|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dizelerinde, emre`nin, mevlana, reenkarnasyon, yunus |
![]() |
Mevlana Ve Yunus Emre`Nin Dizelerinde Reenkarnasyon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana Ve Yunus Emre`Nin Dizelerinde ReenkarnasyonMevlana Celaleddin Rumi`nin ve Yunus Emre`nin kaynakça kısmında kaynakları belirtilen şu sözlerinde reenkarnasyonun ima edildiği ileri sürülmektedir: 'Ben de cansız varlıkken öldüm, yetişip gelişen bitki oldum; bitkiyken öldüm, hayvan biçiminde tezahür ettim ![]() "Ete kemiğe büründüm,Yunus olarak göründüm" Her dem yeni doğarız,bizden kim usanası ![]() Mevlana`nın sözleri-1,Mevlana`nın sözleri-2, Mevlana`nın reenkarnasyonla ilgili tüm sözlerini içeren iki kitaptan biri www ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mevlana Ve Yunus Emre`Nin Dizelerinde Reenkarnasyon |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana Ve Yunus Emre`Nin Dizelerinde ReenkarnasyonBu konuyla ilgili İslami alimler aynı görüşte değil ![]() Benim de ümit ettiğim ve düşündüğüm her ikisininde reenkarnasyon inancına sahip olduğu fakat alimler(!) bunu ruhsal bir tekamül düşüncesiyle söylediklerini varsayıyorlar ![]() Tekrar dünyada dirilmeyi hiç hesaba katmadan ![]() Mevlana'nın bu sözünü seneler önce görmem beni reenkarnasyona ve ölüm ötesine olan ilgimi daha çok arttırdı ![]() ![]() Bu yazıyı görünce aklıma Hinduların Reenkarnasyon inancı geldi, şunu söyleyerek mesajımı sonlandırabilirim ki bir insan öldükten sonra hayvan olarak dünyaya gelmemektedir ![]() ![]() Reenkarnasyon hakkında yeterli araştırma yapmamış bireyler, Hinduizm'in bu inancını öne koşarak Reenkarnasyon'un olmayacak bir olgu olduğundan bahsederler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|