Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
inanmayın, ufo, yalanına

Ufo Yalanına İnanmayın

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ufo Yalanına İnanmayın

Bazı Müslümanların da UFO yalanına inanmaları, hele bazı Müslümanların, (Merih?te Müslüman kardeşlerimiz var) demesi üzerine bu yazıyı yazmak bize vacip oldu Bu yazıyı yazmaya karar verince, birkaç kişiye söyledim İmanlı bir zat, (UFO?lar hakkında size bir brifing vereyim dedi Üç arkadaşla birlikte bir saat kadar süren brifingi izledik Bu da, Daniken?in etkisinde kalmış UFO diye bize, kazılarda bulunmuş tarihi eserleri gösterdi Diyelim ki o eserleri şimdi yapmak mümkün değil Bu neyi gösterir? O devrin teknikte çok ileri olduğunu gösterir Kazılarda medeniyetlere rastlanması, eski insanların tamamının vahşi olmadıklarını göstermektedir Kazılarda ilkel toplumlara da rastlanması medeniyetlerin zirveye çıktığını, sonra çeşitli sebeplerle yıkıldığını göstermektedir Medeniyetler zirvede iken, teknik çok ileri idi Tıb da çok ilerlemişti, her hastalığın çaresi bulunuyordu Her medeniyet, deprem, Hazret-i Nuh?un tufanı gibi bir sebeple yok olunca, yenisini kurmak için sıfırdan başlamak gerekir Bu eski medeniyetleri kuranlara, tanrıların adamları veya UFO demek ne kadar mantıksız ve ilim dışıdır

UFO, Unidentified Flying Objects kelimelerinin baş harfleridir Buna meçhul uçan cisimler denmiştir Yani, gökyüzünde görülüp de ne olduğu bilinmeyen şeylere bu isim verilmiştir UFO?lar, uzay gemisi, uçan daireler, uzaydan gelen insanlar zannedildi Hâlâ da bunlar söyleniyor Bugünkü tekniğin bunları tespit etmesi zor mu sanki? Amerikan Hava Kuvvetleri bunların ne olduğunu araştırdı Neticede, dağlarda görünen oval şeylerin, bulutların içindeki buz kristallerinden yansıyan ışık topları olduğu tespit edildi Ayrıca, bazı savaş uçaklarının uçan daire şeklinde olduğu da bir gerçektir Süper güçler, teknoloji savaşında yaptığı çalışmaları gizlemek için, gizli çalışmalarını UFO ile kamufle etmeye çalışıyorlar Şuranın buranın insanları daire şeklinde bir şey görünce, (İşte UFO) diyorlar

Konularında uzman 16 bilim adamı, konuyu bilimsel olarak incelemişler, UFO?ların aslı olmadığını bir kez daha ispat etmişler, (Daniken Duruşması) isimli eserlerinde, Daniken?e hak ettiği şamarı vurmuşlardır Fakat buna rağmen, hâlâ ülkemizde, bilimsel teknolojiye karşı çıkan mutaassıp [bağnaz] kimselerin bulunmasına hayret ediyoruz

Müslümanlar, gezegenlerde insan veya insan gibi canlı varlık bulunmadığını bildiği için, din düşmanları, UFO diye bir yalan uydurdular Allah?a inanmazlar Fakat Müslümanların itikadlarını bozmak için birçok tanrının olduğunu söylerler Bunun için Gök tanrıları veya Tanrıların Arabaları demeleri de inkârcılıklarından ileri gelmektedir

Dinsizlerin hilesi çoktur Hiçbirinin aslı yoktur Gerçeği öğrenmeli, oyunlarına gelmemeli

