|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
eskişehir, ilköğretim, kemal, mustafa, okulu, tepebaşı |
![]() |
Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Tepebaşı Eskişehir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Tepebaşı EskişehirMustafa Kemal İlköğretim Okulu Hakkında - Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Tanıtım - Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Resimleri - Mustafa Kemal İlköğretim Okulu İletişim ![]() Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : Milli Eğitim Bakanlığı ile Eskişehir İktisadi ve Ticari Bilimler akademisi Başkanlığı arasında 23 eylül 1980 tarih ve 423/11808 sayılı protokolün EİTİA kampüs alanında, Milli Eğitim Bakanlığı ile EİTİA Eğitim, öğretim araştırma birimleri ve bütçe olanaklarının yanısıra Akademiye ilişkin Vakıflarca desteklenen bir ilkokul ve orta öğretim kurumları tesis edilmesi ile ilgili protokolle karara bağlanmış, bu okullardan ilk kısmı olan ilkokulumuz 1980-1981 öğretim yılında faaliyete geçirilebilmesi için akademi yürütme kurulunca gerekli araştırmacılar ilkokulun ihtiyaçlarının temini, öğrenci kontenjanlarının tespiti, ilkokulda görevlendirilecek olan yönetici ve öğretmenlerin seçimi konusunda ön hazırlık ve araştırmalar yapılmış, bu araştırmalarda: a)Okulun derhal faaliyete geçirilebilmesi için, yürütme kurulunca gerekli biçimler yapılıncaya kadar geçici olarak vekaleten yönetici görevlendirilmesi konusunda, gerekli seçim ve tercihler arasında yapılan değerlendirmede, İlimiz İlköğretim Müdür Vekili ve Müdür Yardımcısı Ali ÜNAY aranan şart ve vasıfları taşıdığından İl Makamının 18 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() b)Bu arada ilkokulda görev alacak öğretmenlerin meslekte en az 10 yıl başarılı ve tecrübesi olanlar arasından ve proje amaçları için gerekli vasıfları topluca puanlamak suretiyle seçimleri İlkokul Yürütme Kurulu’nca yapılmış ve açıklama mercilerine sunulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() c)Okul binası olarak önceden kampüs alanında Yabancı Diller Kampüsü olarak kullanılan bina (Personel lojmanı olarak yapılan ancak, lojman amacıyla kullanılmadan eğitime tahsis edilen) boş olarak Okul Müdür Vekilince teslim alındı ![]() ![]() d)Okul öğretime başladığı ilk günde 5 sınıf öğretmeni, 1 yönetici Milli Eğitim Bakanlığı kadrosundan, 4 hizmetli ve öğle sonu derslerinde EİTİA öğretim ve personeli olarak 2 İngilizce Öğretmeni, 2 Resim ve 2 Müzik Öğretmeni okulda hizmet alarak görevlendirilmiş ve öğrenci sayısı açılışın ilk haftası 45 iken bu sayı 1980-1981 öğretim yılının son aylarında 79’a yükselmiştir ![]() e)Okul Müdürlüğünce 222 sayılı yasa, Temel Eğitim Birinci Kademe İlkokul Programı ve yönetmeliğine göre bir İlkokulun tüm ihtiyaç listeleri Akademi Başkanlığına sunulmuş, Okulun hamisi ve kurucusu Sayın Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okulun kurulmasında ve tüm ihtiyaç ve imkanları seferber etmesinde en büyük payı olan Sayın Akademi Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() f)Bu arada vekaleten yürütülen İlkokul Müdürlüğümüz asil Müdür ataması yapılabilmesi için İlkokul Yöneticiliklerine atanma, bunların yer değiştirilmeleri ve görevden alınmalarına