Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alparslan, ankara, çankaya, ilköğretim, okulu

Alparslan İlköğretim Okulu Çankaya Ankara

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alparslan İlköğretim Okulu Çankaya Ankara

Alparslan İlköğretim Okulu Hakkında - Alparslan İlköğretim Okulu Tanıtım - Alparslan İlköğretim Okulu Resimleri - Alparslan İlköğretim Okulu İletişim

TARİHÇE

ALPASLAN (1029 ya da 1033-1072) Selçuk Sultanlarının İkinci ve Malazgirt Zaferi ile Anadolu�ya Kapı açan � Türklerin yurdu haline getiren hükümdardı Asıl adı Mehmet 1063 de Selçuk Sultanı ilan edildi 1064 de Bizans üzerine yürüdü Gürcistan�ı aldı 1065 de Amuderya�nın ötelerine kadar uzanan bir kuzey seferinden sonra Türk Komutanlarından bazılarını Bizans üzerine yolladı Bunları karşılamak için yola çıkan Bizans İmparatoru ROMANOS D[OGENES Malatya�daki kuvvetlerinin yenildiğini ve Türklerin Konya�ya girdiğini duyunca geri döndü Alpaslan 1071 �de Bizans� in Malazgirt�i aldığını öğrenince Bizans üzerine yürüdü İmparatoru esir aldı Buna tarihte Malazgirt Savaşı denir Fakat ALPASLAN Bizans İmparatoruna dokunmadı ve onu serbest bıraktı 1072�de Maveraünnehir�de savaşırken yaralanarak öldü Yerine oğlu Melikşah geçti
Okulumuz bu ünlü Türk Kumandanının ismini almıştır

ALPASLAN İLKÖĞRETİM OKULU�NUN TARİHÇESİ

Okulumuz 30 Nisan 1962 yılında açılmıştır Okulumuz Çankaya İlçesi�nin Bahçelievler semtindedir Okulumuzun doğusunda Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, batısında 5 Sokak, kuzeyinde 4 Sokak, güneyinde 6 Cadde ile çevrilmiştir
Her gün ATAMIZIN karşısında O'nu seyretmekteyiz Bu sevgiyle ders işlemekteyiz Okulumuzun yetiştirdiği öğrenciler O'nun izinden gidecek,eserlerinin bekçisi olacaktır

Yeni okulumuz şu özelliklere sahiptir:

MEB 'in 960 öğrenci kapasiteli bir ilköğretim okuludur

� Bodrum + zemin + 3 kat olarak planlanmıştır Projede 32 derslik, 3 ana sınıfı, 2 laboratuar, 2 bilgisayar dersliği, resim ve müzik derslikleri, iş teknik atölyesi, rehberlik servisi, okul - aile birliği odası, idare odaları, kütüphane, kantin, beden eğitimi salonu mekanları bulunmaktadır

� Projede, değişik yaş grubundaki öğrenciler için farklı girişler ve merdivenler düzenlenmiştir

� Klasik üslupta tasarlanan yapının cepheleri, Selçukludan Osmanlıya ve günümüze kadar uzanan mimari anlayışı yansıtmaktadır

İLETİŞİM
Alpaslan İlköğretim Okulu Müdürlüğü
Gençlik cd89sokak No:12 Anıttepe /ANKARA
Tel:230 84 36
Fax: 232 05 59

Kaynak:webgovtr - okulwebmebgovtr/06/06/354328/indexhtml

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com