Sinirlerle İlgili Rahatsızlıklar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sinirlerle İlgili Rahatsızlıklar(Baş bölgesi daima aşağıda belirtilmiş olan pozisyonlara göre tedavi edilir Sezgilerinize göre veboğaz/ense kökü bölgesine de tedavi uygulayınız) ![]() Nevrastenia (asabiyet): Baş bölgesi, gözler, kalp, mide ve bağırsaklar, jenital organlar, hastalığın kaynaklandığı bölge (Byogen Chiryo), bedenin yansının tedavisi (Hanshin Chiryo, bknz sayfa 47)![]() Fotoğraflar : 1 Alın, 2 Şakaklar, 3 Başın arkası, 6 Başın üstü, 8 Gözler, 23 Kalp, 7 Mide vebağırsaklar, 32 Jenital organlar, 57 Hanshin Chiryo iyileştirme tekniği 1, 58 Hanshin Chiryoiyileştirme tekniği 2, 59 Hanshin Chiryo iyileştirme tekniği 3, 60 Hanshin Chiryo iyileştirmetekniği 4, 61 Hanshin Chiryo iyileştirme tekniği 5![]() Histeria: Yukarıdaki gibi Fotoğraflar: 1 Alın, 2 Şakaklar, 3 Başın arkası, 6 Başın üstü, 8 Gözler, 23 Kalp, 7 Mide vebağırsaklar, 32 Jenital organlar, 57 Hanshin Chiryo 1, 58 Hanshin Chiryo 2, 59 Hanshin Chiryo3, 60 Hanshin Chiryo 4, 61 Hanshin Chiryo 5![]() Beyin anemisi: Baş bölgesi, mide ve bağırsaklar, kalp ![]() Fotoğraflar: 1 Alın, 2 Şakaklar, 3 Başın arkası, 6 Başın üstü, 7 Mide ve bağırsaklar 23 KalpBeyin hiperanemisi: (Beyinde vasküler hiperanemi) Yukarıdaki gibi ![]() Fotoğraflar: l Alın, 2 Şakaklar, 3 Başın arkası, 6 Başın arkası, 7 Mide ve bağırsaklar 23 KalpMenenjit: (Beyin zarı iltihabı) Yukarıdaki gibi ![]() Fotoğraflar: l Alın, 2 Şakaklar, 3 Başın arkası, 6 Başın üstü, 7 Mide ve bağırsaklar, 23 KalpEncephalitis: (Beyin iltihabı) Yukarıdaki Gibi ![]() Fotoğraflar: 1 Alın, 2 Şakaklar, 3 Başın arkası, 6 Başın üstü, 7 Mide ve bağırsaklar, 23 KalpBaşağrısı: Baş bölgesi-özellikle şakaklar ![]() (Ağrı geçene kadar elleriniz başın üzerinde tutarak Dr Usui' nin tedavisini izleyin EğerII Derece Reiki öğrendiyseniz, sembolleri de kullanınız![]() Başağrılarının çok çeşitli nedenleri olabilir Çoğunlukla neden susuzluktur Hemen bir ya da iki bardak su için Bir fincan kahvedeki kafein de çok işe yarayabilir![]() Ağrı enseden geliyorsa, yatağınıza başınız yatağın kenarından sarkacak şekilde uzanınız Birkaç dakika dinleniniz ![]() Başağrıları çoğunlukla biçimsiz duruşlardan kaynaklanabilir Uykusuzluk: Baş bölgesi-daha çok başın arkası ![]() (Burada uykuya dalarken vereceğimiz bir el pozisyonu var Bir elinizi 2 çakra, diğerim 4 çakraüzerinde tütünüz Reiki' nin sembollerim kullanarak uykuya dalabilir, uyumak için kendikendinize pozitif bazı şeyler telkin edebilirsiniz ![]() Kendi kendine eğitim de yararlı olabilir ![]() Yukarıda verilen kolaylıklar semptomlara tek basma etki etmeyebilir, çünkü uykusuzluk genellikle psikolojik gerilimlerden kaynaklanabilir Problemin kaynağına inmeye çalışın Bugerilimin kaynaklandığı konuyu bulmaya çalışın ![]() Benim kitap olarak basılmış olan meditasyon yöntemlerimden biri de, geçirdiğiniz günü gözünüzün önünden geçirin- bu tıpkı video bandı geri almaya benzer Henüz hazmedememişolduğunuz şeyleri hemen halletmeye yarar ![]() (Sevgimle kalın) (Kaynak Reikihand) Not: Anlamadım derseniz en baştan okumanızı öneririm İlk seferinde pek kendimde anlamadım |
|
|
|