|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
fizki, hipnoz, olmalıdır, ortamın, uygulanacak, şartları |
![]() |
Hipnoz Uygulanacak Ortamın Fizki Şartları Nasıl Olmalıdır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hipnoz Uygulanacak Ortamın Fizki Şartları Nasıl Olmalıdır?Bu konuda çok çeşitli görüşler vardır ![]() ![]() ![]() Bazı hipnotistler de fiziki koşulların hiçbir öneminin olmadığını ve kişi istediği takdirde her koşulda ve her yerde transa girebileceğini söylerler ![]() Bazı hipnotistlere göre suje çok rahat bir koltukta yarı uzanır biçimde oturmalı ya da derin transa girdiyse tamamen yatırılmalıdır ![]() Bazı hipnotistlere göre kişi ayakta da hipnotize edilebilir, oturmasının ya da uzanmasının bir önemi yoktur ![]() Bazı hipnotistler hipnoz seansı sırasında müzik kullanılmasının yararlı olduğunu düşünür, bazılarına göre buna gerek yoktur ![]() Benim görüşüm ise eğer kişi çok istiyorsa her yerde ve her koşulda hipnoza alınabilir ![]() ![]() Kişi ayakta ya da oturarak hipnoza alınabilse de benim tercihim kişinin rahat bir koltuğa oturması ve transı derinleştiğinde koltuğun tamamen yatırılması şeklindedir ![]() ![]() Hipnoz sırasında müzik kullanmanın olumlu ya da olumsuz bir etki yarattığını görmedim ![]() ![]() ![]() ![]() Ortamın sessiz olması önemli olmakla beraber sürekli gelen rutin sesler (tarafikteki arabaların sesi gibi) transı etkilemez ![]() ![]() ![]() Ortamdaki ışık konusunda; özellikle ışığın sujenin gözüne direkt gelmemesi benim dikkat ettiğim bir konudur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|