Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilinen, çocuklarımız, ismi, kahraman, yalnızca

Yalnızca İsmi Bilinen Kahraman Çocuklarımız

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

13 yaşındaki mustafa oğlu Ali

Afyon emirdağ,ikizce köyü,satılmışoğlularından 1902 doğumlu Mustada Oğlu Ali,13 ekim 1915 te Kirte muharebesin de şehit oldu

14 Yaşındaki Mehmet Oğlu Eyüp

zonguldak ereğliden 1901 doğumlu mehmet oğlu eyüp,yaralı olarak kaldırıldığı tekirdağ mecruhin hastanesinde 9 ağustos 1915 te şehit oldu

14 Yaşındaki Abdullah Oğlu Mehmet

çankırı,korgun,maruf köyünden,1901 doğumlu abdullah oğlu mehmet,24 mayıs 1915 te yapılan meydan harbinde şehit oldu

14 Yaşındaki Yusuf Oğlu Hasan

aydın,kuyucak horsunlu köyünden,1901 dogumlu koca yusuf oğlu hasan,Tekirdağ mecruhin hastanesinde 8 haziran 1915 te şehit oldu

15 Yaşındaki Lapsekili Hasan Oğlu Ahmet

önce dedesi şehit düşer,sonra babasısıra kendisine geliranasıyla helalleşip çıkar yolaÇanakkaledeki Sessiz çocuk kahramanlardan olursene 1915 tir 1900 dogumludur halbuki

12 YAŞINDAKİ NEZAHAT ONBAŞITabur Komutanı Binbaşı Halit Bey'in kızı 12 yaşındaki Nezahat onbaşının da, elinde silahı asker kıyafetiyle çeşitli muharebelere katıldığını anlatan Köstüklü, "Ata binmesini ve silah kullanmasını çok iyi bilen bu kız çocuğu Milli Mücadele boyunca 70 Piyade Alayı'nın bir mensubu olarak tam bir asker gibi, cepheden cepheye koştu Hatta bu Alaya, o bölgede 'Kızlı Alay' denmişti" diye konuştu

Gönüllü Bombacı

henüz 13 yaşında bir küçük delikanlıfotografın üzerinde bir not"Gönüllü Bombacı" başka bir bilgi düşülmemişismi bile bilinmeyen kahramanlardanduruşuyla,kararlılığ� �yla,gözlerinden okunan özgüveniyle "Gönüllü Bombacı"Ne yapmıştı da ona bu sıfatı layık görmüşlerdi?"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com