![]() |
Kitaplarda Bıraktığımız Bilgelikler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kitaplarda Bıraktığımız Bilgelikler- Benim hayatımın sorunu, gördüğüm şey ile görmek istediğim şeyi hep karıştırmış olmam ![]() ![]() ![]() - İnsanın düşlerini gerçekleştirmesine engel olan iki şey olduğunu anlamıştı: Birincisi, düşlerin zaten asla gerçekleşemeyeceği inancıydı, ikincisi de kader çizgisinin ansızın tersine dönmesiyle bu düşlerin ansızın, en beklenmedik anda gerçekleşebilir olması ![]() ![]() ( Paulo Coelho - Şeytan ve Genç Kadın ) - Akmayan göz yaşları kalpte birikirler,zamanla kabuk tutarlar ve kirecin çamaşır makinesini tıkaması gibi kalbi tıkayıp felç ederler ![]() ( Susanna Tamaro- Yüreğinin Götürdüğü Yere Git) - Güneş iyidir, çünkü bedenimize yararlıdır; akıllı olduğu için her sabah yeniden çıkar ![]() ![]() ( Umberto ECO- Foucault Sarkacı ) - İnsanların basitliği, günlük yaşamlarının değişmeyen yalınlığında gizlidir ![]() ![]() ( Dostoyevski –Budala ) -İnsan denilen/ler/ karar/lar/ verir/ler/ ve bu karar/lar/ı kanıtlamaya çalışır/lar/ '' (Sartre ) - Öyle kolay sanat değildir uyumak,onun uğruna bütün gün uyanık durmak gerek ![]() ![]() - Bana kendi uydurduğun bir yalan söyle, gel seni alnından öpeyim’ der atasözü ![]() ![]() ![]() - İyi yürekli akılsız bir aptal, kötü yürekli akıllı aptallar kadar mutsuzdur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Dostoyevski - Budala ) - - Yaşıyorum, dedi delikanlıya, aysız ve kamp ateşsiz bir gece, hurma yerken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( Paulo Coelho - Simyacı ) |
![]() |
![]() |
|