ilişkin yönetmeliğin 11 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() g)Okulun sabah Beden Eğitimi ve öğle sonu Folklor derslerini yönetmek ve okutmak üzere İlkokul Yürütme kurulunca gerekli seçim yapılıp, kendinin muvafakatı alınarak Porsuk İlkokulu Beden Eğitimi öğretmeni Yunus ANAGÜN’ün atama teklifi İl Makamına sunulmuş, İl makamının 30 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() h)İlkokulumuzda, görevlendirilen Milli Eğitim Bakanlığı elemanı yönetici ve öğretmenlerin yanı sıra, Akademi de eğitim-öğretim ve araştırma hizmetlerine kendi öğretim elemanları, uzmanları ve gerektiğinde temin ettiği yabancı uzman ve öğretmenleri ile türlü ders araç ve gereçlerinin üretilme veya temin edilmesi ile katkı destek ve işbirliğini ilk öğretim yılı sonuna kadar sağlamıştır ![]() ![]() ![]() ı)İlkokulun sabah dersleri normal 1968 İlkokul Programına göre, öğle sonu dersleri de model program Talim ve Terbiye Dairesince hazırlanıncaya kadar İlkokul Yürütme Kurulunun tavsiye ve önerilerine göre seviyelerini aşmak kaydıyla branş öğretmenlerine İlkokul Programı doğrultusunda hazırlanacak yıllık ders programlarına göre verilmiştir ![]() ![]() i)1980-1981 öğretim yılı kuruluş döneminde ortak projeye tabi İlkokulu projede ele alınacak özel programların tesbit ve deneme kararından önceki uygulamalarında, şimdilik ve başlangıç olarak 1968 İlkokul Programı öğretim yılı sonuna kadar uygulanmıştır ![]() j)İlkokulumuzun ihtiyaçlarının temini, öğrenci kontenjanlarının tesbiti için Eskişehir Milli Eğitim Müdürü, Özlük işleri ile ilgili Müdür Yardımcısı ve EİTİA yürütme kurulunca seçilecek üç öğretim üyesinden oluşan beş kişilik bir MEB-EİTİA ilk ve orta öğretim ortak ve araştırma ve geliştirme projesi Yürütme Kurulunca yapıldığı, bu kurul çalışma ve eleman seçme yöntemine ait esasları ayrıca tesbit edeceği ilgili protokolün esas maddeler bölümünde yer almıştır ![]() k)İlkokul Yürütme Kurulu ilkokulun ilk açılış öğretim yılında aşağıdaki üyelerden oluşmuştur ![]() 1)Yılmaz BÜYÜKERŞEN(Prof ![]() ![]() 2)Mehmet GÜRSES(Milli Eğitim Müdür V ![]() ![]() 3)Kamil MUTLUER(Prof ![]() ![]() 4)Erhan TÜRKER(Doç ![]() ![]() 5)Naim DESTANOĞLU(Milli Eğitim Müdür Yar ![]() 6)Ali ÜNAY Akademi İlk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() l)Okul binasında ön hazırlıklar ve öğrenci nakil kayıtları da tamamlandıktan sonra 8 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() m)Okulumuz Yürütme Kurulunun 16 ![]() ![]() -Erkek öğrencilere: Gri pantolon, spor dar yakalı bordo renk ceket, gri gömlek ve lacivert kravat, -Kız öğrencilere:Terylen bordo kumaştan (ön ve arkası ikişer pileli) jile, gri yuvarlak yakalı gömlek ve onun üzerine lacivert fular takmalarına , model ve diğer nitelikleri belirtilen bu kıyafetlerin devamlı giydirilmesi ile ilgili protokol hükümleri ve İlkokul Yönetici ve Öğretmenlerinin görüşleri alınarak kararlaştırılmıştır ![]() n)İlkokulumuzun 1980-1981 Öğretim yılı sonu itibariyle her türlü eğitim-öğretim-yönetim durumunun tarihçesini özetleyecek olursak: 1)MEB ile EİTİA Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereği bir bölümünü korumaya muhtaç çocuklar (yetiştirme yurdu öğrencileri ile çevre gecekondularındaki