yaşına geldiğinde sosyal çevresine uymayacak davranışlar sıralamaya başladı ![]() ![]() İşler bşr müddet sonra iyice garip bir hale bürünmeye başladı ![]() ![]() ![]() Olay öyle bir hale gelmişti ki,sonunda olay gazetelere yansıdı ![]() ![]() ![]() ![]() Uzmanlarca yapılan araştırma sonucu Ela’nın ana dilinin İngilizce olduğuna karar verildi ![]() O yıllarda,konuyla yakından ilgilenen Tarsus Amerikan Koleji’nin öğretmenlerinden Francis Melling şunları söylüyordu: _”Uzun yıllardır bu yörede öğretmenlik yapıyorum ![]() ![]() Bu gelişmelere başından beri büyük bir tedirginlikle yaklaşan,Ela’nın anne ve babası olup bitenlere hiç bir zaman bir açıklama getiremediler ![]() Bu olay Ian Stevenson’un yayınladığı kitabında da yer almış ve tekrar doğuş olaylarına önemli bir kanıt olarak değerlendirilmiştir ![]() Geçmiş yaşamlarını hatırlayanlar üzerinde Yurdumuz’da ayrıntılı bir çalışma maalesef günümüze kadar yapılamamıştır ![]() ![]() Artık onunda iki ailesi var… Nursel Kutsal,1963 doğumlu Diğer örneklerimizde olduğu gibi olayın başlangıcı,yine doğumdan önce görülen rüyaya dayanıyor… Annesi Vesile Hanım,rüyasında 18-19 yaşlarında bir bayanın kemerine sarılıp,”benim adım da Vesile sizin evinizde tekrar dünyaya geliyorum” diyen birisini görüyor ![]() ![]() ![]() ![]() Birgün sonra ise Nursel hanım,gerçekten de bir kız çocuğu dünyaya getiriyor ![]() Nursel 2 yaşına gelince:”Burası benim evim değil,benim evim Güzelburç Köyü’nde,beni oraya götürün”demeye başlıyor ![]() Aile yeniden doğuş olayına inanıyor ![]() ![]() ![]() Bir gün annesiyle birlikte ilçeye çarşıya iniyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genç adamın şaşkınlığı bir kat daha artıyor ve zorlukla “evet”diyebiliyor… O anda Nursel geçmiş yaşamının bütün ayrıntılarını hatırlamaya başlıyor: -”Ben 19 yaşında öldüm ![]() ![]() Genç adam bunları duyunca Nursel’in annesi Vesile hanımdan adreslerini istiyor ![]() İki gün sonra söz konusu aile verilen adrese geliyor ![]() ![]() ![]() Nursel köyün girişinden itibaren olayları daha iyi hatırlamaya başlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nursel Hanım,önceki ailesiyle bugün hala görüşmeye devam ediyor ![]() ![]() ![]() Not:Yeni Hikayeler buldukça bu başlık altından paylaşımlarıma devam edeceğim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reenkarnasyon HikayeleriBİR REENKARNASYON HİKAYESİ Sürekli aynı sesleri duyuyordu, her okul çıkışı önünden geçtiği yaşlı zeytin ağacının yanında ![]() ![]() Bir an o ses yankılandı kulaklarında -Tenden çıkar ruhumda kalır! Dalgın olduğu farketti ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir ilçede yaşayan kendi halinde birisiydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serin bir havada uyuyakaldığı o ağacın altında uyanmıştı ![]() ![]() 2 yıldır bu sesin bir anlamını bulamamış, esrarengiz bir olayı araştıran dedektifler gibi her gece düşünmeye başlamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Kütüphane ilçe ile ilgili kitapları okuyor ama işine yarar bir şeye rastlayamıyordu ![]() - Bu zeytin ağacının bir mazisi varmı? diye sordu ![]() Köy muhtarı ve orada bulunan birkaç yaşlı bu soruya şaşkınlıkla bakakalmışlardı ![]() Daha önce kimseye duyduğu o sesten bahsetmemiş olan Şeref öğretmen bu şaşkın bakışlar arasında sorusunu tekrarladı ![]() Köy ihtiyarlarından 68 yaşındaki Sarı Kemal köyünde yıllardır konuşulmayan bir ağacın hikayesini anlatmak için söze koyuldu: - O ağaç vaktiyle bir gence dar ağacı oldu öğretmen bey ![]() Şeref öğretmen az konuşur gevezelikten ve soru sormaktan pek hoşlanmazdı ![]() ![]() ![]() Şeref öğretmen Sarı Kemal'e dönerek: - Anlat bakalım Kemal amca, deyince Sarı Kemal anlatmaya başladı ![]() - Çocukluk yıllarımda ben de büyüklerimden dinlemiştim ![]() ![]() ![]() - Ya kız? - Kız o günden sonra aklını aldırmış ![]() ![]() Şeref etkilenmiş bir o kadarda soru sormama alışkanlığı kaybetmiş olarak: - Kız hala yaşıyor mu? Bu soru ile yemektekiler iyice şaşırmışlardı ![]() ![]() ![]() - He ya yaşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeref merakla sorularına devam ediyor Sarı Kemal ise bildiği her şeyi anlatmaya çalışıyordu ![]() - Ne söylüyor? - Abdullah'ım gelecek gören olmadı mı? diye söylenir durur garibim ![]() - Hangi köyde bu Nesrin? Muhtar Sarı Kemal'in cevap vermesine fırsat vermeden söz karıştı - Hayırdır öğretmen yıllar önce yaşanmış bizim bile pek bilmediğimiz bu olayı neden sorarsın? Şeref muhtara cevap vermedi ![]() - Buraya biraz uzak hemen karşı tepenin arkasında Karacalar diye bir göçmen köyü ![]() Bu konuşmalar ardından kimse aynı hikayeye dönmüyor yemekten sonra ki çay sohbetinde herkes farklı şeyler konuşuyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() - Gece tamamlanınca Şeref evine döndü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabah erkenden muhtarın kapısını çaldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eski ve dışardan harabeye benzer bir evin, kilidi olmayan kapısını açtıktan sonra Karacalar köyü muhtarı girdi içeri ve şaşırmadığı soru ile karşılaştı ![]() - Abdullah'ım gelecek gören olmadı mı? Bu sorulara Karacalar köyünden kimse aldırış etmezdi ![]() ![]() ![]() - Abdullah'ım gelecek gören olmadı mı? Muhtar bu kadını ilk defa gördüğü için şaşkın ve kısık bir ses tonu ile '' Hayır görmedim'' diyebildi ![]() Şeref öğretmen meraktan yarım bıraktığı sigarasını kapı önüne atarak eve girdi ve küçücük odada Nesrin ile göz göze geldi ![]() İşte o an yıllardır ağzında hiç ve hep aynı soruyu soran Nesrin Şeref'e dönerek: - Abdullah'ım sonunda geldin mi? dedi ve 93 yıllık ömrünün son sözünü söylemiş oldu ![]() Kim bilir belki de Abdullah'ına gerçekten kavuştu… |
![]() |
![]() |
|