Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankara, elmadağ, ilköğretim, kurtulus, okulu

Kurtulus İlköğretim Okulu Elmadağ Ankara

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kurtulus İlköğretim Okulu Elmadağ Ankara

Kurtulus İlköğretim Okulu Hakkında - Kurtulus İlköğretim Okulu Tanıtım - Kurtulus İlköğretim Okulu Resimleri - Kurtulus İlköğretim Okulu İletişim

Tarihçe

Okulumuza ait kayıt defterlerinden edinilen bilgilere göre okulumuzun ilk binası bugünkü okul binasının hemen üst tarafında 5 derslikli ilkokul olarak 1982 yılında hizmete açılmıştır İkili öğretimin verildiği okulumuzda 1997 yılında sekiz yıllık kesintisiz eğitime başlanmıştır Ancak mevcut bina öğrenci ihtiyaçlarına cevap veremediğinden 2 kademe öğrencilerinin büyük bir bölümü çevredeki okullara gitmek zorunda kalmıştır Elmadağ’ın nüfusu hızla artan ve yaklaşık 4500 (2008 yılı) nüfusu ile en büyük mahallesi olan Kurtuluş Mahallesine yeni bir okul binası zorunluluk haline gelmiştir Yerel yönetimin çabaları ve devletin kaynakları ile 2000 yılında yeni okulun inşaatına başlanmıştır Ve nihayetinde 2002-2003 yılında 24 derslikli ve her türlü eğitim-öğretim donanımına sahip yeni okul binası bölgenin öğrencilerine hizmet vermeye başlamıştır 4000 m2’lik bir alana kurulu toplam 7000 m2 kapalı alana sahip okul binası sahip olduğu fiziki özelliklerle Elmadağ’ın tek Ankara’nın ise sayılı devlet okullarındandır
2005 yılında ise okul binasının hemen yanına 500 oturma kapasiteli, Avrupa standartlarında kapalı spor salonu hizmete açılmıştır 2006 yılında okulumuzun ve kapalı spor salonumuzun çevresi Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile asfaltlanarak daha temiz ve güzel bir görünüme sahip olmuştur 2008-2009 eğitim öğretim yılında derslik sitemine geçilmiştir 2009-2010 Eğitim-öğretim yılında ise okulumuzda yürütülen mavi gök yeşil yaprak projesi kapsamında okul binası ve çevresi çeşitli figürlerle boyanarak estetik bir görünüme kavuşmuştur Ve yine proje kapsamında okulun sınırları içerinde yer alan kuzey yamacındaki alana 300 fidan dikilerek ağaçlandırma yapılmıştır
Bugün okulumuz 32 öğretmen ve 624 öğrenci ile ülkemizin aydınlık yarınlarına doğru giden yolunda “bende varım” demektedir

İletişim

Kurtuluş İlköğretim Okulu --
Adres: Kurtuluş Mah Yasemin SokNo: 54 Elmadağ / ANKARA
wwwelmadagkurtulusmebk12tr
elmadagkurtulus06@hotmailcom
elmadagkurtulus@mebk12tr

Telmebk12

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com