Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akçaabat, ilköğretim, kaleönü, köse, murat, okulu, trabzon

Kaleönü Murat Köse İlköğretim Okulu Akçaabat Trabzon

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kaleönü Murat Köse İlköğretim Okulu Akçaabat Trabzon

Akçaabat Kaleönü Murat Köse İlköğretim Okulu - Kaleönü Murat Köse İlköğretim Okulu Hakkında - Kaleönü Murat Köse İlköğretim Okulu Tanıtımı - Kaleönü Murat Köse İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Kaleönü Murat Köse İlköğretim Okulu Resimleri

Kaleönü Murat Köse İlköğretim Okulu Trabzon Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur

Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Kaleönü Murat Köse İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Kaleönü Murat Köse İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Kaleönü Murat Köse İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Kaleönü Murat Köse İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: KALEÖNÜ MURAT KÖSE İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Kaleönü Köyü
Telefon Numarası: 4622558370

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1995 yılında, köyümüz insanı olan ve halen Çanakkale ili, Çan ilçesinde hayatını devam ettiren, 1990 yılı Kırkpınar ağası, işadamı Murat KÖSE tarafından yapılmıştır

İlk öğrencilerini 1995-1996 öğretim yılında alarak eğitim-öğretime başlamıştırİlk etapta 3 derslikli olarak yapılmıştırAçılışından bir yıl sonra, şiddetli rüzgar nedeniyle çatısı uçmuş ve çevrede çatısız okul olarak anılmaya başlamıştır

1998-1999 yılında köyümüzde bulunan diğer iki okulla aynı çatı altında birleştirilmiş ve Kaleönü İlköğretim Okulu Müdürlüğü bünyesinde B Blok olarak hizmete iki öğretim yılı devam etmiştirSekiz yıllık zorunlu İlköğretim Kanunun çıkmasıyla, köyümüzde ikinci kademesi olacak olan merkez okul olarak planlaması yapılmıştır1998-1999 öğretim yılında Kaleönü İlköğretim Okulu Müdürlüğü bünyesinde, 6sınıfı ilk defa teşekkül etmiştirBu öğretim yılında birinci kademede, birleştirilmiş sınıf uygulamasına devam edilerek, birinci kademede 1sınıf, 2-3sınıf, 4-5 sınıf olmak üzere 3 sınıf, ikinci kademede ise 6 sınıf olmak üzere eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür

Ağustos 2000 yılında, Kaleönü köyündeki 3 okul Kaleönü İlköğretim Okulu bünyesinden ayrılarak, tekrar bağımsız birer okul, müdürlük haline dönüştürülmüştürOkulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni Hüseyin DURGUTER Müdür Vekili olarak görevlendirilmiştir

Bu tarihte okulun sekiz yıllık İlköğretime gerek fiziki gerekse öğretmen ve kadro olarak hazır olmadığı tesbit edilerek Okul Müdürlüğü tarafından bu eksikliklerin acilen giderilmesi için bir proğram hazırlanmıştırMurat KÖSE beyefendinin katkılarıyla, 2000 yılının sonlarında okulun ikinci kat inşaatına başlanmıştır2001 yılı mayıs ayında bitirilmiştirBu öğretim yılında okulda, sınıf yetersizliğinden dolayı ikili öğretim yapılmıştırOkul sekiz sınıfı olan bir okula dönüştürülmüştürAynı yıl içinde çevre düzenlemesi yapılarak, okul bahçesinin tamamı betonlanmış, bahçe çevresi tel örgülerle çevrilmiştirOkulumuz, ilkokul tip projeye göre yapıldığından, fiziki yetmezliği sözkonusu olmuşturMahalli imkanlarla ve o zamanki köy muhtarı sayın Muzaffer GÜNER beyin katkılarıyla, ana bina dışına okulun kuzey cephesine, WC,Lavabo yapılmıştır

2001-2002 öğretim yılında, Norm Kadro Yönetmeliğine istinaden, eğitim öğretim faaliyetlerinde en büyük kabus olan ve birçok olumsuzlukları bulunan birleştirilmiş sınıf uygulamasından kurtulunmuş ve 1kademe sınıfları müstakil sınıflar haline dönüştürülmüştürSınıf öğretmeni kadrosu alınmış ve hemen atamalar gerçekleştirilmiştirBu öğretim yılında 8sınıf öğrencilerimizden 2 tanesi, okulumuz kısacık tarihinde Anadolu Liselerini kazanan ilk öğrenciler olmuştur

2003-2004 öğretim yılında, okulumuza kalorifer tesisatı yapılmıştır2004 Mart ayında kullanılmaya başlanmıştır2004 yılının Nisan ayında okul öğretmenlerinin servis aracı kaza geçirmiş ve bütün öğretmenler çeşitli yerlerinden yaralanmışlardırGeriye kalan 25 aylık eğitim-öğretim faaliyetleri, ilçe milli eğitim Müdürünün çabasıyla,hemen yeni öğretmenler temin edilerek, hiçbir inkıtaya meydan verilmeden devam ettirilmiştir
2007 yılı sonunda ek bina inşaatı tamamlanmıştır Okulumuza BilişimTeknolojileri Sınıfı, Fen Laboratuarı, Kütüphane, Anasınıfı, Çok Amaçlı Salon bölümleri kazandırılmıştır
2007- 2008 eğitim-öğretim yılı olan bu yılda, Kaleönü Murat Köse İlköğretim Okulu, Kaleönü köyünün diğer iki okulundan 5 araçla taşıması yapılan öğrencilerle birlikte, toplam 106 öğrenci, 1 müdür,1 müdür yardımcısı 9 branş öğretmeni, 5 sınıf öğretmeni, 1 Anasınıfı öğtermeni ve 1 hizmetli kadrosuyla eğitim-öğretime devam etmektedir

mebk12tr/

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com