08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alparslan İlköğretim Okulu Çankaya Ankara
Alparslan İlköğretim Okulu Hakkında - Alparslan İlköğretim Okulu Tanıtım - Alparslan İlköğretim Okulu Resimleri - Alparslan İlköğretim Okulu İletişim

TARİHÇE
ALPASLAN (1029 ya da 1033-1072) Selçuk Sultanlarının İkinci ve Malazgirt Zaferi ile Anadolu�ya Kapı açan � Türklerin yurdu haline getiren hükümdardı Asıl adı Mehmet 1063 de Selçuk Sultanı ilan edildi 1064 de Bizans üzerine yürüdü Gürcistan�ı aldı 1065 de Amuderya�nın ötelerine kadar uzanan bir kuzey seferinden sonra Türk Komutanlarından bazılarını Bizans üzerine yolladı Bunları karşılamak için yola çıkan Bizans İmparatoru ROMANOS D[OGENES Malatya�daki kuvvetlerinin yenildiğini ve Türklerin Konya�ya girdiğini duyunca geri döndü Alpaslan 1071 �de Bizans� in Malazgirt�i aldığını öğrenince Bizans üzerine yürüdü İmparatoru esir aldı Buna tarihte Malazgirt Savaşı denir Fakat ALPASLAN Bizans İmparatoruna dokunmadı ve onu serbest bıraktı 1072�de Maveraünnehir�de savaşırken yaralanarak öldü Yerine oğlu Melikşah geçti
Okulumuz bu ünlü Türk Kumandanının ismini almıştır
ALPASLAN İLKÖĞRETİM OKULU�NUN TARİHÇESİ
Okulumuz 30 Nisan 1962 yılında açılmıştır Okulumuz Çankaya İlçesi�nin Bahçelievler semtindedir Okulumuzun doğusunda Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, batısında 5 Sokak, kuzeyinde 4 Sokak, güneyinde 6 Cadde ile çevrilmiştir
Her gün ATAMIZIN karşısında O'nu seyretmekteyiz Bu sevgiyle ders işlemekteyiz Okulumuzun yetiştirdiği öğrenciler O'nun izinden gidecek,eserlerinin bekçisi olacaktır
Yeni okulumuz şu özelliklere sahiptir:
MEB 'in 960 öğrenci kapasiteli bir ilköğretim okuludur
� Bodrum + zemin + 3 kat olarak planlanmıştır Projede 32 derslik, 3 ana sınıfı, 2 laboratuar, 2 bilgisayar dersliği, resim ve müzik derslikleri, iş teknik atölyesi, rehberlik servisi, okul - aile birliği odası, idare odaları, kütüphane, kantin, beden eğitimi salonu mekanları bulunmaktadır
� Projede, değişik yaş grubundaki öğrenciler için farklı girişler ve merdivenler düzenlenmiştir
� Klasik üslupta tasarlanan yapının cepheleri, Selçukludan Osmanlıya ve günümüze kadar uzanan mimari anlayışı yansıtmaktadır
İLETİŞİM
Alpaslan İlköğretim Okulu Müdürlüğü
Gençlik cd 89 sokak No:12 Anıttepe /ANKARA
Tel:230 84 36
Fax: 232 05 59

Kaynak:web gov tr - okulweb meb gov tr/06/06/354328/index html
|
|
|