|  | Chakra Açmaya Yardımcı Gıdalar |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Chakra Açmaya Yardımcı GıdalarBirinci Çakra(Kök Çakrası) : Salgı bezi, böbrek üstü bezleridir   KEREVİZ Kerevizin yaprak ve saplarının, bol vitaminleri ve çeşitli madeni maddeleriyle çok faydalı olduğunu belirten uzmanlar, mideyi kuvvetlendirdiğini ve iştah açtığını bildiriyor  Uzmanlar, kerevizin, iç salgı bezlerini ve  özellikle vücutta çok çeşitli vazifesi olan böbrek üstü bezlerini  çalıştırdığını, sinir yorgunluğunu da önlediğini ifade ediyor  Kanı  pisliklerinden temizlediğini ve sivilcelerin geçmesine, yüzün pembe bir  hal almasına yaradığını vurgulayan uzmanlar, kerevizin diğer faydalarını  şöyle sıralıyor: “Karaciğerin şişliğini giderip onu yorgunluk  maddelerinden temizliyor  Sarılığı gideriyor, böbrekleri çalıştırıyor,  fazla suyu dışarı atıyor  Böbreklerden kumu, taşı döküyor  Şişmanları  zayıflatıyor ve cinsel faaliyeti çok arttırıyor  ” --------------------------------------------------------------------------------------- İkinci Çakra : Yumurtalık , Prostat ve testis ile üreme organlarına bağlıdır   ayrıkotu Bitkinin etli kökleri çok eskiden beri üriner hastalıklarda kullanılan önemli bir halk ilacıdır  Kökler mesane ve böbrek iltihapları dahil, mesanedeki  tas ve kumları düşürmek için kullanılan iyi bir idrar söktürücüdür   badem Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir  Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki  iltihapları giderir  Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını  hafifletir   katırtırnağı İdrar ve balgam söktürür  Hazmı  kolaylaştırır  Böbrek ve safrakesesi taşlarının düşürülmesine yardım  eder  mesane hastalıklarını tedavi eder  Romatizmada faydalıdır  Kabızlığı giderir  Kalp hastalıklarında kullanılır   ---------------------------------------------------------------------------------------- Üçüncü Çakra(Solar Phlexus) : Sindirim sistemi, karaciğer, safra kesesi, pankreas ve otonom sinir sistemini etkiler   VİŞNE SUYU Ateşli hastalıklara karşı güçlü bir silah olan vişnede A vitamini ve potasyum bulunur  Ateşi düşürüp susuzluğu gideren vişne suyu, ateşli  hastalıklardan sonra asitleşen kanı temizlemeye de yardımcı olur  Susuzluğu giderdiği gibi, vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasında  da etkin rol oynar  Mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasını  sağlar   Ayrıca, diyareyi keser ve idrar söktürücü özelliği vardır  KAYISI SUYU Grip ve soğuk algınlığına karşı bir başka silahımız olan kayısı, içerdiği A, B3 (Niasin) vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir kansızlığa iyi gelir, kan yapımına yardımcı olur ve sinirleri gevşetip uyku getirir  İçerdiği kalsiyum ve  magnezyum sayesinde kemik erimesinin önlenmesine faydalıdır  Kayısı,  doğal lif açısından çok zengin bir meyvedir  Lifli bir meyve olduğundan  bağırsakları korur ve pekliğe iyi gelir  Kayısıda bulunan betakaroten  ise, kanserin, özellikle akciğer kanserinin, kalp hastalıklarının ve  kataraktın önlenmesine yardımcı olur  ŞEFTALİ SUYU Şeftali içerdiği A, B3 (Niasin) ve C vitaminleriyle, folik asit, betakaroten, potasyum ile gribe karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir  Vücutta A vitamini oluşturan temel madde olan betakaroten, şeftalide çok  zengin miktarda bulunur  Ayrıca antioksidan özelliği ile toksit  maddelerin vücuda vereceği zararları önler  Sinir sistemi üzerinde  olumlu etki yapar, uykusuzluğu giderir  Sindirim sistemini çalıştıp  hazmı kolaylaştıran şeftali aynı zamanda böbreklerin ve safra kesesinin  düzenli çalışmasını