Meditasyonun Yararları |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meditasyonun YararlarıDüzenli olarak meditasyon yapmanın bir çok faydası vardırGenelde meditasyonun faydaları kişiden kişiye değişmektedirAncak genel bazı faydalarından söz edebiliriz Düzenli olarak meditasyon yapan insanlar stresten korunurlar Daha sakin ve daha huzurlu olurlar Meditasyon ruhsal gücü arttırır Yeteneklerimizi daha verimli kullanamızı sağlar Düzenli meditasyon kişinin farkındalığını arttırır, kafasındaki sorulara zorlanmadan cevap bulmasını sağlar Düzenli meditasyon yüksek benlikle bağlantı kurulmasını sağlar Meditasyon ile kendi iç dünyasıyla bağlantı kuran insan kendini tanır ve sorunlarının kaynağını kendi iç dünyasında bularak çözümler Meditasyon çok dinlendirici bir disiplindir 20 dakika tam alfa pozisiyonunda kalmanın 4 saatlik uykuya eş değerde dinlenme sağlandığı bilinmektedir Meditasyon kişinin hayat amacını, yolunu ve karşısına çıkan sorunların anlamlarını keşfetmesini sağlar Meditasyon kin,nefret,öfke gibi zararlı duygulardan kurtulmaya yardım eder Meditasyon bir çok amaç için yapılabilir Etkili imgelemelerle yapılan meditasyonlar kişinin maddi dünyada da amaçlarına daha rahat ulaşmasını sağlar Meditasyonun bir çok faydası vardır, bunların hepsini sıralamak zordur ancak yaşamımızda genel olarak bir uyum ve denge getirmesi belki de en önemli faydalarından biridir Berna Özcan Demir |
Meditasyonun Yararları |
08-20-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meditasyonun YararlarıMeditasyonun faydaları saymakla bitmez doğru Peki neden bir çok insan meditasyondan kaçar diye bir soru gelir insanların aklına Bu kadar faydalı şey bir hap olsaydı alırdın bir bardak suyunu içerdin değil mi? Ama hayır bu bir zaman meselesidir zamanını ayırmalısın kendine Durup da sormalısın, hayatım 20dk lık boş boş oturmayı hak ediyor mu diye Bana göre cevabı değil 20dk saatler gereksede oturup herşeyi toplamak çok önemlidir Bana biri kalkıp dese ki bu adam her gün meditasyon yapıyor ama herşeye çok çabuk parlıyor Ben de derim ki onun yaptığı şey meditasyon değildir sadece oturmaktır Zor mudur peki meditasyon? kesinlikle hayır, ancak senelerce hiç durmadan çalışan bir beyine bir anda dur alfa ya geç derseniz bunu başaramaz Alışma sürecine ihtiyacı vardır o beyinin Ben bütün arkadaşlarıma derim meditasyon yapın diye Örnek olarak bi arkadaşım sıkılıyorum diye mesaj atar ben de otur o zmn meditasyon yap derim Tabi böle diyince dalga geçiyormuşum gibi oluyor ama arka arkaya yapınca ciddiye alınıo |
|