|  | Reiki: Sorumlusu Kim? |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Reiki: Sorumlusu Kim?1993 yılından bu yana Japonya’ya yaşayıp Reiki öğretme şansım oldu  Karım Chetna ve Japon Reiki Ustası Shizuko Akimoto’nun yardımlarıyla,  Dr  Usui’nin ilk öğrencilerinden ders alan öğrencilerle, Dr  Usui’nin  ailesinden insanlarla ve Tokyo’da bulunan Usui Shiki Ryoho Derneği’nin  üyeleriyle görüşme fırsatım oldu  Bu toplantılarda, Reiki’nin  tarihçesini ve Japonya’da nasıl uygulandığını tartıştık  Bu kaynaklar  sayesinde, Reiki hakkında, Batı’dayken bilmediğim çok ilginç şeyler  öğrendim  Hepimiz yıllardır, Reiki’nin tarihine, Batılı bir görüş açısıyla bakıyorduk  Bu öykünün bazı sınırlamaları vardı ve Japonya ile Batı  arasındaki kültür ve dil farklılıkları yüzünden, Batı’da anlatılan  öykünün düşünce sistematiği fazlaca incelenip doğrulanamıyordu  Dr  Usui’nin ya da Japonya’daki takipçilerinin dedikleri gibi, Usui  Sensei’nin yaşamı, gizemli bir bulutun içinde gibiydi  Bu yüzden, Usui  Sensei’nin yaşamı ile ilgili yanlış bilgiler ortaya çıktı  Son  zamanlarda, Usui Sensei’nin gerçek vârisinin kim olduğu ile ilgili soru  yeniden gündeme geldiği için, her şeyi son bir kez açıklığa kavuşturmak  istedim  Usui Sensei, 9 Mart 1926′da öldüğünden bu yana, kendi kurduğu ve yöneticiliğini yapmış olduğu Usui Shiki Ryoho Derneği’nin, bugüne dek, Mikao Usui’nin tek ve gerçek vârisleri olan beş başkanı oldu  ilk vârisi  olan Bay Ushida, Usui Sensei’nin ölümünün ardından, onun görevini  devraldı, ikinci vâris, Bay lichi Taketomi, üçüncü Bay oshiharu  Watanabe, dördüncüsü Bay Wanami idi, şu anki vârisi ise Bayan Kimiko  Koyama’dır  Usui Shiki Ryoho’da ya da şu an kullanılan adıyla Usui Kai’de, büyük usta ya da miras koruyucusu terimleri kullanılmaz  Yani, Batı’da  bilindiği gibi, bu unvan hiçbir zaman Bay Chujiro Hayashi’ye geçmedi  Usui Sensei’nin tek vârisi, 1926 yılında görevi devralan Bay Ushida’dır  Bay Hayashi, yalnızca Usui Sensei’nin saygın öğrencilerinden biriydi,  hepsi bu  Eskiden, Bay Hayashi gibi başkan tarafından öğretmenlik  görevine tayin edilen müritlerin, çoğunlukla kendi müritleri de vardı,  işte bu yüzden Japonya’da bu kadar çok sayıda, farklı Reiki akımı  bulunur  Öte yandan, bugün Bayan Kimiko Koyama’nın önderliği  tartışılmaz  Usui Sensei’nin asıl vârisi ile ilgili gerçeğin, Batı’da hiç aydınlanmama nedeni, aslında çok basit  Yılar önce, Usui Kai üyelerinden  biri telefon açıp yabancı bir ülkeden gelen Reiki ile  ilgilenmediklerini açıklamıştı  Bu davranış, olayın kayıtlarının resmi  olarak düzenlenmediğinin kanıtıdır  Japonlar genellikle her şeyi  Batılılardan çok daha kolaylıkla kabullenirler, Yağmur yağarsa, yağar,  güneş açarsa, açar  Dışarıda olan şeyler, Japonların ilgisini hemen  hemen hiç çekmez  Bu, çevresel yıkım, uluslararası savaşlar ve elbette  ki Reiki ve onunla ilgili söylenen gerçek dışı şeyler için de  geçerlidir  Reiki ile ilgili o kadar çok acımasız yergi kulaktan kulağa  gitmiştir ki, Japonya’daki Usui Kai üyelerinin bilgiyi yalnızca  kendilerine saklaması hiç de şaşırtıcı değildir  Bu işe karışmak  istemiyorlar  Ben ne bir Japon’um, ne de eylemsiz kalmaktan hoşlanırım ve gerçeğe karşı büyük bir tutkum var  işte bu yüzden size bunları anlatmak  istedim  Reiki, ona ne isim verirsek verelim, saf enerjidir  Reiki’nin  doğrusu ya da yanlışı yoktur  Enerjinin ahlaki nitelikleri olamaz ve  kimsenin değildir  Doğuştan kazandığımız bir haktır ve bu yüzden de bir  rüzgâr kadar özgürdür  Bu sevgi, ışık ve bütünlük ruhu içinde, size ışık yolunuzda mutluluklar dilerim  Japonya’dan sevgilerle   Frank Arjava Petter, Japonya’da yaşayan bir Reiki Ustası ve Lotus Light Yayınevi tarafından yayınlanan, Reiki Ateşi’nin yazarıdır  Yazan: Frank Arjava Petter | 
|   | 
|  | 
|  |