sağlar ve iyi bir idrar sökücüdür  DOMATES SUYU Domates içerdiği C ve E vitaminleri, potasyum ve diğer mineralleri ile, insan sağlığı için oldukça yararlı bir sebzedir  Domates suyunda bol miktarda  bulunan C vitamini ve bir antioksidan olan likopen, grip virüsüne karşı  bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu grip ve nezleden korur  Ayrıca  likopen vücudu kalp hastalıklarına karşı koruyan bir maddedir  Hazmı  kolaylaştırıcı ve vücudun su tutmasını önleyici özelliğe sahiptir  Kan  basıncının düşürülmesinde de etkilidir  Bir bardak domates suyu ve bir  adet çiğ yumurta ile hazırlanan karışım fazla miktarda sistein içerir ve  zararlı maddelerin vücuttan atılmasını hızlandırır   ------------------------------------------------------------------------------------ Dördüncü Çakra(Kalp Çakrası) : Timus bezine bağlıdır, kalp, göğüs, kan ve dolaşım sistemini etkiler  Timusu uyarmanın üç basit yolu var: Timusu uyarmanın birinci yolu gülmek   Yani gerçek, içten, sıcak bir gülüş, bir kahkaha  Her gülündüğünde timus bezi aktive oluyor   Her aktive olduğunda bedenimize kimyasal dalgalar göndererek kendimizi iyi hissetmemizi sağlıyor   1993 yılında California Üniversitesi’ nde Dr  Paul Ekman tarafından yapılan  araştırmada gülmenin timusu ve beynin değişik haz bölgeleriyle  bağlantısı olan kasları harekete geçirdiği ve insanda haz duygusu  yarattığı kanıtlanmış   Timusu uyarmanın ikinci yolu iki parmakla timusun üzerine gelen noktaya vurulması, yani elle uyarmak   Timusu uyarmanın üçüncü yolu ise dilin üst dişlerin arkasında damağa ve ağzın tavanına değdirilmesi  (Allah zikri bu bicimde yapılıyor) Dr  John Diamond ve ekibi dilin bu pozisyona getirilmesi ile sol ve sağ beyin küresi arasında denge oluşmasını sağladığını tespit etmiş   Bu da insanin daha iyi düşünmesi ve kendini daha iyi hissetmesine yardımcı oluyor   Önemli olan; Hayatta en çok şeye sahip olmak değil,en az şeye ihtiyaç duymaktır  -------------------------------------------------------------------------------------- Beşinci Çakra(Boğaz Çakrası) : Tiroid bezine bağlıdır, duygu ve düşüncelerimiz boğaz çakrası yardımıyla rahatça ifade edilir   Tiroid hormonları, vücudun bütün metabolik faaliyetlerini, ısı ayarını, oksijen kullanımını , büyüme ve gelişmeyi kontrol ederler  İyot tiroid bezinin görevini yerine getirmesi için gereklidir  İyot vücuda su ve gıdalarla alınır  Altıncı Çakra(Üçüncü Göz) : Tüm varoluşun sezgisel kavrayışı burada olur   Polen insanlarda SİNİRLİLİĞİ ORTADAN KALDIRIR  İnsanı rahatlatır Ayrıca Polen  bütün B vitaminleri kompleksidir  Dr  Raymond Dextreit, düşünsel  yorgunluk ve yaşamın bozuk düzeni nedeniyle sinirleri zayıflamış, güçsüz  kalmış kimselerin, günde yedikleri 2 kaşık polen sayesinde sağlık ve  sakinlik bulacaklarını yazmıştır  “Polen, hayatın sırrı olan RNA ve DNA  doludur  Uzun zamanlı hafıza, kromozonların yapısına giren RNA’ ya  bağlıdır  RNA’sız beyin taşıyan insan, kendi adını bile hatırlayamaz  Polen ZEKA’yıda arttırmaktadır “BEYİN YORGUNLUĞU ve AŞIRI SİNİRLİLİĞİN  çok görüldüğü entellektüel hastalarda, miyokard enfaktüsü ve kalbin  KRONER DAMARLARININ TIKANMASI’nda polen sayesinde şaşırtıcı iyileşmeler  görülüyor taze polenin faydaları1  Polen kansız insanlar için faydalıdır  A1yuvar sayısını %25-30, hemoglobini % 15 oranında yükseltir  2  Polen içerdiği antibiyotiklerle en inatçı bağırsak iltihaplarını iyileştirir  3  Polen vücudumuzu zinde tutar  4  Sporda yüksek performans sağlar  5  Aşırı yorgunluk ve stresten kaynaklanan cinsel isteksizliği giderir  6  Kabızlık ve bağırsaktaki tıkanmaları ortadan