Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düellosu, hitler, ile, leninin, satranc

Hitler İle Lenin'in Satranç Düellosu

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hitler İle Lenin'in Satranç Düellosu

Hitler ile Lenin'in Satranç Düellosu

İkisinin birbirine zıt ideolojisi dünyanın gördüğü en kanlı savaş olan II Dünya Savaşı?nın başlamasına neden oldu Ama bu resimde oturmuş birlikte satranç oynuyorlar Bu zihinleri allak bullak edecek olan resimde Adolf Hitler ideolojisi kendine taban tabana zıt Lenin ile satranç oynuyor

Resmin Hitler?in Viyana?daki resim öğretmeni Emma Lowenstramm tarafından yapıldığı iddia ediliyor Yine iddialara göre ikili satrancı bundan 100 yıl önce Hitler 20 yaşında, Lenin 40 yaşındayken bir Yahudi ailenin evinde oynadı İkinci Dünya Savaşı patlak verince Yahudi aile kaçtı, satranç takımını da resmi de evin hizmetçisine bıraktı Şimdi resmi ortaya çıkaran kişi ise hizmetçinin torunu

Adı açıklanmayan satıcı resmin gerçek olduğundan yüzde yüz emin ve elinde belgelerin gerçek olduğunu ispatlayacak 300 sayfa daha doküman olduğunu söylüyor Ancak uzmanlar bu konuda aynı fikirde değil Tarihçi Helen Rappaport, Lenin?in 1909 yılında Viyana?da bulunduğuna dair hiçbir tarihi kanıt olmadığını söylüyor ve resmin sadece bir fanteziden ibaret olduğunu savunuyor

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com