![]() |
Yaşayan Fosiller... Deniz Kaplumbağaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaşayan Fosiller... Deniz Kaplumbağalarıyaklaşık bir hafta önce deniz kaplumbağalarını koruma amaçlı bir projeye katıldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -kumsaldan görünen ışıkların perdelenmesini sağlayarak(yeni cıkan yavruların ışığa doğru gitmek gibi içgüdüsel bazı davranısları var ![]() -kumsalda ateş yakmayarak ![]() -kaplumbağaların yumurtlama bandında(denizden itibaren 5-35 m arasında) şezlong-şemsiye kullanmayarak ![]() -evcil hayvanların kumsala girmesini önleyerek(özellikle köpekler yumurtaların tadını cok seviyor ne yazık ki) -kumsalın kazılmasını önleyerek -kumsala motorlu araçlarla girmeyerek -ağlara takılan kaplumbağaların yaşamalarına yardımcı olarak nesli tükenmekte olan bu canlıların hayatları için önemli adımlar atmıs olursunuz ![]() ![]() ![]() ![]() dikkatli olmamız gereken kumsallar şöyle sıralanıyor arkadaşlar: caretta carettalar için belek, dalyan,kumluca,kızılot,anamur,fethiye, kale,göksu deltası,dalaman,demirtaş,patara,gazipa şa,olimpos,ekincik chelonia mydas lar içinse aykatan, kazanlı,samandağ,sugözü ve alata kumsalları ![]() her on bin yavrudan sadece bir tanesinin yasadığını göz önünde bulundurarak onlara su hayat için biraz olsun destek verelim ![]() ![]() su anda vaktim ve internetim() yetersiz olduğu için ayrıntılı bilgi veremiyor fotoğraf ekleyemiyorum eğer ekleme yapmak isteyenler olursa cok sevinirim ![]() ayıhtı |
![]() |
![]() |
|