ALINTIDIR

Alıntı Yaparak Cevapla

Ufo Yalanına İnanmayın

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Ufo Yalanına İnanmayın

Jacqueline Nickli Üyeden Alıntı

İyi de neden ukalâlık yapıp ona inanmayın-buna inanmıyın gibi başlıklarla konu açıyorsun? ufolar hakkında bir görüş şeklimnde de açabilirdin ayrıca burada kimse kimseyi ukalâlık yapıp zorlama hakkına sahip degildirkim neye inanmak ısterse inanır Daha dikkatli olmanızı öneririm

İyi forumlar

Ukalalık yapmak haddime değildirUkalalık yapsaydım başkalarının yazılarını alıntı diye koymazdım

Sadece Daniken Duruşması adlı eseri duyurmak istedimHerhangibi bilmişlik havası içine girmiş değilim

Ben duyurumu yapıyim dikkate alıp almamak okuyucunun bileceği iş

iyi forumlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Ufo Yalanına İnanmayın

Eski 08-20-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Ufo Yalanına İnanmayın

Daniken duruşması adlı eseri hangi zat-ı muhterem yazmışsa şahsi görüşüne saygı duyarım İnanıp inanmamak kişilere kalmıştır Ama benim şahsi görüşüm bu yazıyı yazan muhterem mantıklı düşünenemiş ve olaya çok dar boyuttan bakmıştır Bi kere UFO'lara inananları Allah'a inanmamakla, Uzaylıları tanrı sanmakla suçlamış Ben hem UFO'lara inanan hemde Allah inancı olan bir insanım 2side olabilir illa birisini tercih etmek zorunda değil insanlar Ayrıca uzaylılarıda Allah yaratmış olabilir, nasıl insanları, hayvanları, böcekleri, okyanusun taa dibinde yaşayan henüz insanlığın keşfetmemiş olduğu canlıları bile Allah yarattı diyorsak, daha bizim keşfetmediğimiz uzayda yaşayan canlılarıda Allah yarattı diyebiliriz Arkadaşlar bilim adamları hala evreninin sonunu bulamadılar, zaten sonu olmadığınıda söylüyorlar Yani koca evrende milyonlarca gezegen varken sadece dünyada mı yaşam var Diğer milyarlarca gezegen, binlerce galaksi süs diye mi konmuş ? Sanki hepsi dünyanın mı çevresinde mi dönüyor ? O yüzden lütfen böyle düşünen arkadaşlar olaya dar açıdan bakmasınlar Daha geniş daha açık düşünmelerini tavsiye ederim

Alıntı Yaparak Cevapla

Ufo Yalanına İnanmayın

Eski 08-20-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Ufo Yalanına İnanmayın

Archangel Nickli Üyeden Alıntı

Daniken duruşması adlı eseri hangi zat-ı muhterem yazmışsa şahsi görüşüne saygı duyarım İnanıp inanmamak kişilere kalmıştır Ama benim şahsi görüşüm bu yazıyı yazan muhterem mantıklı düşünenemiş ve olaya çok dar boyuttan bakmıştır Bi kere UFO'lara inananları Allah'a inanmamakla, Uzaylıları tanrı sanmakla suçlamış Ben hem UFO'lara inanan hemde Allah inancı olan bir insanım 2side olabilir illa birisini tercih etmek zorunda değil insanlar Ayrıca uzaylılarıda Allah yaratmış olabilir, nasıl insanları, hayvanları, böcekleri, okyanusun taa dibinde yaşayan henüz insanlığın keşfetmemiş olduğu canlıları bile Allah yarattı diyorsak, daha bizim keşfetmediğimiz uzayda yaşayan canlılarıda Allah yarattı diyebiliriz Arkadaşlar bilim adamları hala evreninin sonunu bulamadılar, zaten sonu olmadığınıda söylüyorlar Yani koca evrende milyonlarca gezegen varken sadece dünyada mı yaşam var Diğer milyarlarca gezegen, binlerce galaksi süs diye mi konmuş ? Sanki hepsi dünyanın mı çevresinde mi dönüyor ? O yüzden lütfen böyle düşünen arkadaşlar olaya dar açıdan bakmasınlar Daha geniş daha açık düşünmelerini tavsiye ederim

