Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dair, inkalara

İnkalara Dair

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İnkalara Dair

" 3 gerçek var: Benim gerçeğim, senin gerçeğin ve gerçek"

Bu güzel söze uygun İnkalar'ın sonuna bakalım ;

1500’lü yıllarda sayıları milyonları bulan İnkalar, Güney Amerikaya ilk ulaştıklarında sayıları bir kaç yüzle sınırlı olan ve başlarında Pizarro olan İspanyollara esir düştülerİspanyollar altın,gümüş vb için gelmişlerdi (ispanyolların gerçeği)

Takip eden yıllarda büyük oranda katledildiler Bu esaretin sebebi sadece İspanyolların askeri üstünlüğü değildi Her ne kadar ilerleyen yıllarda 80 bin İnka ile 430 kadar İspanyol’un giriştikleri bir meydan savaşı İnkaların 7000 kayıp vererek yenilgileriyle sonuçlanmış olsada, her türlü lojistik üstünlük yerlilerin elindeydi

Milyona karşı yüz sayısından bahsediyoruz, tükürükle boğmak bu örnekte bir abartı sayılamaz Ve ilk başta konuk olarak kabul edilen İspanyollar bir gece vakti esir konumuna düşebilirlerdi Ama İnkalar çok geç olana kadar uzun bir süre İspanyol’lara saygıda hiçbir kusur göstermediler

Bu garip durumun sebebi İnka efsanelerinin doğudan gelecek kurtarıcı tanrı mitleriyle dolu olmasıydı(İnkaların gerçeği)

İnkalar İspanyolları Tanrı sayıyorlardı, krallıklarının kapılarını ardına kadar açtılar Uzun bir süre sonra, İspanyolların ne halt olduğunu anladıklarında ise, iş işten geçmişti

Sonuçta milyonları barındıran İnka Uygarlığı nüfus kalabalıklığı ve altın enflasyonu sorunlarından bir çırpıda kurtarıldı(gerçek)

wwwspatyomcom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com