öğrencilerin oluşturduğu) Akademi Kampüsündeki İlkokulumuzda normal İlkokul müfredat programının yanısıra Temel Eğitim 2 ![]() ![]() ![]() 2) Okula çağdaş- modern eğitimin Milli Eğitim Temel Kanunu ve İlköğretimle ilgili her türlü ders araç ve gereçleri temin edilmiş, ders araçları yapım merkezine de özel 140 ![]() ![]() ![]() Ayrıca okul ve sınıf kitaplıkları kurulmuş, yeteri kadar (60 ![]() ![]() ![]() 3) Okul binası zemin dahil 3 katlı, merkezi ısıtma sistemli olup, 5 nolu sınıf, 1 yabancı dil dersliği her katta ders araçları odası, kitaplık odaları, vestiyer odası, müze ve harita odası olan kullanışlı bir binadır ![]() ![]() ![]() ![]() 4)İlkokul binasının çevresi muntazam tel örgülerle kapatılmış, ön cephe de yeşil saha, çiçekçilik ve fidanlığı bulunmakta, arka cephesinde de yeşil sahanın yanısıra çocuk bahçesi ve oyun araçları öğrencilerimizle kreş öğrencilerince müştereken kullanılmaktadır ![]() 5)Okulun güneydoğu yönünde İlkokul Müdürlüğünün teklifiyle bizzat Sayın Akademi Başkanımızın eseri olan bir Atatürk büstü ve kaidesi dikilmiştir ![]() ![]() 6)Okulumuzun ilk kuruluş yılı olan 1980-1981 döneminde Başkanlıkça görevlendirilen Grafik Bölümü Şefi, Asistan Ergun TUNÇGAN ‘ın hazırladığı vecize levhaları, okul amblemi, Atatürk Köşeleri,mevsim ve tarih şeritleri ile diğer ders araçları ve donatım malzemelerini hazırlaması hizmete sunması gerçekten övgüye layık olup, kendisinin İlkokula karşı gösterdiği çabalar ve ilgiye teşekkür etmeyi İlkokul öğr ![]() ![]() 7)İlkokul öğrencilerinden şehrin muhtelif yerlerinde oturanlar, Okul Müdürlüğü’nün düzenlediği güzergahlardan sabahları Akademiye ait servis otoları ile alınmakta saat: 8 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8)1982-1983 öğretim yılından itibaren Mustafa Kemal İlköğretim Okulu olarak eğitim- öğretim devam edegelmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 9)1987-1988 öğretim yılında her sınıftan 3 şube ile eğitim-öğretim sürdürülmektedir ![]() 10) 1990-1991 yılında sınıflara birer şube daha eklendi ![]() ![]() 11) 1992 yılında Okulumuz İlköğretim olmuştur ![]() 12) 1996-1997 öğretim yılında şube sayısı 8’dir ![]() ![]() ![]() ![]() 13) 1997-1998 öğretim yılında 1 ![]() ![]() ![]() 14)1998-1999 öğrenim yılından itibaren okulumuzda 16 şube ,1 okul müdürü 1 müdür yardımcısı 1 memur,1 sekreter, 4 hizmetli, 1 rehber öğretmen ve 22 öğretmen olan kadrosuyla eğitim- öğretimine devam etmektedir ![]() Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Okulun Bulunduğu İlçe: Tepebaşı Okulun Telefonu: 2223350594 Okulun Faksı: 2223308110 Okulun Adresi: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YUNUSEMRE KAMPÜSÜ Tepebaşı Eskişehir Okulun Web Adresi: http://eskisehirmustafakemalioo ![]() ![]() Okulun E-Posta Adresi: 968697@meb ![]() ![]() Okulun Müdürü: MUSTAFA ÇALIŞKAN Okulun Öğretmen Sayısı: 23 Okulun Öğrenci Sayısı: 567 Okulun Derslik Sayısı: 16 Okulun Ulaşım Bilgileri: BELEDİYE OTOBÜSLERİNİN 32 NOLUSU OKULA ÇOK YAKIN YERDE İNEBİLİRSİNİZ Metropol İçi / Dışı : İçi Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu: Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Resimleri : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
![]() |
![]() |
|