İğrenç Böceklerin Koynunda |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İğrenç Böceklerin Koynunda"Sevgilim doğruyu söylediğine yemin ederse, ona inanırım Yalan söylediğini bildiğim halde "Bu ihtiyaçtır ![]() ![]() Yalanı doğru yaparsın,yaşamında bir " doğru "olmasını istersin![]() Bir sevgi yansıması gördüğünde yalan da,doğruda eşittir Yalan ve doğrular akla,sevgi ruha seslenir![]() ![]() Akıl her zaman unutur,ruh asla![]() ![]() *** " Yağmuru sevdiğini söylüyorsun; ama yağmur yağınca şemsiyeni açıyorsun Güneşi sevdiğini söylüyorsun; ama güneş çıkınca gölgeye kaçıyorsun Rüzgarı sevdiğini söylüyorsun; ama rüzgar çıkınca pencereni örtüyorsun İşte bundan korkuyorum; çünkü beni de sevdiğini söylüyorsun!… " Kelimeler öyle çeşitle fısıldarki "seviyorum" derken,aklın "seviyor seni" der ![]() ![]() ama ruhuna ulaşmaz o fısıltı,bir notaya dönüşmez![]() ![]() Bir orkestranın vurmalı çalgıları gibi atmaz yüreğin![]() ![]() Boğazında düğümlenir kalır![]() ![]() Şemsiyeyi açarsın,gölgeye kaçarsın yada pencereyi örtersin fayda etmezse kaçarsın boğazında düğümlenenden![]() ![]() ![]() *** " yıldızları süpürürsün , farkında olmadan güneş kucağındadır, bilemezsin bir çocuk gözlerine bakar arkan dönüktür yüreğinde kuruludur orkestra , duymazsın koca bir sevdadır yaşamakta olduğun , anlamazsın uçar gider , koşsan da tutamazsın " Esip,gürlersin ![]() ![]() Senin hükmün sona erene kadar![]() ![]() Son kullanma tarihi geldiğinde her ilaç çöpe atılır![]() ![]() Hükmün süresince arkanda duran küçük çocuğun gözlerine arada bir bak![]() ![]() Sana anlatacakları vardır,çöpe atılmadan önce![]() ![]() *** " Yas tutmaya kalkışma ecel beni aldı mı, Nobran ve mendebur çan bildirdi mi bir kere Bu iğrenç yeryüzünden kaçıp sığındığımı Bana koynunu açan en iğrenç böceklere ![]() Bunları okuyunca yazanı anma derim; Çünkü öyle sonsuzca seviyorum ki seni Tatlı anılarında unutulmak isterim Acı çektirecekse sana düşünmek beni " Susarsın,için ağlarken ![]() ![]() Buğulanır gözlerin,ruhunda kalanlar içinde bir orkestra eşliğinde çalarken![]() ![]() Bitmeyen senfoni olur bazan,yok olmuşun ruhta kalıntıları![]() ![]() Çalar durur,yer sınır tanımaz![]() ![]() ![]() ********* ( Batuhan Uçarel'in William Shakespeare'in söz ve sonatları üzerine yaptığı çalışmadan kısmi alıntıdır ) |
|
|
|