Prof. Dr. Sinsi
|
Reiki’Nin Bütünlüğü: Reiki'miyiz?
Ustalar arasındaki, kimi zaman mahkemelere kadar uzanan güncel anlaşmazlık ve çapraz ateş, kimi zaman çok derin, kimi zaman zor da olsa, Reiki hakkında öğrenmiş olduklarımı ve deneyimlerimi yeniden değerlendirmeme neden oldu Reiki’yi 1992 yılında buldum Bir akşam, tanıtım konuşması sırasında, elimizi kalp çakramızın üzerine koyduk ve kendimi sanki evime gelmiş gibi hissettim
Her ne olursa olsun, Reiki’nin benim için doğru olduğunu anladım ve biraz daha derin ve sezgisel bir anlayışla, içimizde dolaşmasına izin verirsek, Reiki’nin kendimizi ve başkalarını iyileştirmek için tek gereksinim duyacağımız şey olduğuna inandım Reiki, Sevgi’dir Dışarıdan göründüğü şekliyle, bir elle iyileştirme yönteminden çok, kayıtsız şartsız sevginin özüdür Bu sevgiyi alabilseydik, onu kendimize ve başkalarına verebilseydik eğer, ne Reiki’ye, ne de başka iyileştirme yöntemlerine gereksinim duyardık, çünkü o zaman, tümü sevgisizlikten kaynaklanan hastalık da olmazdı, korku da, öfke de, açgözlülük de, keder de, terör de, acı da, ümitsizlik de
Son beş yılda, adım adım gerçekleşen uyanışımı hatırlıyorum, sürekli korkan ve isteklerinin yerine gelmesi için, çevresindeki insanları sürekli itip kakan, hatta bazen de hırpalayan birinin yavaş ama emin adımlarla değişimi Tatmin, mutluluk, güven, huzur ve sevgi gibi, gereksinim duyduğuma inandığım şeyleri elde etmek konusunda umutsuzluğa kapılmıştım Bilincimdeki belirsizlikleri, şu an derin bir minnettarlıkla anımsıyorum
Öyleyse böylesine büyük bir karmaşa zamanında, içimizde büyütmeye çalıştığımız Reiki, üç boyutlu dünyamızda neden bu denli acımasızca yeriliyor? Karmaşanın karşıtı açıklıktır 1994 yılındaki, Reiki Birliği Toplantısında, Phyllis Lei Furumoto, bu karmaşanın, Reiki ile ilgili gerçeği örtmesine izin vermemesi gerektiğini biliyordu Hangi yöntemle alınırsa alınsın ya da kim kime verirse versin, Reiki hep oradadır Miktarı ölçülemez ya da mantık yoluyla biçimlendirilemez Sadeliği, onun her zaman var olduğunu gösterir ve iyileştirici olarak kullanıldığında, gerektiği yere, gerektiği ölçüde akar Bilincimizin yönünü yüreğimizle, kutsallığımızla aynı düzeye getirmeyi başaracak şekilde değiştirdiğimizde, benliğimiz, ruhumuza hizmet edebildiğinde, Reiki’nin de arttığına inanıyorum, iyileştirici ve yararlı gücü çok geniştir, tahmin ettiğimizin çok üstünde
Karmaşa, bizi yüreklerimize bakmaya zorlar ki kendi bütünlüğümüzü sorgulayalım Mevcut kargaşanın bir nedeni vardır: Reiki uygulayıcıları ve eğitmenleri olarak, açıklığı aramak, kendi gerçeğimizi kabul edip, o gerçek olmak bizim kişisel ve ortak dürtümüzdür – Reiki uyguluyor muyuz, yoksa Reiki miyiz? Gerçekler ortaya çıktıkça Batılı Reiki geleneğinin önünde üç seçenek olduğunu görüyoruz: Japon mirasını kabullenmek, geleneksel öykümüze ya da mirasımıza sıkıca sarılmak ya da aralarındaki benzerlikleri ve farklılıkları hem kabul edip hem de değerlendirerek bir ara yol bulmak
Bir büyük ustaya gereksinimimiz var mı? Gereksinim duyanlar için, çok iyi bir tane var; gereksinim duymayanlar için, sorun değil Batılı büyük Reiki ustasını kaybetmek istemeyip, onu destekleyen insanların görüşlerine saygı duymak gerekir Çok sayıda insan, Phyllis Furumoto’nun bu konuda çok başarılıolduğu inancında Aslında, Reiki tarihinin gerçek bir öyküsünü ve Dr Usui’nin özgün düşüncelerinin neler olduğunu öğrenmek istiyorsak, mezar taşının üzerindeki öykünün çevirisini okumalıyız (bir sonraki sayfada bulacaksınız)
Anıtsal taşın üzerindekiler, Dr Usui’nin en yakın olduğu müritlerinden biri tarafından, anonim olarak yazılmıştır Bir bölümünde şöyle der: “Şimdi bile, yani Dr Usui öldükten sonra da, Reiki daha uzun yıllar boyunca, çok uzaklara yayılacak ” Bu mürit günün birinde, Dr Usui ve Reiki ile ilgili yazmış olduğu bu sözlerin, çok sayıda insan tarafından okunacağım düşünmüş olmalıydı Bu yüzden, sözlerini özenle seçmiş olduğunu ve bunların yürekten gelen anlamlı sözler olduğunu söyleyebiliriz
Yazının sonlarına doğru, yazar şöyle der: “Onun (Dr Usui’nin) başarılı çalışmasını canlı tutmak için, bu sözcükleri yazmam istendi, benden ” Bu sözler, yazıların gücünü ve Reiki uygulayıcıları, özellikle de öğretmenleri açısından önemini vurguluyor Bu yazıları sürekli okuyup, anlamları üzerinde düşünmek, kendimizi Dr Usui’ye yakın hissetmemize ve “başarılı” bir Reiki uygulayıcısı ve öğretmeni olmak için neler gerektiğini anlamamıza yardımcı olabilir
Yazan: Mary Ellis
|