kaldırır  7  İnsanlardaki aşırı sinirliliği ortadan kaldırır  İnsanı rahatlatır  8 İnatçı ishalleri tedavi eder  9  Polen kabızlığı önleyerek hemoroidi iyileştirir,  10  Görme üzerindeki etkisi büyüktür  Birçok olaylarda görme yeteneğini artırdığı saptanmıştır  11  Polenin saç sayısını artırdığı ve saçın dökülmesini önlediği tespit edilmiştir  12  Polen prostat hastalarında iyileştirici etki yapar  13  Polen gelişmeyi ve büyümeyi hızlandırır  14  Polen kılcal damarları etkileyerek fazla kanamaya engel olur  Kalp kasının çalışmasını güçlendirir  15  Polen hücre yenileyicidir  Kanser tedavisinde destekleyicidir  16  Yüksek tansiyon ve soğuk algınlığında etkilidir  17  Son yıllarda hayvancılıkta yarış atlarının, balıkların, iyi ötmeyen  kafes kuşlarının, civciv ve tavukların aktivitesinin, verimliliğinin,  hızlı gelişmesinin ve sindirim kolaylığının sağlanmasında  kullanılmaktadır  18  Polen  düşünme yeteneğini artırır  19  Kısa sürede kişileri enerji ve canlılığa kavuşturur  20  Deri göz kapağı iltihaplarını önler  21  Sinerjik etki ile vücut dayanıklılığını artırır ve enerji verir  22  Hastalıktan kalkanları kısa sürede eski enerji ve canlılığa kavuşturur  23  Acıktıkça polen yenilerek desteklenen diyetlerle çok rahat kilo verilebilir  24  Yemekten yarım saat önce alınan polen, alınan gıdalardan tam faydalanmayı sağlar ve kilo aldırır Yedinci Çakra(Tepe Çakrası) : Benliğimizin saf oluşunu, sınırsız bilinci burada hissedebiliriz   Yaşam enerjisi fiziksel bedene, Çakra, Nadi ve Meridyenler vasıtası ile akar  Yaşam enerjisi vücuttaki organları ve hücreleri besler  Çakralarda  blokajlar oluşup akış kesildiği zaman bedendeki salgı bezleri ve onlara  bağlı organlar, fonksiyonlarını tam olarak yapamazlar ve fiziksel  bedenimizde hastalıklar oluşmaya başlar  Kızılcık; Kızılcık, sonbaharın habercisi olan bir meyvedir  Eylül ve ekim aylarında  meyvelerini verir, havalar iyice soğuduğunda ise sessizce yapraklarını  dökerek tohuma çekilir  Karadeniz'de ve İstanbul'un Karadeniz'e yakın  yamaçlarında kızılcık bol miktarda yetişir  Ağustos sonunda açan  çiçekleri sarı, meyvesi ise koyu kırmızı renktedir  Tadı ekşi ve  mayhoştur  Yararları saymakla bitmez! Meyvesi, yaprağı, ağacının kökü,  gövdesi, kabuğu tümüyle şifalıdır  Bu köşeye neden konu olduğunu soracak  olursanız, kızılcık en önde gelen anti- aging gıdalardan biri olduğu  için, dikkatinizi çekmek istedim  * Antioksidan etkisi: Kızılcıkta bol  miktarda flavanoid (izoflavon), karotinoid ve müthiş bir antioksidan  olan melatonin bulunur  * Flavonoidler (İzoflavonlar): Tüm narenciyelerde, üzüm çekirdeğinde, kırmızı şarapta, yeşil çayda, elmada, soya fasulyesinde ve soğanda bulunan övmekle bitiremediğimiz en önemli madde flavonoid'dir  Şu an bilinen 4000 çeşit flavonoid var  Bunlar  vücut direncini artırır, hastalıklardan korunmamızı ve onlarla baş  etmemizi sağlarlar  Vücudumuzdaki iltihaplanmayı önleyen, alerjileri  azaltan, kan damarlarını güçlendiren muhteşem antioksidanlardır  Ateşli  hastalıklarda ve menapozdaki ateş basmalarında çok rahatlatırlar  * Karotinoidler: Kırmızı, turuncu, sarı meyvelerin ve koyu yeşil sebzelerin yararları ve canlı renkleri karotinoidlerden gelir  Bildiğimiz en ünlü karotinoid domatesteki likopendir  Günümüzde  keşfedilmiş olan 600 çeşit karotinoid var  Bunların hepsi antioksidan  etkileriyle tanınırlar  Bağışıklık sistemini güçlendirirler,  hastalıklarla savaşırlar, retinayı koruyarak görüşümüzün berrak olmasını  sağlarlar  Kalp hastalıklarını, prostat ve akciğer kanserlerini  önlerler  (Saygılar) (Alıntıdır) (Sevgimle kalın) | 
|   | 
|  | 
|  |