Adem Ve Havva (Sufi Yaklaşım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Adem Ve Havva (Sufi Yaklaşım)Kemal Gökdoğan'ın sitesinde rastlamıştım aşağıdaki yazıya ![]() Yaradılışın ve mananın güzel bir özeti olarak algılamıştım Cinlerin itirafları ile ilgili yazı için tekrar uğradığımda yeniden okudum Yine,yeni,yeniden vurdu beni Buyrun;" Hz Âdem ve Hz Havva ismi ile bize tanıtılan kişilerin kimlik kartları yoktu, fakat “ hilafet kimlikleri” vardı Irkları ve milliyetleri yoktu fakat tüm ırkları ve milliyetleri özlerinde toplamışlardı Ana dilleri ve ulusal kültürleri yoktu fakat varlığın hakikat bilgisini (esmâ boyutunu) meleklerden daha üstün olarak idrak ediyorlardı![]() Tüm insanlar hâlâ Âdemler ve Havvâlar’dır Zaman içinde “her an yeni bir görünüş” tezgâhında dokunan kılık ve kıyafetlerle, iç ve dış değerlerle sürekli örtünmektedirler![]() Kat kat örtülere rağmen Âdemler ve Havvâlar hâlâ; Sonsuz boyut örtülerinde “boyutsuz”dur ![]() Sonsuz isimler örtülerinde “isimsiz”dir ![]() Sonsuz özellikler örtülerinde “özelliksiz”dir ![]() İpek ve pamuk kıyafet örtüleri altında “yalın beden”dir ![]() Beden örtüsü altında “ruh”tur ![]() Ruh örtüsü altında “sâfi yokluk”tur ![]() Yokluk örtüsü altında “tek varlık”tır ![]() Tek varlık örtüsü altında hiçbir zaman “kimliği ve kimlik kartı olmayan”… Ve “her isim ve kimlik örtüsünde” hâlâ “kendisinin örtüsüz gerçeğini arayan”dır "Okuyunca insan kimliksiz olmak istiyor Selam olsun kimliksizlere![]() |
|
|
|