![]() |
Kaf Dağında Simurg Olmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaf Dağında Simurg OlmakTrafiğe kapatılmış,cilası hala parlayan yeni kaldırım taşları ile döşeli yolda genç adamla belindeki sondasının dışa vuran torbasını kimseye göstermek istememe telaşındaki kadın ağır adımlarla yürüyorlardı ![]() ![]() Genç adamda yılların kızgınlığı,belkide öfkesi vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Diyarı gurbetin ellerinde belkide ona ve kendilerine güzel bir gelecek inşa etmek için gitmişlerdi 2400 km öteye ![]() ![]() Acaba bırakıp giderken gözlerine bakmışlarmıydı hiç?Sormuşlar mıydı tercihini hiç gitseler mi kalsalar mı diye?Evet her yaz 15 gün gelmişlerdi,hiç aksatmamışlardı ![]() ![]() Hiç okul çıkışı almamışlardı,hiç bir karne günü saçını okşamamışlardı ![]() ![]() Düştüğünden,kalktığından,oyun oynarken düşüp ayağını kırdığından,bisikletle dereye uçtuğundan hiçbirinden ![]() Ondörtyıl sonra geldiklerinde ise genç adam üniversite yollarına gurbete çıkmıştı bu sefer ![]() ![]() - Ağrıyor mu? - Yok oğlum,ağrımıyor ![]() ![]() ![]() - Birşey yemedin ki,niye bulantı oluyor anlamıyorum Bu düzenin neyini anlıyorduki zaten ![]() ![]() ![]() ![]() - Bir yere oturalım,yoruldum ![]() - Tamam,gel koluma girip destek al ![]() Zaten bir parkın etrafındaki yolda turluyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Biz kardeşinle sana anne-babalık yapamadık,bunu düşünüyorsun dimi? - Artık düşünmüyorum ![]() Bile bile yalan söylemişti genç adam,doğruların neresinin doğru olduğunu düşünerek ![]() ![]() ![]() ![]() - Kızgınsın,kırgınsın ![]() ![]() ![]() Sustu genç adam,hatta imkanı olsa bir daha hiç konuşmak bile istemedi ![]() ![]() ![]() - Ben ondokuz yaşımdaydım,babanda yirmi iki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra başını yasladı genç adamın omzuna ![]() ![]() ![]() - Bir şans daha olmuyor ![]() ![]() ![]() Durdu biraz kelimeler - Benden sonra baban sana emanet ![]() ![]() ![]() Durdu kelimelerden sonra düşüncelerde,isyanlarda,öfkelerde ,nefretlerde Duruldu genç adamın yüreğindeki Niagara çağlayanları ![]() ![]() ![]() ![]() Ama söyleyemedi,tüm geçmişinde sadece bu sözü duymak istediğini (Bu seneki yazı böyle oldu,kusuruma bakma ![]() |
![]() |
![]() |
|