|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bornova, çalışlar, general, ilköğretim, izmir, izzettin, okulu |
![]() |
General İzzettin Çalışlar İlköğretim Okulu Bornova İzmir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() General İzzettin Çalışlar İlköğretim Okulu Bornova İzmirGeneral İzzettin Çalışlar İlköğretim Okulu Hakkında - General İzzettin Çalışlar İlköğretim Okulu Tanıtım - General İzzettin Çalışlar İlköğretim Okulu Resimleri - General İzzettin Çalışlar İlköğretim Okulu İletişim ![]() General İzzettin Çalışlar İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : Okulumuz 1968 yılında eğitim - öğretime başlamıştır ![]() ![]() Başlangıcında 5 sınıflı ilkokul olarak eğitim veriyordu ![]() 1997 - 1998 Ders yılından itibaren 8 yıllık ilköğretim Okulu olarak eğitim-öğretimine devam etektedir ![]() 2002 Yılında ana binaya ilave olarak6 derslikli bir bina daha hizmete girmiştir ![]() İki binada 11 derslik, idari bürolar, iş eğtimi atölyesi ve çok amaçlı salon vardır ![]() Öğretmen ve öğrencilerimizin eğitim - öğretim amacı ile kullanabilecekleri kesintisiz internet bağlantısı olan 15 adet bilgisayar mevcuttur ![]() Okulumuz Öğrencilerimizin fiziki aktivitelerine imkan tanıyan geniş bir bahçeye sahiptir ![]() ![]() ![]() Eğitim çağına girdiğinde İstanbul’a geldi ve orta öğrenimini askeri okulda yaptıktan sonra, 1901 yılında Mühendishane-i Berr-i Hümayun’a girip 1903’te de mezun oldu ![]() ![]() 1912-1913 yıllarında Balkan Savaşlarına kadar çeşitli birliklerde komutanlık yapan İzzettin Bey, savaş süresince Fatih Redif Tümeni ve 14 ![]() ![]() ![]() Yarbay Mustafa Kemal, 1 ![]() ![]() ![]() Çanakkale Savaşı’ndan sonra 16 ![]() ![]() ![]() 1920 yılında Muamelat-ı Zatiye emrine atandığında ise, yaklaşık bir yıl önce başlamış olan Milli Mücadele’ye katılmaya karar verip Anadolu’ya Yarbay rütbesiyle İstiklal Savaşı’na katılan İzzettin Bey, önce 20 ![]() ![]() ![]() ![]() 1921 yılında, albay rütbesiyle Sakarya Meydan Savaşı’nda 1 ![]() ![]() Savaş yıllarında son görev olarak da 1 ![]() ![]() Atatürk, Büyük Taarruz sırasında Afyon’un Çalışlar köyünden başlayıp İzmir’e kadar sürdürdüğü “Çalışlar Muharebeleri” nedeniyle, ona ÇALIŞLAR soyadını verdi ![]() Türk ordusunun İzmir’e girmesiyle ek görev olarak İzmir Askeri Valiliği’ni de yürüten ve aynı yıl mirlivalığa yükselen İzzettin ÇALIŞLAR, İzmir Mahkeme Üyeliği yaptı ![]() 1923-1924 yılları arasında da Aydın milletvekilliği yaptıktan sonra bu görevden istifa ederek askerlik mesleğini seçti ![]() 1930 yılında 3 ![]() ![]() ![]() ![]() Sivil yaşamında politikayı sürdüren ÇALIŞLAR, CHP’den 1939 Aydın; 1940, 6 ![]() ![]() ![]() ![]() TBMM tarafından da İstiklal Madalyası ve Takdirname ile ödüllendirilen İzzettin ÇALIŞLAR, bütün meslek yaşamı boyunca Osmanlı, Alman ve Avusturya-Macaristan İmparatorluklarına ait çeşitli nişan ve madalyalar almıştır ![]() 1912 yılında Kevser Hanım’la hayatını birleştirmiş olan İzzettin ÇALIŞLAR’ın bu evlilikten Bedriye, Celal, Seniye ve Gündüz adlarında 4 çocuğu oldu ![]() 20 Ağustos 1951’de vefat etti ve Ankarada Devlet Mezarlığı’na defnedildi ![]() Başarılarımız (Yarışmalar) * 2005 - 2006 Eğitim – öğretim yılında Agora Rotary Kulübü’nün düzenlediği “ Anne Sevgisi ” konulu resim yarışmasında öğrencimiz ÇAĞLA DAĞLI birincilik ödülü almıştır * 2005 – 2006 Eğitim – Öğretim yılında; UNESCO SEMEP PROJESİ KONU :” Kendini Keşfet” Fotoğraf ve Afiş Yarışmasında öğrencimiz ÖZLEM AK ikincilik ödülü almıştır ![]() * 2006 - 2007 Eğitim – öğretim yılında Agora Rotary Kulübü’nün düzenlediği “Suyun Yaşamımızdaki Önemi” konulu resim yarışmasında öğrencimiz ASLI BOZKURT birincilik ödülü, öğrencimiz DENİZ YILDIRIM ikincilik ödülü almışlardır * Resimler masa takvimi olarak basılmıştır General İzzettin Çalışlar İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : İlçesi : Bornova Okulun Adı : General İzzettin Çalışlar İlköğretim Okulu Okul Adresi : 360 sk no:45 Çamdibi / Bornova İzmir Telefon Numaraları : 0 (232) 486 20 89 Faks Numaraları : 0 (232) 461 72 20 E-mail Adresi : 636660@meb ![]() ![]() Okulun Web Adresi: http://bornovageneralizzettin ![]() ![]() ![]() Okulun İlçe ve İl merkezine uzaklığı : Merkez Metropol İçi / Dışı : İçi Ulaşım Durumu : Karayolu Ulaşım Bilgileri: Lojman Durumu : Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok General İzzettin Çalışlar İlköğretim Okulu Resimleri : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
![]() |
![]() |
|