Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çağdaş, çeşme, ilköğretim, izmir, okulu, ovacık, yaşam

Çağdaş Yaşam Ovacık İlköğretim Okulu Çeşme İzmir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çağdaş Yaşam Ovacık İlköğretim Okulu Çeşme İzmir

Çağdaş Yaşam Ovacık İlköğretim Okulu Hakkında - Çağdaş Yaşam Ovacık İlköğretim Okulu Tanıtım - Çağdaş Yaşam Ovacık İlköğretim Okulu Resimleri - Çağdaş Yaşam Ovacık İlköğretim Okulu İletişim

Çağdaş Yaşam Ovacık İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Cumhuriyetin kuruluşunun dördüncü yılında köye imece yoluyla okul yapıldı İki derslik,bir müdür odası,duvarlarla çevrili iki dönümlük bahçeden ibaret olan okul 1927 yılında hizmete girmiştirDaha sonraki yıllarda öğretmen lojmanı ve bir iş evi yapıldıKöy gençlerine meslek kazandırmak amacıyla yapılan iş evinde marangoz,demirci,lehimci,dülge r takımlarıyla, hayvancılık ve çiftçilik için gerekli araçlar bulunmaktaydı

Okuma yazma seferberliği ile,gece okullarında tüm yetişkin kadın ve erkeklere okuma yazma öğretildiOkuma yazma sorunu bir yıl içerisinde çözüldü1920’li yıllarda köyde konuşulan dil ve lehçeler Rumca, Karacaovalıca, Arnavutça ve Boşnakça idiGece okullarında bu insanlar Türkçe’yi daha iyi öğrenmenin yanı sıra, Türkçe okur-yazar da oldularO günlere ait anılar köyde hala anlatılmaktadır

Çağdaş Yaşam Ovacık İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

İlçesi : Çeşme
Okul Adresi : Ovacık Köyü Çeşme İzmir
Okul Telefonu : 0 232 712 17 06
Okul Faks : 0 232 712 17 06
Okul Web Sitesi : http://wwwcagdasyasamovacikmebk12 tr/
Okul E-Mail : ovacikio@mebgovtr
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Ulaşım Bilgileri:
Lojman Durumu : Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Çağdaş Yaşam Ovacık İlköğretim Okulu Resimleri :

biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com