Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
moreun, thomas, ütopyaı

Thomas More'un &Quot;Ütopya&Quot;'Sı

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Thomas More'un &Quot;Ütopya&Quot;'Sı

More(1478-1535)'un "Ütopya"adlı eseri,erdem ve eşitlik temelinde dayalı bir ortak yaşam düşüncesinden doğmuşturPlaton'un "Devlet"'inden etkilenmiş olan More'un şu cümlelerinden yarattığı ütopyaya verdiği önemi görmek mümkündürÜtopya Devleti'nin bir çok özelliğini bizim şehrimizde görmek isterdim:"Bir umuttan çok dilektir bu"

More'un idel devleti,sırf yurttaşlarının mutluluğunu sağlamak amacıyla boşanmadan,hastalarla hastenelerin durumuna kadat tüm pratik sorunlar ve yaşamın tüm ayrıntılarıyla ilgilenir ve bundan etraflıca düzenlerÜtopyasında More,herkesin eşit olduğu sınıfsız bir toplum tasarlar

More da Platon gibi kadınlarla erkekleri aynı yaradılışta kabul edip her ikisininde aynı eğitimin olanakların verilmesini ileri sürerMore'un devleti bir adada kurulmuştur ve 54 büyük kentten oluşmuşturHer kent altı bin aileden,her aile de yirmi kişiden oluşur ve ailelerin en yaşlı kişiler yönetirEvlilik serbesttir,özel mülkiyetin,aşırı zenginlik ve lüksün olmadığı için ekonomi takasa dayalıdır,ayrıca günde 6 saat çalışılmakta ve en ağır işleri köleler yapmaktadır(Her ailede 2 kölenin bulunması zorunludur)

Yazıya Geçiren
wwwspatyomcom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com