Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akçaabat, ambarcık, ilköğretim, okulu, trabzon

Ambarcık İlköğretim Okulu Akçaabat Trabzon

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ambarcık İlköğretim Okulu Akçaabat Trabzon

Akçaabat Ambarcık İlköğretim Okulu - Ambarcık İlköğretim Okulu Hakkında - Ambarcık İlköğretim Okulu Tanıtımı - Ambarcık İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Ambarcık İlköğretim Okulu Resimleri

Ambarcık İlköğretim Okulu Trabzon Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Ambarcık İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Ambarcık İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Ambarcık İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Ambarcık İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: AMBARCIK İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Ambarcik llköğretim Okulu
Telefon Numarası: 4622587163

TARİHÇEMİZ

Ambarcık Köyünde 1962 yılına kadar okul yoktu , okumak isteyen öğrenciler çevre köylerdeki okullarda ( Hozeysa-Akpınar, Horovi-Aykut, Mucura-Doğanköy) okuyorlardı Okuyanların sayısı çok azdı Kız öğrenci hiç yoktu

1961 yılında köy muhtarı, Ahmet ÜÇÜNCÜ girişimlerde bulunmuş, MEB'lığı köyümüze okul yapılması için karar almış Okul binası için 2298 metrekare arsa temin edilmiş Arsa bedelini köylüler karşılamış Okul, iki derslikli ve bir lojman olarak 1962 yılında bitirilmiş İnşaat malzemesi, köyde yol olmadığı için, Pazarcık'tan hayvanların sırtında taşınmıştır

1962-1963 Eğitim öğretim yılında 172 öğrenci ve bir öğretmen (Alaattin BULUT) ile hizmete açılmıştır İlk yıllarda kız öğrenci çok azdı Sonraki yıllarda yapılan çalışmalarla kız öğrenciler okula alınmış, sayıları her geçen yıl artarak, şimdi köydeki okul çağındaki tüm kızlar okula gelmektedir

1992 yılında okul bahçesine, ( derslikli yeni bir okul yaptırılmış Köy muhtarı Ali ÇOLAK, köy katkı payı yatırmış, okul yeni binaya taşınmış 1997-1998 Eğitim-öğretim yılında 6 sınıfları açarak, N Saral YAYLA müdürlüğünde "AMBARCIK İLKÖĞRETİM OKULU" olarak hizmet vermeye başlamıştır Eski okul binası yıkılmıştır Okulun, personel ve fiziki yönden bir çok sıkıntıları olmuş, öğrenci sayısı azalmaya başlamış 19 MART 1998 tarihinde, Orta alan İlköğretim Okulu öğretmeni Muzaffer ÇOLAK, geçici görevle, okul müdürü olarak görevlendirilmiştirİki aylık bir süreyle köy muhtarlığını da yürütmüştür velilerle, köy halkı ve köy muhtarı ile ilişkiler geliştirilerek, Akçaabat Kaymakamı Cafer YILDIZ ve ilgili amirlerin de desteği alınarak, okulun sorunları çözülmeye başlanmıştır Okul bahçesinin çevresi sarılmış, bahçeye 60x2m taş duvar, 1040metre kare alan beton dökülmüş, okulun dışı yeniden sıvanmıştır Bahçeye voleybol sahası düzenlenmiş, okulun içi boyanmış , su ihtiyacı kısmi karşılanmış, okula bir temizlikçi görevlendirilmiştir Köy muhtarı Salih ÇOLAK'ın katkıları büyüktürHalen okulumuzun branş öğretmeni açığı vardır Okulumuz ilk mezunlarını 1999-2000 eğitim-öğretim yılında vermiştir

VİZYONUMUZ-MİSYONUMUZ

Eğitim kurumumuzda " Biz bir aileyiz" anlayışıyla katılımcı, paylaşımcı ve evrensel değerlere sahip, her türlü yeniliklere açık, çağdaş, kaliteli, çevresinde sürekli lider bir eğitim kurumu olmak Teknolojik geli?melerden haberdan, bilgi-iletişim çağının gerekliliğine uygun ve geçmiş ve gelecekle bütünleşmiş, akılcı, anlayışlı ve Vatanını, bayrağını, milletini seven gençler yetiştirmektir

Bizler tüm öğrencilerimizi Atatürk ilke ve inkılaplarını rehber edinen, demokratik anlayışla benimseyen, çağdaş eğitim teknolojilerinden yararlanarak bilgi ve becerilerle donatılmış, bilgiyi üreten, kullanan, dünyadaki gelişmeleri takip eden, ulusal çıkarlarını koruyan ve ülke hizmetlerine sunan performansı yüksek bireyler yetiştirmek için varız

Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com