İ- Doser'ın Zararları Hakkında |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İ- Doser'ın Zararları HakkındaMerhaba, Son 3 - 4 aydır her gün çeşitli dozlar dinliyorum Dozu dinleme sayısı arttıkça bünye alışıyor ve doz etki ediyor bunda tamamız Yalnız hala I - Doser'ın bağımlılık yapmasından ziyade, daha büyük zararları var mı ondan şüpheliyim Yani bu sesler sürekli dinlendiğinde beyin artık bu dozların yokluğunda etkisiz ve zayıf düşebilir mi? Veya beyine hasar verebilir mi (duyu organlarında körelme, iç organ faaliyetlerinde bozukluk, bezlerde ki salgıların azalış/artış düzensizliği, unutkanlık vs) Öyle ya madem beyine zorlayıcı komutlar veriyor o zaman bu faaliyetleri gerçekleştirmesini de engelleyebilir mi? Bu konuda gerçekten bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen yorum yapsınlar 3 - 4 ay bir sorun yaşamamış olmama rağmen (vardır, belki de ben bilmiyorumdur) yine de şüphelerim var Bu arada bir arkadaşımın tavsiyesine göre bu dozlar 317 kb/sn hızda dinlenmesi gerekiyormuş Diğer türlüsü; ses kalitesi azalacağından dolayı kulaktaki duyu nöronlarına zarar verebilirmiş Teşekkürler |
08-20-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İ- Doser'ın Zararları HakkındaŞunu büyükler söyler bilirsin, kulaklıkla müzik dinleme sağır olursun derler hep Kısa vadede olmasa da, uzun vadede doğru aslında bu Kulaklıkla dinlediğimizde sadece i-doser değil, ne dinlersek dinleyelim kulakta minicik de olsa tahribata sebep oluyor Ama i-doser hakkında şunu düşünüyorum Frekanslar sürekli değişkenlik gösterdiği, ses dalgaları çok hızlı değiştiği için bence kulağa diğer seslerden daha çok zarar veriyor Bunun bilimsel bir kanıtı yok ama bence öyle Ayrıca beynin frekansını da etkilediği için hormonlarda az da olsa azalma ve artmalara sebebiyet verebilir Bağımlılık yaptığını şahsen düşünmüyorum |
08-20-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İ- Doser'ın Zararları HakkındaKhantura Nickli Üyeden Alıntı Şunu büyükler söyler bilirsin, kulaklıkla müzik dinleme sağır olursun derler hep Kısa vadede olmasa da, uzun vadede doğru aslında bu Kulaklıkla dinlediğimizde sadece i-doser değil, ne dinlersek dinleyelim kulakta minicik de olsa tahribata sebep oluyor Ama i-doser hakkında şunu düşünüyorum Frekanslar sürekli değişkenlik gösterdiği, ses dalgaları çok hızlı değiştiği için bence kulağa diğer seslerden daha çok zarar veriyor Bunun bilimsel bir kanıtı yok ama bence öyle Ayrıca beynin frekansını da etkilediği için hormonlarda az da olsa azalma ve artmalara sebebiyet verebilir Bağımlılık yaptığını şahsen düşünmüyorum Hemen hemen aynı düşünüyoruz Umarım diğer arkadaşlarda deneyimlerini paylaşırlar Eğer zararını gören varsa dozları kullanmayı bırakacağım |
|