Uzaylılarında insanlar gibi aklı olan nefsi olan varlıklar olduğuna inanıyor musunuz?
Çünkü genelde böyle bir kanı varYoksa tabiki diğer gezegenlerde bazı tür bakteri yaşamı ve bizim bilmediğimiz çeşitli canlı türleri olabilirÇünkü olmadığı ispatlanmadıAma asıl sorun uzaylıların insanlar gibi akıllı, insanlar gibi nefsi olan varlıklar olduğunun düşünülmesi
İyi forumlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Ufo Yalanına İnanmayın

Eski 08-20-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Ufo Yalanına İnanmayın

byfani Nickli Üyeden Alıntı

Uzaylılarında insanlar gibi aklı olan nefsi olan varlıklar olduğuna inanıyor musunuz?
Çünkü genelde böyle bir kanı varYoksa tabiki diğer gezegenlerde bazı tür bakteri yaşamı ve bizim bilmediğimiz çeşitli canlı türleri olabilirÇünkü olmadığı ispatlanmadıAma asıl sorun uzaylıların insanlar gibi akıllı, insanlar gibi nefsi olan varlıklar olduğunun düşünülmesi
İyi forumlar

Evet inanıyorum, belki senle aynı düşünceyi uzaylılarda paylaşıyordur, dünyada yaşayan canlılar aklı, mantığı, düşünce kabiliyeti olan canlılar mı diye onlarda çelişkiye düşmüş olabilir Biz nasıl uzay mekiği yapıpta birkaç gezegen öteye gidebiliyorsak, onlarda uzay gemisi yapıp başka gezegen veya galaksilere gidemez mi?? Senin dediğinden şöyle bir mantık çıkıyor, biz yapıyorsak normal, ama uzayda yaşayan canlılar yapıyorsa anormal İşte olaya dar açıdan bakmamalısın derken bunu kastediyorum, her zaman insan tarafından bakmamalısın

Sana bir örnek veriyim, adamın köpeği var, adam akşam evine geldiğinde köpeğin salonu pisletmiş olduğunu görmüş, adam anında köpeği cezalandırmak istemiş ve dövmüş Tamam şimdi akıllanmıştır demiş Ertesi gün geldiğinde hayvan bir daha pisletmiş ve adam bir daha dövmüş ama ne kadar dövsede bir sonuç alamamış Sonunda veterinere gitmiş sormuş neden bu hayvan akıllanmıyor diye, veteriner şöyle cevap vermiş : "eğer hayvan pisliğini yaparken cezalandırsaydın hayvan suçunu anlardı, ama akşam eve geldiğinde cezalandırırsan hayvan bu adam beni neden dövüyor diye düşünür" Olaya sen kendi açından baktığın için sonuç alamıyorsun, halbuki birde köpeğin açısından baksan sonuca daha çabuk ulaşırdın demiş veteriner

Alıntı Yaparak Cevapla

Ufo Yalanına İnanmayın

Eski 08-20-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Ufo Yalanına İnanmayın

Archangel Nickli Üyeden Alıntı

Evet inanıyorum, belki senle aynı düşünceyi uzaylılarda paylaşıyordur, dünyada yaşayan canlılar aklı, mantığı, düşünce kabiliyeti olan canlılar mı diye onlarda çelişkiye düşmüş olabilir Biz nasıl uzay mekiği yapıpta birkaç gezegen öteye gidebiliyorsak, onlarda uzay gemisi yapıp başka gezegen veya galaksilere gidemez mi?? Senin dediğinden şöyle bir mantık çıkıyor, biz yapıyorsak normal, ama uzayda yaşayan canlılar yapıyorsa anormal İşte olaya dar açıdan bakmamalısın derken bunu kastediyorum, her zaman insan tarafından bakmamalısın

