![]() |
Tutsak Mektuplar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tutsak MektuplarTutsak Mektuplar Acılara rağmen onurumuzla yaşıyoruz ve yarınlara da onurumuzla başımız dimdik varacağız ![]() Umut ile seni yan yana koyuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En güzel şarkılar henüz söylemediklerimizdir ![]() Kardeşim Süleyman, 2 yıldır burada tutukluyum ![]() ![]() ![]() 12 Eylül askeri darbesi döneminde yaşanan insan hakkı ihlallerinin sembolü olarak gösterilen Mamak Askeri Cezaevi'nin kadın koğuşlarından 1982'de yazılan mektupların sahiplerine gönderilmediği, 26 yıl sonra açığa çıktı ![]() ![]() Devrimci 78'liler Federasyonu'nu arayan bir eski cezaevi görevlisi, 1982'de Mamak 1 ve 2 kadın koğuşlarında yatan mahkûmların yazdıkları bazı mektup ve kartpostalların yakınlarına ulaştırılmadığını söyledi ![]() 40 adet mektup ve kartpostalı, cezaevindeki görevi son bulduktan sonra yanına aldığını ve yıllardır evinde sakladığını söyleyen görevli, artık kamu görevinden emekliye ayrıldığını ifade etti ![]() ![]() Görevli, buluşmada, 26 yıl sonra bunları neden teslim etme gereği duyduğunu "Vicdani bir borç olarak bildim" diye açıkladı ![]() ![]() Federasyon üyeleri, listelerdeki isimleri önce mektuplardaki isimlerle eşleştirdi ![]() ![]() ![]() Dışarıdan cezaevine gönderilen ancak mahkûmlara iletilmeyen bazı mektup ve kartpostallar da çıktı ![]() ![]() Kimi saç, kimi el emeği kanaviçelerle süslenen bu mektuplar, sahiplerini bulması için cuma günü sergilenecek ![]() ![]() Federasyon sözcüsü Ruşen Sümbüloğlu, şunları söyledi: "Ulaşabildiğimiz isimler arasında şimdi evhanımı olan da, holding yöneticisi olan da var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kim bilir daha ne hikâyeler çıkacak ![]() Gönderilmeyen, sahibine iletilmeyen çok sayıda mektubun hâlâ gizli kaldığını öne süren Sümbüloğlu, "İdam edilen Mehmet Kambur, Erdoğan Yazgan, Ramazan Yukarıgöz'ün ailelerine yazdıkları son mektuplar hâlâ teslim edilmedi ![]() istiyoruz" dedi ![]() milliyet ![]() mektuplardan bazı örnekler Ayşe: ?Canım benim yeni bir yıl için bir kez daha, umut ile seni yan yana koyuyorum ![]() ![]() İsmi yok: ?Hiçbir vakit tam karanlık değil gece ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ferihan Duygu: ?En güzel şarkılar henüz söylemediklerimizdir ![]() ![]() İsmi yok: ?Merhaba Hasan, bugün günlerden salı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
|