Prof. Dr. Sinsi
|
Reiki Ve Kanser (Dr. Sheldon Marc Feldman)
Raven Keyes
Dr Sheldon Marc Feldman, Colombia Üniversitesi MD, FACS, ve Meme Kanseri Onkoloji Bölüm Başkanı, 1 Nisan 2011 de, Annals of Surgical Oncology tıp dergisinde yayınlanan ? Meme kanseri ve alternatif tedaviler: sonuçlar, engeller ve fırsatlar? adlı makalesi, niye hastaların kanserle yüzleşirken geleneksel modern ilaçlardan fazlasını istediklerini bilimsel açıdan sunmaktadır Cerrahinin kanıtlanmış, hayat kurtaran uygulamaları olan kemoterapi ve radyasyona dayanıklı olan hastaların alternatif tedavileri kabul etme olasılığı artmaktadır, dolayısıyla hastalıktan kurtulma şanslarını da artmaktadır Dr Feldman?dan bir alıntı yapmak istiyorum:
Colombia?da, Reiki uygulayıcılarının, zihin-beden ilkeleri ve enerji iyileşme uygulamalarını, meme kanseri ameliyatında hastanın ameliyat için hazırlanması ve göğüslerinin alınmasına duygusal olarak hazırlanmak ve kabul etmek için kullanılmasını içeren bir araştırma başlatıldı Hasta merkezli, stres ve hastalığın travma etkisini azaltacak bakımı göstermeye çabalamaya devam etmeliyiz
Dr Feldman, Medikal Dergisinde sunduğu sayfalarda aslında yaşadığı gerçekleri anlatıyordu
Dr Feldman, son birkaç aydır, hastaları için yaptığı araştırmaya beni davet etmektedir ? Buna nasıl hazırlıklı olabilirim?? diye sorduklarında, uygulama öncesi veya sonrası Reiki yi kullanmalarını söylemektedir Tedavinin bir parçası olarak Reiki uygulandığında, tansiyon sabit kalmakta, daha az kanama görülmekte ve oluşabilecek zorluklar en alt sınırda kalmaktadır Gözlemlerim sonucunda söyleyebilirm ki; iki vaka kesinlikle aynı olmamaktadır Doktorlar ?lumpectomy,?, ?bilateral mastectomy,? veya benzer isimleri kullanabilirler ama aslında her hayat ve bulunduğu şartlar birbirinden farklı ve eşsizdir Birkaç örnek vermem gerekirse: Hasta Jenny göğüsünün ameliyatla alınmasından oldukça korkmakta ve Dr Feldman?e farklı bir operasyon (lumpectomy) için yalvarmaktaydı Bütün test sonuçlarını gözden geçirdikten sonra göğüsünün alınma ameliyatını durdurmaya karar verdi İşlemin durdurulması kesinlikle Jenny in hayatını riske atan bir uygulama değildi Öncesinde yapılan Reiki uygulamalarında Lenf bezelerinde ki kanseri temizlemeye konstantre olduk Lenf bezeleri oldukça önemliydi, Dr Feldman ya tümörün ya da göğüsün alınması gerektiğini söylüyordu
Ameliyat gününde, Dr Feldman ın isteği üzerine Jenny ile hastanede buluştum Ameliyat öncesi kontrollerden sonra onunla birlikte radyolojiye girdim Operasyon sırasında, anestesistin tam yanında durup Jenny in başının tam tepesinden Reiki gönderiyordum Dr Feldman, tümörleri aldıktan sonra hemen inceleme için labarotuvara gönderdi, sonuçlar iyi haberle geldi, Jenny nin göğüsünün alınmasına gerek kalmamıştı
Diğer bir olayda ise, Nanncy, meme kanserinin büyüklüğü sebebiyle bir göğsünü aldırmak zorunda kalmıştı Daha sonra başka ameliyatlara gerek kalmaması için çift mastectom (göğüsün alınması) operasyonuna karar vermişti Dr Feldman, operasyon sırasında reiki almasını istemişti ama sigorta şirketi parayı ödemeyi red etmişti, Nanncy? nin ödeyecek parası yoktu Ailesi, Nancy?nin en büyük destekçileri idi, ücreti onlar ödemeye karar verdiler Eşi ve annesi beraber hastaneye geldiler, bu zorlu ameliyatta benim Nancy ile birlikte olmamdan çok mutlulardı Bütün bu acılı dakikalarda, Reiki ona dayanması için çok büyük oranda yardım etti Bu kararlar ve operasyon bir kadının başetmesi için oldukça zordu Anestezi altındayken birinin onları Reiki?nin sevgi dolu şifalı gücüyle desteklediğini bilmek onları rahatlatıyor Şifa veren sevgi, sade ve basittir Sevginin gücünü nasıl ölçebilir miyiz? Sadece gözlemleyebilir ve Reiki?nin getirdiği rahatlığı kabullenebiliriz
New York Columbia Presbyterian bir üniversite hastanesidir Ne zaman genç doktorlar ilk kez Reiki verilmesini görürlerse, ne yapıyorsun? diye sorarlar Bir keresinde, ? iyileşmesi için evrenin gücünü kullanıyorum ?? dedim, doktor bana sanki dünya dışından bir yaratıkmışım gibi baktı
Bir kadında kanser olması bütün ailesini etkilemektedir Ailesi ve arkadaşlarının bu korkunç yerde yalnız olmadığını bilmesinin değeri ölçülemez Sonrasında aldığım mektuplarda ailelerinin ve kendilerinin beni ne kadar sevdiklerini belirten mektuplar alıyorum, bu da benim için en onur verici ve tatminkar bölüm
Şimdi sizinle gerçekten özel bir şey paylaşmak istiyorum: birkaç gün önce Dr Feldman ile ofisinde 06 30?da buluştum Hastanenin o bölümü karanlıktı, o saatte işte olan tek kişi oydu
Dr Feldman?a her zaman merak ettiğim şeyleri sordum ??Dr Feldman, daima merak ediyorum, operasyon sırasında Reiki?yi hissediyor musunuz? Operasyon odasında Reikisırasında bir farklılık hissediyor musun??, ?Evet, Raven Sanırım bütün operasyona katılanlar hissediyor ? dedikten sonra yığınla duran evrak işlemlerine geri döndü Bende operasyon öncesi saat 07 30 da olan Reiki randevuma doğru koşturdum
Dr Feldman?a, ihtiyacı olan kadınların hayatına Reiki?yi getirme fırsatı verdiği için, ne kadar minnettar olduğumu anlatacak yeterince kelime yok Reiki, hastaları sakinleştiriyorve güven veriyor ve herşeyin iyi olacağı inancı veriyor, Dr Feldman?nın Reiki?yi tavsiye etmesi ise gücünü artıyor Dr Feldman, aynı zamanda diğer alanlarda çalışan doktorlarındaReiki ile tanışmaları ve uygulamalarını mümkün kılmıştır
Acaba Dr Feldman, hastaların ve ailelerinin ona sahip oldukları ve operasyonları sırasında Reiki?nin rahatlığını ve sevgi gücünü deneyimledikleri için kendilerini ne kadar şanslı gördüklerini biliyor mu? Galiba olabilir
Çeviri: Sibel Barut
|