Sana bir örnek veriyim, adamın köpeği var, adam akşam evine geldiğinde köpeğin salonu pisletmiş olduğunu görmüş, adam anında köpeği cezalandırmak istemiş ve dövmüş Tamam şimdi akıllanmıştır demiş Ertesi gün geldiğinde hayvan bir daha pisletmiş ve adam bir daha dövmüş ama ne kadar dövsede bir sonuç alamamış Sonunda veterinere gitmiş sormuş neden bu hayvan akıllanmıyor diye, veteriner şöyle cevap vermiş : "eğer hayvan pisliğini yaparken cezalandırsaydın hayvan suçunu anlardı, ama akşam eve geldiğinde cezalandırırsan hayvan bu adam beni neden dövüyor düşünür" Olaya sen kendi açından baktığın için sonuç alamıyorsun, halbuki birde köpeğin açısından baksan sonuca daha çabuk ulaşırdın demiş veteriner

(Cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım) [Zariyat 56]
Haşa uzayda farklı bir tür daha mı varda onlarda aynı insan türü gibi ibadet ediyolar
Uzaylıları insan gibi görmek çok yanlıştırUzaylı diye bir kavram yanlış bir kavram olup uzayda yaşayan canlı türü kavramı daha doğru bir kavramdırKi daha ispatlanmamıştır
Canlı türlerinde akıl yoktur
Akıl, anlayıcı bir kuvvettir Hakkı batıldan, iyiyi kötüden, faydalıyı zararlıdan ayırır Akıl sadece insanda, cinde ve melekte vardır Bunlara akıl verildiği için yaptıkları işlerden sorumlu olur İnsanı canlı türlerden ayıran en önemli özelliği, aklı ve konuşmasıdır Canlı türlerinde akıl yok, zeka vardır Zekaları sayesinde birbirleriyle anlaşırlar Allahü teâlâ, canlı türlerine akıl vermediği için, onlara hiç bir şeyi yasak etmemiş, dilediklerini yiyip içmekte, diledikleri gibi yatıp kalkmakta serbest bırakmıştır Canlı türlerini yaptıkları işlerden sorumlu tutmamıştır Canlı türlerinin şehvetlerine uymaları suç olmaz İnsanlara akıl verildiğinden nefislerine uymaları, doğru yoldan sapmaları suç olur
Kuran da bahsedilmeyen aklı olan türler mi daha kanıtlanmadan insanlar tarafından oluşturuluyor ? Buna inanmak ne kadar doğrudur ?
Bir kısmı ALINTIDIRİyi forumlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Ufo Yalanına İnanmayın

Eski 08-20-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Ufo Yalanına İnanmayın

İsteyen inanır isteyen inanmaz, sonuçta ucu açık bir konu Ben inanıyorum uzaylı varlıklara ki bütün evrende sadece dünyada hayat olduğuna inanmak bana çok komik geliyor Ayrıca dünya dışı yaşamla ilgili bir çok kanıt bulunmakta, bir çok ülke yavaş yavaş bunlarla ilgili gizli belgelerini basına bildirmeye başladı Üstteki yazı alıntı imiş ama olayları o kadar taraflı ve at gözlüğü ile bakarak anlatmış ki fazla yorum yapmaya gerek duymuyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Ufo Yalanına İnanmayın

Eski 08-20-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi

Ufo Yalanına İnanmayın

uzaylılara inanıp inanmamak kişinin kendi bileceği olmakla beraber kesinlikle uzaylılar yok demek, insanın kendisini herşeyin üstünde görmesidir ki bunun ne kadar kötü olduğunu bütün kutsal kitaplarda bulabilirsiniz ve ayrıca bu fikri desteklemek için yine kutsal kitabımızı kaynak göstermek, son zamanların modası olup ona artık söyleyecek yorum bulamıyorum,lütfen biraz düşünün sadece bu kadar mı zor düşünmekbir fikir ve düşünceniz var ise güneş gibi olun ışığınızı yayın ve insanlar faydalansın ancak dikkat edin o ışınlar kimseyi delip geçmesin

