![]() |
Türkiyede Domuz Eti Ticareti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkiyede Domuz Eti TicaretiLÜTFEN DİKKAT EDELİM, DOSTLARIMIZI UYARALIM ![]() ![]() ![]() ""Lütfen sonuna kadar okuyun, neler öğrendiğinize hayret edeceksiniz ! " " İstanbul Gaziosmanpaşa Hacımaşlı Köyü Domuz Çiftliği'nin suları ve katı atıkları 300 metre mesafedeki Sazlıdere Barajı'na akıyor ![]() ![]() ![]() Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki neden domuz? Türk yemek kültürüne aykırı ve en önemlisi 'Dinen yasak olmasına, rağmen neden domuz cazip bir konu?' Çünkü domuz yetistiriciligi çok kârli bir iş ![]() ![]() ![]() ![]() Normal şartlarda evcil bir domuzun % 30'u yağ olarak ayrılabilmekte iken; bu rakam bazen % 50'yi bulabiliyor ![]() ![]() ![]() Beslenmesi çok kolay, cam dışında -leş dahil- her şeyi hatta kendi pisliğini bile yiyebiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satıldığı meçhul!? Diğer çiftlikler de göz önüne alındığında Türkiye 'de yaklaşık 3 milyon kg domuz etinin piyasaya değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor ![]() Türkiye 'deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak 5 firma domuz satın alıyor: 1-Çerkezo, 2-Polonez, 3-Nuta, 4-Namet ve 5-Sütte ![]() ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Ayazağa daki Çerkezo'nun hemen yanında üretim yapan SÜTTE firmasi da salam, sosis ve jambonlarını markasıyla satıyor ![]() ![]() ![]() 3-POLONEZ 5 yıl öncesine kadar resmi olarak domuz ürünleri imal edip MIGROS'larda açık açık ürünlerini satarken, son yıllarda %100 dana etinden ürünler imal ettigini iddia ediyor ![]() 'Peki ya bunlar göz göre göre mağazalarında sattıran satın alma müdürleri aldıkları rüşvetin yanı sıra bu milletin vebalini aldıklarını da biliyorlar mı sizce?' POLONEZ'in ciddi anlamda piyasaya yayılmasındaki en büyük faktör MIGROS' tur ![]() Peki ya Migros'ta çalışan tüm tezgahtarların eksiksiz olarak her ay sonunda POLONEZ 'in sahibi MUSTAFA AKKAS Bey'den (veya Satış Müdürü sıfatı ile çalışan ALİ ÖZYAVAŞ'tan) maaşlarını ve primlerini (bizlere sattıkları et mamulleri üzerinden ) aldıklarını biliyor muydunuz? Peki METRO GROS MARKETLER'in (Su anki değil bir önceki) satın almacılığını yapan kişinin Şu an BAGDAT CADDESINDE bulunan Polonez - Barbekü Restoranları' nın sahibi olduğunu biliyor muydunuz? Peki Izmir'in kalesi olarak görülen KiPA Marketler'in satın almacılğını yapan bayanınPolonez'in resmi hissedarı olduğunu biliyor muydunuz? PEKİ AMERİKAN FAST FOOD ZİNCİRİ DOMINO'S PIZZAve ALMAN EKOLÜ DR ![]() PEKİ GIMA MARKALI ve PİYASALARDA SATILAN "OPI" MARKALI ÜRÜNLERİ POLONEZ'İN ÜRETTİĞİNİ VE BUNUN KARŞILIĞINDA NE KADAR PARA YEDİRDİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ? 'Peki, sizce Türkiye de domuz eti yemeyen insan kalmış mıdır?' 4- NUTA öncelikle 7 TEPE markası ile tanınmakla beraber Güneydeki- Herşey dahil - tatil köylerinin bir numaralı tedarikçisi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çünkü maalesef bu adamlar sosislerin içerisinde "hayvan küspesi" gibi lafını bile etmek istemedigimiz katkılar kullanıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() 5- NAMETünlü EMİNÖNÜ HASIRCILAR ÇARŞISININ İÇİNDE yıllardır tanınan NAMLI PASTIRMACI'nin modern hali !!! Şu an modern(!) üretim tesisleri BAYRAMPAŞA MEGACENTER (GIDA HALİ) içinde derme çatma bir imalathaneden öteye geçemeyecek konumda olan ve üretim kapasiteleri aylık-günün 24 saati çalıştıklarını düşünürseniz-70 tonu geçemeyecek olan bu imalathanede NAMET ayda tam 270 ton et mamulü üretiyor ve satıyor!!!Bu aradaki 200 tonluk kapasite açığını ise İSTANBUL DIŞINDA ne idüğü belirsiz imalathanelerde, merdiven altı firmalarda üretim yaptırıp üzerine ' %100 NAMET KALİTESİ' bastıktan sonra (üretim yeri olarak BAYRAMPAŞA'daki adreslerini gösteriyorlar) bizlere afiyetle yediriyorlar ![]() ![]() ![]() Peki,Cem YILMAZ'ın dedigi gibi janjanlıambalajasahip NAMLI pastırmaları' nın sahipleriolan Engin & Esen Mepa Kardeşlerin aynı zamanda Çorlu'dakidomuz çiftliklerinin yarı hissesine sahip olduklarını da biliyor muydunuz? 2000 yılında patlak vermiş olan kaçak Buffalo (Yaban Öküzü) etlerinin de NAMLI pastırmaları' nın sahipleri olan Engin & Esen Mepa Kardeşler tarafindan getirildiğinihatta Bayrampaşa'dakiimalathanelerininGazetecilerin ve Kameralaringözü önünde basıldığını, Engin Mepa'nin Show TV'ye, o dönemin 1 trilyon lirayı kendi elleriyle hediye ettiğini, sonra da Milliyet, Hürriyet ve Sabah gazetelerine verdikleridev ilanlarlaTÜM OLANLARIve BASKINLARI yalanladıklarını biliyor muydunuz? NAMLI Pastırmalarının hem % 5 hissesine sahip olan, hem de İmalat Müdürlüğünü yapan"Muzaffer ![]() ![]() ![]() ![]() '- Piyasadaki etleri denetlemek mümkün olmuyor ![]() ![]() ![]() Artık: DOMUZ, EŞEK, AT, BUFFALO v ![]() LÜTFEN bnuu Paylaşın Çünkü bu bir VATANDAŞLIK BORCU ve İNSANLIK GEREĞİDİR! Alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|