|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ankara, çankaya, ilköğretim, mithatpaşa, okulu |
![]() |
Mithatpaşa İlköğretim Okulu Çankaya Ankara |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mithatpaşa İlköğretim Okulu Çankaya AnkaraMithatpaşa İlköğretim Okulu Hakkında - Mithatpaşa İlköğretim Okulu Tanıtım - Mithatpaşa İlköğretim Okulu Resimleri - Mithatpaşa İlköğretim Okulu İletişim ![]() TARİHÇE 1952 yılında Okulu Koruma Derneğinin önderliğiyle, çevre halkının maddi ve bedeni çalışmalarıyla ilk önce bir gecekondu okul yapılmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Derneğin kurucusu ve okulun yapımına ön ayak olan Haydar BATMAN’dan sonra Enis ERSOY okula müdür olarak atanmış ve onun zamanında da, okula iki sınıf daha ilave edilmiştir ![]() Semtin, günden güne gelişmesi ve baraka okulun, öğrenim için yeterli olmayışı, yeni bir binanın yapımını gerekli kılmıştır ![]() ![]() Başta Milli Eğitim Bakanlığı’nın yardımları olmak üzere, çevre halkının maddi ve manevi yardımlarıyla yeni okul 1960-1961’de öğrenime açılmıştır ![]() Kurulduğu günden itibaren, okulun büyük yükünü, üzerinde taşımakta olan dernek, okulun onarım, araç ve gereç gibi ihtiyaçlarını karşılamaktadır ![]() ![]() Dernek, 1980 yılında mahkeme kararı ile kapatılmış, yerine 1985 yılında, Okul Müdürü Ali YİĞİT’in önderliğinde, Mithatpaşa İlköğretim Okulu Onarma ve Fakir Öğrencileri Koruma Derneği olarak kurulmuştur ![]() Derneğin Kurucu Üyeleri ![]() ![]() Daha sonraları Dernek kendini fesh ederek, yerine Okul Aile Birliği kurulmuştur ![]() İLETİŞİM TELEFONLARIMIZ: (312) 431 47 12 Dahili Numaralarımız Müdür 12 Md ![]() ![]() Öğretmenler 14 15 Kantin 16 Görevliler 17 Rehberlik 18 Spor Odası 19 FAKX Bilişim Tek ![]() Anasınıfı 22 E-mail312) 434 57 55 (Faks+Tel) KIBRIS CADDESİ NO:71 06600-TOPRAKLIK-ANKARA kaynak:/mio ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|