Alıntı Yaparak Cevapla

Ufo Yalanına İnanmayın

Eski 08-20-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi

Ufo Yalanına İnanmayın

hak-an Nickli Üyeden Alıntı

uzaylılara inanıp inanmamak kişinin kendi bileceği olmakla beraber kesinlikle uzaylılar yok demek, insanın kendisini herşeyin üstünde görmesidir ki bunun ne kadar kötü olduğunu bütün kutsal kitaplarda bulabilirsiniz ve ayrıca bu fikri desteklemek için yine kutsal kitabımızı kaynak göstermek, son zamanların modası olup ona artık söyleyecek yorum bulamıyorum,lütfen biraz düşünün sadece bu kadar mı zor düşünmekbir fikir ve düşünceniz var ise güneş gibi olun ışığınızı yayın ve insanlar faydalansın ancak dikkat edin o ışınlar kimseyi delip geçmesin

Kesinlikle uzaylı yokturUzayda yaşamakta olan bazı canlı türleri olabilir[Yüksek sıcaklıklarda yaşayan bakteri türleri gibiKi daha kanıtlanmamıştır]
Uzaylıları insanlar gibi aklı olan bir tür olarak görmek kesinlikle yanlış bir tutumdur
Canlı türlerinde akıl yoktur
Akıl, anlayıcı bir kuvvettir Hakkı batıldan, iyiyi kötüden, faydalıyı zararlıdan ayırır Akıl sadece insanda, cinde ve melekte vardır Bunlara akıl verildiği için yaptıkları işlerden sorumlu olur İnsanı canlı türlerden ayıran en önemli özelliği, aklı ve konuşmasıdır Canlı türlerinde akıl yok, zeka vardır Zekaları sayesinde birbirleriyle anlaşırlar Allahü teâlâ, canlı türlerine akıl vermediği için, onlara hiç bir şeyi yasak etmemiş, dilediklerini yiyip içmekte, diledikleri gibi yatıp kalkmakta serbest bırakmıştır Canlı türlerini yaptıkları işlerden sorumlu tutmamıştır Canlı türlerinin şehvetlerine uymaları suç olmaz İnsanlara akıl verildiğinden nefislerine uymaları, doğru yoldan sapmaları suç olur
Akıl sadece insanda, cinde ve melekte vardırBuna rağmen uzaylı, uzaylıların dünyayı ele geçirme senaryosu,sanki aklı varmış gibi birde kendilerine ufo yapmaları
Bu gibi insanların uydurduğu senaryolara gelmemeli,iyi düşünmeden araştırmadan böyle şeylere inanmamalı
Bir kısmı alıntıdırİyi forumlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Ufo Yalanına İnanmayın

Eski 08-20-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi

Ufo Yalanına İnanmayın

diğer arkadaşlarında dediği gibi isteyen inanır isteyen inanmaz ayrıca kutsal kitabımızda 18bin alemden bahsedildiğini biliyorum yanılmıyorsam eh ozaman senin dediğinle 3 tanesini biliyoruz melekler cinler insanlar geriye kalanlar? ayrıca hzmuhammede "seni kainata peygamberlik yap diye gönderdik"deniliyor yani kainatta var demekki akıllı varlıklar ayrıca uzaylı denmesinin sebebi ırklarını bilmiyoruz bizim uzay diye adlandırdıgımız yerden geldikleri için uzaylı diyoruz cok eski yıllarda'da türklere asyalı deniliyodu asya denilen yerden geldikleri için ama noldu zamanlar ırk'lar bilinmeye başlandı isimleri koyuldu kim bilir kainatta yaşayanların ırkları nelerdir ama bizler bilmiyoruz zaten mantıken bu evrende tek yaşanmaz yoksa neden bukadar büyük yapılsınki evren 10milyon metrekare yapardı sıgdırırdı bizi içine

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com