|
|
Konu Araçları |
ankara, çankaya, ilköğretim, mühendisleri, okulu, ziraat |
Ziraat Mühendisleri İlköğretim Okulu Çankaya Ankara |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ziraat Mühendisleri İlköğretim Okulu Çankaya AnkaraZiraat Mühendisleri İlköğretim Okulu Hakkında - Ziraat Mühendisleri İlköğretim Okulu Tanıtım - Ziraat Mühendisleri İlköğretim Okulu Resimleri - Ziraat Mühendisleri İlköğretim Okulu İletişim Tarihçe Çankaya İlçesi Birlik Mahallesi 15692 ada,1 parsele kayıtlı bulunan okulumuzun yeri, 1979 yılında Ziraat Mühendisleri Yapı Kooperatifleri üyeleri tarafından, ilkokul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na hibe edilmiştir Altı bin altı yüz kırk metre kare(6640 m2) olan okul yerimiz, 1992 yılına kadar arsa olarak kalmış; Türkan-Azmi KÖKSOY isimli hayırsever çiftin de maddi katkılarıyla 1996 yılında tamamlanmıştır 7 Nisan 1996 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı olan Süleyman DEMİREL tarafından okulumuzun açılışı yapılmış; binamız 1996- 1997 yılında eğitim öğretime açılmıştır Okulumuzda idareciler, öğretmenler ve destek personel(sözleşmeli) dahil olmak üzere 40 personel bulunmaktadır 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 1 rehber öğretmen, olmak üzere 35öğretmen(33 kadrolu 2 görevlendirme), 1 memur (görevlendirme), 4 hizmetli (ücretli çalışan ) görev yapmaktadır Okul binamız, geniş bir bahçe içinde iki katlı bir yapıdır2007-2008 Eğitim öğretim yılında,22 derslik, 2 öğretmenler odası, 1 fen bilgisi laboratuvarı, 1 teknoloji tasarım atölyesi, 1 resim atölyesi, 1 Okul Aile birliği odası, 1 çok amaçlı salon, 1 kütüphane, 1 rehberlik servisi, 1 Bilgisayar Teknoloji Sınıfı ve 1 memur odası ile çalışmalarına devam etmektedir Kütüphane ve Bilgisayar Teknoloji sınıfı etkin olarak kullanılamamaktadır Okulumuzda internet bağlantısı vardır Ana sınıfı, 1,2,3,4 ve 5 sınıflarımızda bilgisayar bulunmaktadır Bu sınıflardan 5 sınıflar ve anasınıfı hariç hepsinde projeksiyon cihazı vardır Sınıflardan internete girilebilmektedir Taşınabilir olarak 1 adet projeksiyon cihazı ile her ortamda sunum yapılabilmektedir Okulumuzda normal eğitim yapılmaktadır Birinci ve ikinci kademe olmak üzere 660 öğrencisi vardır Ortalama 30 kişilik modern sınıflarda temel eğitim verilmektedirOkulumuzun yıllık bütçesi sözleşmeli personel giderleri dahil, 60000 YTL Civarında olup, elektrik, su ve doğalgaz giderleri büyük oranda MEB tarafından karşılanmaktadır Okulumuzun gelirleri ise kantin kirası, okul-aile birliği ve hayırseverlerin katkılarıdır Anasınıflarının kendilerine ait bütçesi vardır Okulumuzun çevresinde alışveriş merkezleri, siteler, çocuk parkları, iş yerleri gibi sosyal mekanlar bulunmaktadır Okulun sosyo ekonomik profili iyi derecededir Veli profilimiz memur, işçi, serbest meslek vb meslek sahiplerinden oluşmaktadır Velilerimizin yapılan toplantı ve seminerlere katılımı 1 kademede daha iyiyken 2 kademede bu oran düşmektedirOkulumuzun şu anki müdürü Murat Sönmez 2000 yılında göreve başlamıştır Öğretmenlerimizin %80’i 15 yıl ve daha yukarı hizmeti olan kişilerdir Bu bakımdan öğretmenlerimiz tecrübeleriyle değişim ve gelişime ayak uydurmakta çevreyle uyum içinde çalışmaktadırOkulumuzda özel ve önemli olan günlerde amacına uygun şekilde bir araya gelinmekte; emekli olan öğretmenlere plaket verilmekte ve yemek düzenlenmektedirOkulumuzun rehberlik servisi oldukça aktif olup; okul, öğrenci ve veli bütününde bizim için : “Her birey önemli ve özeldir” İlkesiyle çalışılmaktadır Öğrencilerimizin her yönüyle ilgilenilerek; karşılaşılan sorunlar okul rehber öğretmeni ve sınıf öğretmenleriyle paylaşılarak çözülmektedir Periyodik olarak veli seminerleri düzenlenmektedir Ziraat Mühendisleri İlköğretim Okulu Atatürk ilke ve inkılaplarını benimseyerek, üreten, çalışan, bilinçli, özgüveni yüksek, girişimci öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemiştir Ders dışı eğitsel etkinliklere önem verilmektedir Öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda çalışmalar yapabileceği; voleybol, basketbol, futbol, dans, satranç, izcilik, masa tenisi, kulüp, sergiler, şiir dinletisi vb gibi birçok etkinlikler bulunmaktadır Öğrencilerimiz, derslerini sınıfların yanı sıra fen bilgisi, resim atölyelesi ve beden eğitimi salonlarında uygulamalı olarak yapmaktadırlar Sınıflarda VCD, televizyon, projeksiyon ve bilgisayar destekli bir eğitim öğretim verilmektedirEğitim-öğretim yılı boyunca öğrencilerin gelişimlerini takviye etmek, öğrenimlerini pekiştirmek amacıyla hafta içi Fen Bilgisi, Matematik, İngilizce, Türkçe, satranç derslerinde kurslar açılmıştır Okul kantinimiz yenilenen fiziki ve hijyen koşullarıyla öğrencilerimize en iyi hizmeti vermeye çalışmaktadır Okulumuzda disiplin olayları son derece azdır Öğrencilerin devamsızlık oranı düşüktür Ulaşım hizmeti, servis araçlarıyla ve velilerin kendi imkanlarıyla gerçekleştirilmektedir Okulumuz; güvenliği sağlamak ve yaşanabilecek olumsuz durumları önlemek için kamera sistemiyle korunmaktadır İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ Ziraat Mühendisleri İlköğretim Okulu Çankaya -Ankara Türkiye Tel: (0312) 441 86 72 Fax: (0312) 441 53 00 e-posta: 377950@mebk12tr kaynak:http://wwwziraatmuhiok12tr/indexasp |
|